عضویت در کانال تلگرامی سایت

تبلیغات

خورش قورمه سبزیِ تبریزی ، یک غذای محلی و خیلی خوشمزه

قورمه سبزی غذای خوشمزه و پر طرفدار ما ایرانیهاست، اصل این غذا آذری است، ” قورماق” (ghormagh) نوعی سرخ کردن است که در آن از روغن استفاده نمی شود.

خورش قورمه سبزیِ تبریزی ، یک غذای محلی و خیلی خوشمزه

خورش قورمه سبزیِ تبریزی

قورمه سبزی غذای خوشمزه و پر طرفدار ما ایرانیهاست، اصل این غذا آذری است، ” قورماق” (ghormagh) نوعی سرخ کردن است که در آن از روغن استفاده نمی شود، ” قورمه” به گوشتی گفته می شود که بدون روغن و با چربی خود گوشت سرخ می شود، قدیم از این نوع گوشت خیلی در منطقه آذربایجان استفاده می شد که معروفترین آن ها شوربای قورمه و قورمه سبزی است.

چون این روش سرخ کردن گوشت کمی وقت گیر و مشکل است به مرور روش طبخ گوشت قورمه سبزی فرق کرده و شده آن چیزی که امروزه باهاش قورمه سبزی پخته می شود، قورمه سبزی در مناطق مختلف ایران با تغییراتی پخته می شود و روش های طبخ آن هم متفاوت است سبزیجات و چاشنی هایی که استفاده می شود و حتی نوع گوشت آن هم فرق می کند.

مواد لازم 
 
لوبیا چیتی یا لوبیا قرمز (ترجیحا لوبیا چیتی)     یک پیمانه
 سبزی خرد شده     شامل دو سهم تره و یک سهم جعفری: تقریبا ۵۰۰ گرم
پودر شنبلیله      دو قاشق غذاخوری
 گوشت ران گوسفند یا راسته گوساله      ۵۰۰ گرم
پیاز     ۲ عدد
لیمو عمانی     ۴ عدد
روغن ، نمک و زعفران     مقداری

خورش قورمه سبزیِ تبریزی ، یک غذای محلی و خیلی خوشمزه

طرز تهیه

1-لوبیا را از یک ساعت قبل خیس کنید.

2-سبزی را شسته و خشک کنید بعد بدون روغن آن را تفت بدهید و آن را مداوم هم بزنید، هرچقدر بیشتر سبزی را تفت بدهید رنگ خورش شما تیره تر می شود و به همان اندازه هم ویتامین های آن کمتر می شود!

3-پیاز را ریز خرد کنید و تفت بدهید تا طلائی شود بعد گوشت را اضافه کنید و تفت بدهید تا جائی که رنگ گوشت تغییرکند ( بستگی به سلیقه خودتان دارد که گوشت را چقدر تفت بدهید من معمولا زیاد تفت می دهم تا کمی سرخ شود ) آب لوبیا را خالی کنید و به همراه سبزی سرخ شده به گوشت اضافه کنید، لیمو عمانی ها را هم بشوئید و روی آن ها چند تا سوراخ ایجاد کنید و بیندازید در قابلمه خورش، حدود ۴ لیوان آب اضافه کنید، حرارت را زیاد کنید تا بجوشد، وقتی جوشید حرارت را کم کنید و اجازه بدهید غذا بپزد، در حین پخت اگر آب آن کم بود آب جوش اضافه کنید، وقتی لوبیا و گوشت هر دو پخته شدند، سپس شنبلیه، نمک و زعفران را اضافه کنید و اجازه بدهید جابیفتد.

4-هرچقدر خورش بیشتر جابیفتد به همان میزان بیشتر روغن پس می دهد و در عین حال خواص تغذیه ای آن کمتر می شود!
 
نکات

1-در پخت خورش قورمه سبزی انتخاب با شماست که غذای سالمی بپزید یا سلامت غذا را فدای زیبائی ظاهری خورش بکنید!
 
2- نگران زمان پخت همزمان گوشت و لوبیا نباشید، هرکدام که زودتر پخت وا نمی رود این مساله به خاطر وجود لیمو عمانی است بعلاوه اگر گوشت گوساله استفاده کنید زمان پخت آن ها تقریبا” برابر است.

3-زعفران قابل حذف است ولی توصیه می کنم آن را حذف نکنید چون خورش را خوشمزه می کند.

