عضویت در کانال تلگرامی سایت

تبلیغات

طرز تهیه سبزی پلو با ماهیچه مجلسی

سبزی پلو با ماهیچه یکی از خوشمزه‌ترین غذاهای مجلسی است که در منوی اکثر رستوران‌ها به چشم می‌خورد و جزو گران قیمت ترین غذاهای ایرانی محسوب می‌شود. با رعایت نکاتی در تهیه این غذا می‌توان به راحتی یک غذای مجلسی در منزل درست کرد.

طرز تهیه سبزی پلو با ماهیچه مجلسی
ستاره |
سرویس آشپزی –
سبزی پلو نوعی برنج مخلوط است که از ترکیب برنج با سبزی‌هایی نظیر تره، جعفری، گشنیز و شوید درست می‌شود. سبزی پلو را معمولا با نوعی گوشت سفید یا قرمز مصرف می‌کنند. سبزی پلو ماهی و سبزی پلو با ماهیچه جزو غذا‌های معروف مجلسی به حساب می‌آیند که در اکثر رستوران‌ها سرو می‌شوند. تهیه سبزی پلو با ماهیچه در منزل کمی زمانبر است، ولی بسیار راحت بوده و نیاز به مهارت خاصی ندارد.
طرز تهیه سبزی پلو با ماهیچه مواد لازم گوشت ماهیچه گوسفندی 500 گرم پیاز بزرگ 1 عدد آب برای پختن گوشت 1 پیمانه برنج 3 پیمانه سبزی ساطوری شده (جعفری، تره، گشنیز و شوید) 500 گرم زعفران دم کرده 5-6 قاشق غذاخوری زردچوبه، نمک و فلفل به میزان لازم روغن به میزان لازم
دستور تهیه: برنج را پاک کرده و با مقداری آب و نمک خیس کنید. به ازای هر پیمانه برنج یک قاشق غذاخوری سرصاف نمک استفاده کنید. برنج بهتر است ۳ الی ۴ ساعت خیس بخورد. پیاز را خرد کرده و با ۲ قاشق غذاخوری روغن در قابلمه بر روی حرارت ملایم تفت دهید تا پیاز کمی سبک شود.

تفت دادن پیاز

گوشت را روی پیاز گذاشته و به تفت دادن ادامه دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.

افزودن گوشت به پیاز

مقداری زردچوبه و فلفل روی گوشت بریزید، هم بزنید و یکی دو دقیقه تفت دهید تا با هم مخلوط شوند.

افزودن ادویه

مقداری زعفران دم کرده روی گوشت بریزید.

افزودن زعفران دم کرده

حدود یک پیمانه آب جوش در قابلمه بریزید. درب قابلمه را بسته و حرارت را کم کنید. ۲ الی ۳ ساعت فرصت دهید تا گوشت روی حرارت ملایم بپزد. گوشت باید در حدی بپزد که آب آن تمام شده و به روغن بنشیند.

افزودن آب جوش

در فاصله پخته شدن گوشت مشغول درست کردن سبزی پلو شوید. برای این منظور ابتدا یک قابلمه را تا نیمه آب کرده و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید. سبزی خرد شده را در تابه‌ای ریخته و کمی تفت دهید تا آب آن کشیده شود. تفت دادن سبزی را تا حدی ادامه دهید که فقط آب آن تمام شود، ولی رنگ آن تغییر نکند. پس از اینکه آب به جوش آمد، برنج را به آن اضافه کنید و با کفگیر هم بزنید. آب برنج را بچشید و اگر لازم بود مقداری نمک به آن اضافه کنید. اجازه دهید برنج حدود ۱۵-۱۰ دقیقه (بسته به نوع برنج) روی حرارت بالا بجوشد. سپس چند دانه برنج را با دست تست کنید و اگر مناسب بود آبکش کنید. برنج وقتی برای آبکش کردن مناسب است که اطراف آن نرم شده باشد، ولی وسط آن کمی سفت باشد. پس از آبکش کردن برنج، قابلمه را شسته و روی حرارت قرار دهید. وقتی کاملا خشک شد، مقداری روغن در آن ریخته و اجازه دهید روغن داغ شود، سپس ته دیگ مورد نظر خود را ته قابلمه قرار دهید. سبزی را با برنج آبکش مخلوط کنید و در قابلمه بریزید.

مخلوط برنج و سبزی برای سبزی پلو

اطراف برنج را جمع کنید تا به شکل هرم درآید، سپس مقداری زعفران ساییده روی برنج بپاشید، با ته کفگیر چند سوراخ در برنج ایجاد کنید و درب قابلمه را ببندید.

