عضویت در کانال تلگرامی سایت

تبلیغات

انواع خاگینه (قیقناخ)

خاگینه یا قیقناخ نوعی دسر سنتی مخصوص آذربایجان است. خاگینه ساده، خاگینه رولی مغزدار، خاگینه هویج تبریزی، خاگینه گل محمدی از انواع خاگینه هستند.

"خاگینه یا قیقناخ‌" یکی از دسر‌های سنتی آذربایجان است که گاهی نیز به عنوان صبحانه یا عصرانه مصرف می‌شود و از گذشته پای ثابت سفره‌های مهمانی و مجالس رسمی و غیر رسمی تبریزی‌ها بوده‌ است. 

خاگینه تنوع زیادی دارد و اگر به صورت شیرین و همراه با عسل، شکر یا شهد تهیه شود به عنوان دسر و در غیر این صورت به عنوان غذا سرو می‌شود.

برای تهیه خاگینه ساده از ترکیب شیر، آرد و تخم مرغ استفاده می‌شود و به طور کلی، به هر خوراکی که از ترکیب آرد و تخم مرغ تهیه شده و داخل تابه و به فرم کوکو تهیه شود؛ خاگینه گفته می‌شود. 

ترکیب شیر و تخم مرغ به همراه مواد غذایی دیگر از قبیل بعضی میوه‌ها و سبزیجات مانند موز، هویج، ذرت و مغزهایی مانند گردو و پسته، این دسر را به مجموعه‌ای باارزش از مواد مغذی تبدیل کرده که به ویژه می‌توان از آن به عنوان صبحانه یا دسری سالم برای کودکان استفاده نمود.

در ادامه مجموعه‌ای کامل از انواع خاگینه خوشمزه و لذیذ را به همراه ایده‌های جدید و جالب تزیین خاگینه برای شما جمع‌آوری کردیم و امیدواریم از این مجموعه نهایت استفاده را ببرید. 

خاگینه ساده (خاگینه عسلی):

خاگینه ساده یا خاگینه عسلی همان‌طور که از نام آن مشخص است ساده‌ترین نوع خاگینه است که با ساده‌ترین و در دسترس‌ترین مواد اولیه و بدون هرگونه افزودنی تهیه می‌شود. مواد لازم برای تهیه خاگینه ساده آرد، شکر، شیر، تخم مرغ است و برای طعم بهتر می‌توان از مقداری وانیل نیز استفاده کرد. در لینک زیر آموزش کامل طرز تهیه خاگینه ساده را خواهید دید.

عکس خاگینه، طرز تهیه خاگینه ساده، خاگینه عسلیخاگینه موز با شربت زعفرانی:

طرز تهیه خاگینه موز مانند خاگینه ساده است با این تفاوت که در مواد اولیه از موز له‌شده و ماست نیز استفاده می‌شود. معمولا برای تهیه انواع خاگینه از شکر استفاده نمی‌شود و بعد از پخت خاگینه، روی آن شربتی غلیظ ریخته و سرو می‌شود. 

طرز تهیه خاگینه موز با شربت زعفرانی را در لینک زیر بخوانید.

خاگینه موز، پنکیک موز، انواع خاگینهخاگینه رولی مغزدار:

خاگینه رولی مغزدار یا خاگینه رولتی یکی از اصیل‌ترین و سنتی‌ترین انواع خاگینه است که معمولا در مهمانی‌ها پای ثابت سفره‌های مردم آذربایجان می‌باشد. برای تهیه خاگینه رولی مغزدار باید خاگینه را به همان روش همیشگی تهیه کرد و بعد از سرخ‌کردن آن در تابه نچسب، کمی صبر کنید تا خنک شود و بعد میان خاگینه مواد دل‌خواه مثل پودر پسته، گردو و ... قرار داده و آن را رول کنید. 

از خاگینه رولتی یا خاگینه رولی مغزدار می‌توانید در مهمانی‌ها به عنوان دسر یا عصرانه استفاده کنید و یک میز زیبا و چشم‌نواز بچینید. 

خاگینه رولتی، خاگینه رولی مغزدار، انواع خاگینه

خاگینه هویچ تبریزی:

خاگینه هویج یکی از خوشمزه‌ترین انواع خاگینه است. در واقع تمام خوراک‌ها و دسرهایی که با استفاده از هویج تهیه می‌شوند مانند کیک هویج، حلوای هویج و ... بسیار خوشمزه و لذیذ هستند. 