4- شما می توانید به جای پودر شنبلیله از خود شنبلیله استفاده کنید به این صورت که داخل ۵۰۰ گرم سبزی این خورش حدود ۱۰۰ گرم شنبلیله استفاده کرده و به همراه سایر سبزیجات سرخ کنید اما به نظر من استفاده از پودر شنبلیه عطر خورش را بهتر می کند، بعضی ها مخصوصا” آذری ها عطر شنبلیه را دوست ندارند در این صورت می شود این سبزی را حذف کرد.

5- نمک را به هیچ وجه اول به خورش اضافه نکنید چون گوشت را دیر پز می کند.

6-در تبریز سبزی این خورش فقط جعفری و تره هست اما در سایر مناطق گشنیز و اسفناج هم اضافه می کنند.

7-تبریزی ها سبزی را ساطوری نمی کنند بلکه ریز خرد می کنیم.

8- می توانید از لوبیا چشم بلبلی یا لوبیا سفید هم استفاده کنید.

نازخاتون

اخبار مرتبط :

باید و نبایدهای قورمه سبزی

رمز و راز یک خورش قورمه سبزی جا افتاده و خوشمزه

نحوه آماده کردن سبزی خورش قورمه سبزی

خورش قورمه سبزی بدون گوشت

هر آنچه درباره قورمه سبزی باید بدانید

گزارش تخلف

تمامی مطالب از سایت های مجاز فارسی و ایرانی تهیه و جمع آوری شده است، در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.

تبلیغات

جدیدترین اخبار

داغ ترین اخبار

  • طرز تهیه اسنک سوسیس پرطرفدار

    اسنک سوسیس و یا همان ساندویچ سوسیس از انواع فست فود‌های خوشمزه و پرطرفدار است و اگر شما به خوردن فست فود علاقه‌مند هستید بهتر است سوسیس را خودتان...

  • سوپ سبزیجات، یک سوپ فوق العاده برای رفع کم خونی

    کم خونی یکی از رایج‌ترین مشکلات بخصوص در میان بانوان است. طبق تحقیقات نیمی از خانم‌های باردار و خانم‌های بین ١٤ تا ٤٣ سال از این بیماری رنج...

  • طرزتهیه چای زردچوبه با لیمو برای کاهش وزن

    چای زردچوبه با لیمو برای کاهش وزن تنظیم کل سیستم گوارشی است. آن هم چنین سم زدایی کبد را بالا می‌برد و خاصیت ضد التهابی دارد. اگر عاشق نوشیدنی‌های...

  • ام اس را با غذایی خوشمزه و محلی ضربه فنی کنید

    قیمه نخود یکی از غذا‌های سنتی استان یزد بوده که حاوی انواع ویتامین‌های A.، C.، D.، E.، گروه ویتامین‌های B. مانند B. ۱، B. ۲، B. ۶، B. ۱۲، سدیم،...

  • طرز تهیه کاری سبزیجات پائیزی

    مواد لازم کاری سبزیجات پائیزی کدوحلوایی ۸۰۰ گرم کنسرو نخود ۱ قوطی ۴۰۰ گرمی پیاز قرمز ۱ عدد متوسط سیر ۲ حبه رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری پودر کاری...

  • طرز تهیه مربای انجیر به ۳ روش

    مربای انجیر نوعی مربا با ظاهری متنوع است که بسته به نوع انجیر و روش تهیه آن با عنوان مربای انجیر سیاه، مربای انجیر سفید، مربای انجیر...

  • طرز تهیه مربای انجیر خشک

    مواد لازم انجیر ۱ کیلوگرم آب ۱-۱.۵ پیمانه شکر ۷۰۰ گرم آبلیموی تازه ۲ قاشق غذاخوری عصاره وانیل یا گلاب مقداری دستور تهیه: ابتدا...

  • روش تهیه گراتین دوفینوس

    مواد مورد نیاز: ۶۰۰ گرم سیب زمینی ۱ عدد پیاز متوسط ۱۳۰ میلی گرم خامه دوبل (خامه پر چرب) ۴۰ گرم پنیر پارمسان ۱ عدد برگ بو ۱ قاشق چای خوری نمک ۱...

  • طرز تهیه سوپ شلغم و قارچ خوشمزه

    سوپ شلغم و قارچ از جمله سوپ های موثر در درمان و پیشگیری از سرماخوردگی است که خوردن آن در فصل سرما توصیه می‌شود. در تهیه این سوپ مغذی...

  • خوراک رشته و عدس قالبی

    مواد لازم برای خوراک رشته و عدس قالبی: عدس ۱۵۰ گرم سینه بوقلمون حبه‌ای خردکرده ۳۵۰ گرم نمک به میزان لازم زعفران حل کرده ۱ قاشق چایخوری پوست...