سبزی پلو

حرارت را متوسط کرده و ۱۰ دقیقه صبر کنید تا بخار برنج بالا بیاید، سپس درب قابلمه دمی بگذارید و زیر آن شعله پخش کن قرار دهید. حرارت را ملایم کنید و ۴۵-۴۰ دقیقه صبر کنید تا سبزی پلو دم بکشد. پس از اینکه سبزی پلو دم کشید، مقداری روغن روی آن بدهید و در دیس بکشید. ماهیچه را می‌توانید کنار سبزی پلو قرار دهید یا در بشقاب جداگانه بکشید و کنار آن را با چند برش لیمو ترش تزیین کنید. سبزی پلو با ماهیچه همراه با سس باربیکیو غذایی فوق العاده است که ارزش امتحان کردن دارد.
دو نکته مهم در طرز تهیه سبزی پلو با ماهیچه سبزی را می‌توان به صورت خام با برنج آبکش مخلوط کرد، ولی در اینصورت باید برنج را کمی سفت‌تر از حالت معمول آبکش کنید. چون آب موجود در سبزی باعث له شدن برنج شده و پلو به صورت مجلسی عمل نمی‌آید. آب گوشت را باید کم گرفت و حرارت را خیلی ملایم کرد در حدی که ریزجوش بزند. آب ماهیچه باید کاملا تمام شود و به روغن بنشیند تا طعم و مزه خوبی پیدا کند.

در این مطلب طرز تهیه سبزی پلو با ماهیچه را با هم مرور کردیم که غذایی سالم و خوشمزه است و به عنوان نهار یا شام سرو می‌شود. همانطور که ملاحظه کردید درست کردن این غذا بسیار ساده بوده و همه می‌توانند به راحتی آن را طبخ کنند. برخی به این غذا رب گوجه فرنگی و ادویه‌هایی نظیر دارچین نیز اضافه می‌کنند. شما نیز اگر این غذا را به روش خاصی درست می‌کنید، آن را می‌توانید از طریق بخش "ارسال نظر" با دیگران به اشتراک بگذارید.

گزارش تخلف

تمامی مطالب از سایت های مجاز فارسی و ایرانی تهیه و جمع آوری شده است، در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.

تبلیغات

جدیدترین اخبار

  • طرز تهیه پاستا پنه با سس پستو خوش طعم و لذیذ

    پاستا پنه با سس پستو، نوعی فست فود خوشمزه و پرانرژی است که به سادگی و در کوتاه ترین زمان ممکن تهیه شده و به دلیل انرژی بالایی که دارد...

  • طرز تهیه پودینگ وانیلی

    مواد لازم: شکر: ۱/۳ پیمانه نشاسته: ۲ قاشق غذاخوری شیر پرچرب: ۲ پیمانه زرده تخم مرغ: ۲ عدد کره نرم شده: ۲ قاشق غذاخوری وانیل: ۲ قاشق...

  • طرز تهیه کوفته سوبلی

    «تابناک باتو»  غذایی که امروز تصمیم گرفتیم تا به شما آموزش دهیم یکی از کوفته‌های خوشمزه است که به کوفته سوبلی ایتالیایی مشهور است. از مواد...

  • طرز تهیه انواع پودینگ؛ یکی از یکی خوشمزه‌تر

    برترین ها: پودینگ یا فرنی یک نوع غذا در نوع غیر شیرین و نوعی دسر در نمونه شیرین خودش است. این روز‌ها کلمه پودینگ به معنای یک دسر شیرین است در...

  • طرز تهیه ته دیگ مجلسی در طرح های شیک و زیبا

    ته دیگ مجلسی را می توان برای پلو و ماکارونی با استفاده از سبزیجات و مواد متنوعی درست کرد و با صرف کمی حوصله و خلاقیت، طرح های شیک و...

  • پیراشکی مرغ و کلم؛ یک غذای خوشمزه و پرطرفدار

    برترین‌ها - زهرا موسوی: پیراشکی مرغ و کلم یک پیراشکی خوشمزه با بافتی نرم و لطیف است. مرغ و کلم طعم دار شده یک فیلینگ عالی برای این پیراشکی...

  • طرز تهیه رول لازانیا

    مواد لازم برای رول لازانیا: پیاز ۱ عدد کرفس ۳ ساقه روغن زیتون به مقدار لازم گوجه فرنگی گیلاسی ۱ پیمانه تخم مرغ ۱ عدد ورق...

  • طرز تهیه سالاد روسی خوشمزه به ۳ روش

    سالاد روسی سالاد مخصوص شب عید روسی‌ها بوده و طعم و شکلی شبیه به سالاد الویه دارد. طرز تهیه سالاد روسی نیز تا حدی مشابه با سالاد الویه...

