طرز تهیه شربت بیدمشک با ۴ طعم خوشمزه و متفاوت
شربت بیدمشک از نوشیدنی های سنتی با خواص دارویی بالاست که از انواع آن میتوان شربت عرق بیدمشک ساده، بیدمشک با خاکشیر، بیدمشک با تخم شربتی و بیدمشک با گلاب را نام برد.

در صورتیکه به دنبال تهیه نوع خاصی از شربت بیدمشک هستید، میتوانید با انتخاب عناوین ارائه شده در فهرست زیر، به موضوع دلخواه خود برسید.
طرز تهیه انواع شربت بیدمشک ۱. شربت عرق بیدمشک شربت عرق بیدمشک یک نوشیدنی سرد و ساده است که خواص زیادی دارد. این شربت دارای ویتامین های A.، C.، E، B۱، B۲، B۶ و املاحی چون فسفر، آهن، سدیم، پتاسیم، منیزیم، کلسیم، روی، سلنیوم و مس است و منبع خوبی از اسیدهای آمینه، اسید فولیک، اسید سیتریک، اسیدهای چرب امگا ۳، پروتئین، آنتی اکسیدان و کربوهیدرات محسوب میشود. مواد لازم عرق بیدمشک 1 لیتر شکر 3 کیلوگرم آب 4 لیواندستور تهیه آب و شکر را در قابلمهای ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید تا به جوش آید و شکر در آب حل شود. اجازه دهید شربت بجوشد و غلیظ شود. وقتی شربت قوام یافت، حرارت را خاموش کنید و پس از سرد شدن، عرق بیدمشک را به آن اضافه کنید.
نکته: اگر عرق بیدمشک را به شربت داغ اضافه کنید، عطر و بوی آن در اثر دمای بالا از بین میرود، بنابراین بهتر است صبر کنید تا مخلوط آب و شکر خنک شود و سپس عرق بیدمشک را به آن اضافه کنید.

مواد لازم عرق بهارنارنج 100 میلی لیتر (معادل 1/2 لیوان) عرق بیدمشک 100 میلی لیتر (معادل 1/2 لیوان) تخم شربتی 1 قاشق غذاخوری عسل (شربت سکنجبین) 5 قاشق غذاخوری (100 میلی لیتر معادل 1/2 لیوان) زعفران دم کرده 1 الی 2 قاشق غذاخوری آب 1.5 لیتر گلاب (اختیاری) 2 قاشق غذاخوری
دستور تهیه تخم شربتی را در کاسهای بریزید و مقداری آب سرد به آن اضافه کنید تا روی تخم شربتی را بگیرد. حدود ۱۰ الی ۱۵ دقیقه صبر کنید تا تخم شربتی در آب خیس بخورد و لعاب دار شود. زمانی که تخم شربتی خیس بخورد، سنگین شده و ته نشین میشود، در این هنگام به آرامی آب روی آن را خالی کنید تا اگر خاشاکی روی آب وجود دارد، جدا شود. دوباره روی تخم شربتی آب بریزید و آن را به آرامی در کاسه دیگری خالی کنید تا اگر در ته ظرف شنی ته نشین شده، جدا شود. این عمل را چند بار تکرار کنید تا تخم شربتی کاملا شسته و تمیز شود. تخم شربتی را در پارچ ریخته و آب، عرق بیدمشک، عرق بهار نارنج، گلاب و زعفران را به آن اضافه کنید. عسل یا شربت سکنجبین را اضافه کنید و شربت را هم بزنید. میزان شیرینی شربت بیدمشک با تخم شربتی را بسته به ذائقه خود تنظیم کرده و شربت را در یخچال قرار دهید تا کاملا خنک شود. نکته: در صورت استفاده از عسل، ابتدا آن را در کمی آب ولرم حل کنید و سپس به شربت اضافه کنید.

دستور تهیه ابتدا باید خاکشیر را ریگ شور کنید. برای این منظور خاکشیر را در کاسهای بریزید و آب به آن اضافه کنید، سپس با چنگال یا قاشق هم بزنید تا گلولههای خاکشیر در آب باز شوند. چند دقیقه صبر کنید تا خاکشیر ته نشین شود، سپس آب روی آن را خالی کنید تا چوبهای ریز و خاشاک موجود بر روی آب جدا شوند. این عمل را چند بار تکرار کنید تا آب روی خاکشیر کاملا زلال شود. مجددا روی خاکشیر آب بریزید، سپس آن را به آرامی در کاسه دیگری خالی کنید تا شنهای ته نشین شده در ظرف باقی بماند. دوباره به خاکشیر آب اضافه کرده و این عمل را چند بار تکرار کنید تا خاکشیر کاملا تمیز و شسته شود. خاکشیر ریگ شور، آب، عرق بیدمشک، زعفران دم کرده و شکر را در پارچ بریزید و هم بزنید تا شکر حل شود. چند تکه یخ به شربت اضافه کنید، سپس آن را در لیوان سرو بریزید.
نکته: افزودن نبات به این شربت به رفع سردی و نفخ کمک میکند و شما میتوانید به جای شکر از نبات نیز استفاده کنید.
دستور تهیه گلاب و عرق بیدمشک را در قابلمهای بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا دمای آن به ۵۰ درجه سانتیگراد برسد. عسل و زعفران دم کرده را به مخلوط فوق اضافه کرده و هم بزنید تا شربت قوام آید. اجازه دهید شربت بیدمشک خنک شود، سپس یک الی دو قاشق از شربت غلیظ را در لیوان سرو بریزید و چند قطره آبلیموی تازه به آن اضافه کنید. لیوان را با آب سرد پر کنید و چند تکه یخ به آن اضافه کنید. شربت بیدمشک را هم بزنید و به صورت خنک مصرف کنید.

سخن آخر بیدمشک گیاهی معطر است که عرق آن در تهیه شربتها مورد استفاده قرار میگیرد. طعم عرق بیدمشک کمی به تلخی میزند و شاید به همین دلیل عدهای از خوردن آن امتناع میورزند. البته شربتهای دیگری هم مانند شربت لیموناد وجود دارند که در عین داشتن خواص فوقالعاده، برای رفع عطش در فصل گرما گزینه بسیار مناسبی هستند. ما در این مقاله سعی کردیم طرز تهیه معروفترین انواع شربت بیدمشک را ارائه دهیم. شما نیز اگر با ترکیب خاصی از این نوشیدنی آشنایی دارید، میتوانید آن را از طریق بخش "ارسال نظر" با ما و دیگر مخاطبان ستاره به اشتراک بگذارید.