طرز تهیه خاگینه هویج به طور کلی مشابه طرز تهیه خاگینه ساده است اما به دلیل استفاده از هویج، یک سری نکات ریز و مهم وجود دارد که باید حتما رعایت شود تا یک خاگینه خوشمزه و خوش‌فرم داشته باشید.

در لینک زیر، طرز تهیه خاگینه هویج تبریزی به صورت کامل همراه با نکات و ریزه‌کاری‌های خاص آن ذکر شده که امیدوارم از آن استفاده کنید.

قیقناخ، طرز تهیه خاگینه تبریزی، خاگینه هویج تبریزیخاگینه گل رز مجلسی:

خاگینه گل رز بسیار زیبا و مجلسی است. طرز تهیه آن هم بسیار ساده است و در اصل همان خاگینه ساده است که در قالب نچسب به شکل گل رز ریخته می‌شود و داخل فر طبخ می‌شود. برای داشتن رنگ زیباتر می‌توانید مقداری زعفران دم‌کرده داخل مواد اولیه خاگینه بریزید و یا برای تهیه شهد آن از مقداری زعفران غلیظ استفاده کنید. 

با مطالعه لینک زیر با بایدها و نبایدها و نکات ریز تهیه خاگینه گل رز مجلسی آشنا شوید.

خاگینه گل رز، طرز تهیه انواع خاگینهکیک خاگینه یا خاگینه کیکی:

روش طبخ انواع خاگینه به دو صورت است: اول سرخ کردن، دوم طبخ در فر. 

روش اول همان روش ساده و سنتی است که باید مایه خاگینه را آماده کرده و مثل کوکو یا پنکیکف داخل تابه داغ و چرب‌شده بریزید و دو طرف خاگینه را سرخ کنید.روش دوم اما نیاز به فر دارد و باید مایه خاگینه را داخل قالب‌ یا قالب‌های از قبل چرب‌شده ریخت و آن‌ها را داخل فر قرار داد و مثل کیک پخت. در روش دوم نیازی به برگرداندن خاگینه نیست چون درست مانند کیک، خاگینه کاملا پخته می‌شود. این روش بیشتر برای مهمانی‌ها و زمانی که تزیین خاگینه و شکل ظاهری آن هم اندازه یا بیشتر از طعم آن برای شما اهمیت دارد مورد استفاده قرار میگیرد. طرز تهیه خاگینه کیکی، کیک خاگینه، خاگینه چیست، خاگینه در فر

خاگینه پاپیونی:

خاگینه پاپیونی نیز از جمله انواع خاگینه مجلسی است که درست‌کردن آن کمی وقت‌گیر است اما نسبت به دیگر انواع خاگینه بسیار شیک‌ و شکیل‌تر است. 

از آنجایی که برای تهیه خاگینه پاپیونی باید مایه خاگینه را به شکل خمیر درآورده و فرم داد، نیاز به زمان بیشتری دارید تا خمیر به خوبی استراحت کرده و آماده پخت شود و نمی‌توان مثل خاگینه ساده، مواد را مخلوط کرد و فورا داخل تابه ریخت و در عرض چند دقیقه کوتاه یک دسر داشت. پس این نکته را موقع مهمانی دادن فراموش نکنید تا وقت کم نیاورید. 

خاگینه پاپیونی، انواع خاگینه، طرز تهیه خاگینه خاگینه گل محمدی:

خاگینه گل محمدی برعکس دیگر انواع خاگینه زرد رنگ یا طلایی نیست. در تهیه این نوع خاگینه از پودر گل محمدی استفاده می‌شود و به همین دلیل، نتیجه کار یک رنگ صورتی بسیار زیبا و چشم نواز خواهد شد. 

این خاگینه همچنین نیازی به وانیل یا هیچ اسانس دیگری ندارد و یکی از خوشبوترین و خاص‌ترین خاگینه هاست و می‌توان بعد از پخت آن را قالب زد و یک دسر بسیار شیک و خوشمزه برای مهمانان سرو نمود. 

انواع خاگینه، خاگینه گل محمدی، تزیین خاگینه

طرز تهیه خاگینه قالبی در فر:

خاگینه قالبی در فر در اصل همان خاگینه کیکی یا کیک خاگینه است. برای تهیه این نوع دسر مانند تهیه انواع کیک‌ها معمولا از بیکینگ پودر برای پف‌ کردن استفاده می‌شود اما از آنجا که خاگینه یک دسر سنتی و اصیل است، می‌توان بیکینگ پودر را حذف کرده و به همان مقدار پفی که در اثر هم‌زدن تخم‌مر‌غ‌ها حاصل می‌شود بسنده کرد.