  • استیک ۱۲۰۰ دلاری در لاس وگاس+عکس

    این استیک ۱۲۰۰ دلاری گران‌قیمت در MB Steak رستورانی در هتل کازینوی "هارد راک" سرو می‌شود. این استیک که در واقع همراه با دنده با وزن ۱۶ پوندی است...

  • غذا‌های مخصوص ماه رمضان چیست؟

    کیوان بهرامی اظهار کرد: برای تقویت دهانه معده، همراه با فرنی، شله‌زرد یا شیربرنج‌تان کمی مربا بخورید، البته شاید برای کسانی که گرمی و خشکی...

  • نان لقمه‌ای شکم پر

    نان لقمه‌ای شکم پر تکه‌های نان حجیم است که میان آن سبزیجات تفت داده شده ریخته می‌شود. این نان به دلیل ظاهر نرم و پف بسیار، به راحتی خورده می‌شود و...

  • افطاری شب دوازدهم ماه رمضان؛ نان لقمه‌ای شکم پر

    برترین ها: نان لقمه‌ای شکم پر تکه‌های نان حجیم است که میان آن سبزیجات تفت داده شده ریخته می‌شود. این نان به دلیل ظاهر نرم و پف بسیار، به راحتی...

  • طرز تهیه سوپ اسفناج

    مواد لازم برای تهیه سوپ اسفناج ۱/۲ پیمانه جو پرک ۳ قاشق غذاخوری پیاز داغ ۱۵۰ گرم اسفناج ۴ پیمانه آب گوشت یا مرغ ۱/۲ پیمانه شیر در صورت...

  • طرز تهیه رولت خرما با بیسکویت پتی بور به ۳ روش

    رولت خرما با بیسکویت پتی بور یک دسر بسیار مقوی به خصوص برای کودکان است. می‌توانید در این دسر از مغزیجات هم استفاده کنید. این دسر را...

  • نوشیدنی‌های مخصوص ماه مبارک رمضان

    محمد باقر مینایی متخصص طب سنتی درباره نکات مهم برای داشتن تغذیه‌ای سالم در ماه مبارک رمضان اظهار کرد: یکی از نکات بسیار مهم در تغذیه و به...

  • بهترین غذا برای سحری چیست؟

    نودالیت با طعمی شبیه به ماکارونی و تهیه شده از آرد گندم یکی از بهترین غذاها برای سحری است. این غذا به راحتی و در کمترین زمان حاضر...

  • مارمالاد زردآلو | آموزش طرز تهیه مارمالاد زردآلو

    مارمالاد زردآلو بسیار خوشمزه و بی نظیر است و می توانید در منزل آن را تهیه کنید و از طعم عالی آن لذت ببرید. مواد لازم برای...

  • طرز تهیه تیرامیسو با بیسکویت پتی بور به ۲ روش

    تیرامیسو یک دسر ایتالیایی است که در اصل با بیسکویت لیدی فینگر تهیه می‌شود اما می‌توان آن را با بیسکویت پتی بور نیز درست کرد. طرز تهیه...

  • تا به حال اسم میگو نارگیلی را شنیده‌اید؟

    برترین‌ها - ترجمه از زهرا موسوی: میگو نارگیلی سوخاری لایه بیرونیش برشته و داخل آن آبدار است. این میگوی برشته خوشمزه همراه با یک سس ساده که تنها...

  • طرز تهیه سالاد سزار سنسو

    طرز تهیه سالاد سزار سنسو مانند سالاد سزار است، ولی در سالاد سنسو به جای مرغ گریل شده از مرغ سوخاری پنیری یا ناگت مرغ استفاده می‌شود....

  • طرز تهیه شیرینی گل انار خوشمزه

    شیرینی گل انار یا باقلوای گل اناری، نوعی شیرینی است که درون خمیر آن با مواد میانی بسیار شیرین پر می‌شود. طرز تهیه شیرینی گل انار بسیار...

  • آموزش تهیه خرما ارده مخصوص افطار

    خرما عضو جدانشدنی سفره‌های سحری و افطار ماه رمضونه. حالا ما خیلی راحت و بی دردسر میتونیم این پای ثابت سفره هامون رو خوشمزه تره، مقوی‌تر و...

  • طرز تهیه سالاد میوه بهاری به ۳ روش

    سالاد میوه بهاری را با ترکیب هر نوع میوه‌ی بهاری می‌توانید تهیه کنید. این سالاد را هم می‌توانید بدون سس میل کرده و هم می‌توانید یک سس...

داغ ترین اخبار