توصیه می‌شود تنها در مواقعی از بیکینگ پودر استفاده کنید که می‌خواهید خاگینه قالبی را برای مهمانی سرو کنید.

خاگینه در فر، خاگینه قالبی، انواع خاگینهتزیین خاگینه:‌

داشتن ظاهری زیبا و تزیین هرچند ساده اما تمیز و شیک به اندازه طعم خوب مهم است. این یک قانون کلی است و در واقع برای اینکه بگوییم یک غذا، دسر، کیک یا هرچیز دیگری اشتها برانگیز و درجه یک است، وجود هر دو این فاکتورها ضروری است. 

در لینک زیر مجموعه‌ای جالب از انواع تزیین خاگینه برای شما فراهم شده که می‌توانید از آن‌ها ایده گرفته و یک تزیین شیک و زیبا داشته باشید و یک دسر ساده مثل خاگینه را به یک دسر مجلل مخصوص میز پذیرایی مهمانی تبدیل کنید. 

تزیین خاگینه، انواع خاگینه، قیقناخ

امیدواریم از این مجموعه نهایت استفاده را ببرید و این دسر خوشمزه و سنتی را به فهرست دسرهای مورد علاقه خود وارد کنید.

گردآوری: مجله اینترنتی ستاره

گزارش تخلف

تمامی مطالب از سایت های مجاز فارسی و ایرانی تهیه و جمع آوری شده است، در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.

تبلیغات

جدیدترین اخبار

داغ ترین اخبار

  • سیر قلیه | طرز تهیه سیر قلیه خوشمزه غذای خوشمزه گیلانی

    آموزش طرز تهیه سیر قلیه سیر قلیه یکی از غذاهای خوشمزه شمالی و گیلانی است که در این بخش آشپزی تاپ ناز روش تهیه این غذای خوشمزه را به شما...

  • انواع املت؛ بفرمایید صبحانه لاکچری!

    برترین ها: انواع املت جز غذاهای ملل محسوب می شوند که بسیاری از آن ها وارد سفره های ایرانی نیز شده اند. مواد اولیه آسان و در دسترس برخی املت ها...

  • طرز تهیه نان کدو سبز؛ تجربه‌ای جدید!

    شاید تا به حال در مورد کیک کدو سبز یک چیز‌هایی شنیده باشید و یا شاید هم الان اولین بار باشه و از شنیدنش تعجب کنید. باید بهتون بگم که این نان خوشمزه...

  • کاپ کیک لازانیا، شیک و لذیذ

    اختصاصی تابناک باتو ؛ اگر در فکر درست کردن لازانیا برای مهمانی هایتان هستید بهترین ایده، پخت کاپ کیک لازانیاست. امروز برای شما روش...

  • طرز تهیه فلافل لبنانی

    باقلای خشک پوست کنده ۴۵۰ گرم (یک پوند) نخود خشک شده با نام مستعار لوبیا Garbanzo) ۳۳۰) گرم (سه چهارم پوند) جعفری ایتالیایی (ریز ریز شده) یک شاخه...

  • طرز تهیه “شکلات سانتافرنو”

    مواد لازم برای شکلات سانتافرنو ۴.۵ پیمانه - شیر کامل دو و نیم قاشق غذاخوری - شکر ¼ قاشق چایخوری پودر - دارچین ۱۴۰ گرم شکلات شیرین - خرد شده...

  • طرز تهیه قطاب یزد؛ شیرینی خوشمزه مخصوص نوروز

    با توجه به نزدیک شدن نوروز و سال نو، کدبانو‌های ایرانی به فکر تدارک بساط پذیرایی از مهمانان نوروزی خود می‌افتند، در این بین مناطق مختلف کشور با...

  • طرز تهیه دلمه هویج؛ ارزان و پرطرفدار!

    وب‌سایت غذالند: دلمه هویج نوع دیگری از دلمه است .دلمه یکی از غذاهای مخصوص و پرطرفدار خاورمیانه ای است. که در ایران، ترکیه و آذربایجان سرو می شود....

  • آموزش تهیه خوراک مرغ و برنج قهوه‌ای

    برترین ها: برنج قهوه ای شاید در نگاه اول خیلی تعجب برانگیز به نظر برسد و آن را یک نوع برنج خارجی یا بی کیفیت به حساب بیاوریم و از آن جا که ذائقه...

  • طرز تهیه خورش سیب و آلو

    مواد لازم برای تهیه خورش سیب و آلو گوشت: ۵۰۰-۳۰۰گرم سیب قرمز پوست کنده و قطعه شده: ۴عدد پیاز سرخ شده: ۳تا۴ قاشق غذاخوری روغن: به میزان لازم...