عضویت در کانال تلگرامی سایت

تبلیغات

طرز تهیه حلیم خانگی خوشمزه و کشدار

حلیم خانگی، غذایی پرکالری است که از ترکیب گوشت مرغ، بوقلمون یا گوسفند با گندم درست می‌شود. تهیه حلیم خانگی خوشمزه و کشدار مستلزم رعایت اصول خاصی است. برای مثال هرگز نباید گوشت حلیم را خرد کنید و برای له کردن آن از گوشت کوب کمک بگیرید.

حلیم خانگی خوشمزه با مرغ و با گوشت
ستاره |
سرویس آشپزی – حلیم یکی از غذاهای سالم و مقوی است که بسته به مواد اولیه مورد استفاده در تهیه آن تنوع بالایی برخوردار دارد؛ حلیم شیر، حلیم بادمجان و حلیم گندم از معروف ترین انواع آن هستند. خوردن یک کاسه حلیم به عنوان صبحانه در سرمای زمستان برای خیلی از افراد دلچسب است. حلیم گندم معمولا با مقداری شکر سرو می‌شود و افزودن کره و دارچین، تکمیل کننده طعم و مزه آن است. درست کردن حلیم خانگی کمی زمان‌بر است و برای طبخ یک حلیم خوشمزه و جاافتاده باید صبر و حوصله زیادی به خرج دهید. در ادامه با طرز تهیه حلیم خانگی با مرغ آشنا می‌شوید.
طرز تهیه حلیم خانگی با مرغ مواد لازم گندم پوست کنده یا بلغور گندم 300 گرم گوشت گردن یا دنده گوسفندی یا سینه مرغ یا بوقلمون 300 گرم پیاز 1 عدد زردچوبه 1/2 قاشق چایخوری نمک 1 قاشق چایخوری روغن یا کره به میزان لازم پودر دارچین و شکر به میزان لازم آب 10 لیوان
دستور تهیه:

گوشت را با پیاز چهارقاچ، زردچوبه و ۴ پیمانه آب روی حرارت ملایم قرار دهید، صبر کنید تا گوشت کاملا پخته و نرم شود و در انتهای پخت گوشت، ۱ قاشق چایخوری نمک به آن اضافه کنید. مدت زمان لازم برای پختن گوشت گوسفند حدود ۳ الی ۴ ساعت است که این زمان در مورد گوشت بوقلمون و مرغ به ۲ الی ۳ ساعت کاهش می‌یابد.

گندم را از شب قبل در کاسه ای ریخته و روی آن آب بریزید طوریکه آب کاملا روی آن را بپوشاند.

گندم خیس خورده را با ۱۰ لیوان آب روی حرارت قرار دهید و پس از جوش آمدن آب، حرارت را کم کنید. درب قابلمه را نیمه باز بگذارید و حدود ۳-۲ ساعت صبر کنید تا گندم کاملا پخته و نرم شود. در این فاصله گاهی گندم را هم بزنید که ته نگیرد.

گوشت را پس از پختن از آب گوشت خارج کرده و اجازه دهید خنک شود. آب گوشت را نیز از صافی عبور دهید تا پیاز آن جدا شود و کنار بگذارید. پس از خنک شدن گوشت، آن را با گوشت کوب بکوبید تا له شود. سپس گندم پخته را کم کم به گوشت اضافه کنید و به کوبیدن گوشت و گندم با هم ادامه دهید تا کاملا یکدست و کشدار شوند. در حین کوبیدن گوشت و گندم، آب گوشت را کم کم اضافه کنید تا مواد بهتر مخلوط شوند و به غلظت مناسب برسند. حلیم را پس از آماده شدن در ظرف مناسب بکشید و روی آن را با کره ذوب شده، دارچین و در صورت تمایل کنجد تزیین کنید. حلیم خانگی خوشمزه
نکات مهم  موقع پختن گندم، درب قابلمه را نیمه باز بگذارید زیرا بستن درب قابلمه باعث سر رفتن گندم می‌شود. برای کاهش زمان پخت حلیم خانگی می توانید از بلغور گندم استفاده کنید. استفاده از شکر کاملا اختیاری بوده و افراد بسته به ذائقه خود می توانند از شکر یا نمک برای سرو حلیم استفاده کنند.

برای کشدار شدن حلیم خانگی مانند حلیم بازاری، رعایت سه نکته ضروری است:

برای له کردن حلیم حتما از گوشت کوب استفاده کنید و هرگز حلیم را در غذاساز یا مخلوط کن میکس نکنید. برای تهیه حلیم خانگی از گوشت دنده گوسفندی تازه استفاده کنید تا موقع کوبیدن ریش ریش شده و باعث کش آمدن حلیم شود.  گوشت حلیم را خرد نکنید، زیرا خرد کردن گوشت باعث کوتاه شدن رشته‌های آن شده و مانع کش آمدن حلیم می‌شود. 

حلیم به دلیل داشتن گندم و گوشت از خواص بالایی برخوردار است؛ گندم موجود در حلیم منبع روی، آهن، منیزیم و نیاسین است و اگر از گندم سبوسدار استفاده شود برای درمان بسیاری از بیماری‌های گوارشی نیز موثر خواهد بود. البته به شرط اینکه پس از خوردن آن دراز نکشید، زیرا غذایی سنگین و دیر هضم است و باعث سوزش و ناراحتی معده می‌شود. به طور کلی حلیم غذایی پرچرب و مناسب برای افراد دارای فعالیت بدنی بالاست و ۱۰۰ گرم آن ۱۹۰ کالری انرژی دارد. ارزش غذایی ۱۰۰ گرم حلیم در جدول زیر ارائه شده است:

ارزش غذایی 100 گرم حلیم پروتئین 6 گرم چربی 10 گرم کربوهیدرات 20 گرم آهن 1 میلی گرم کلسیم 9 میلی گرم

گزارش تخلف

تمامی مطالب از سایت های مجاز فارسی و ایرانی تهیه و جمع آوری شده است، در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.

تبلیغات

جدیدترین اخبار

  • طرز تهیه پاستا پنه با سس پستو خوش طعم و لذیذ

    پاستا پنه با سس پستو، نوعی فست فود خوشمزه و پرانرژی است که به سادگی و در کوتاه ترین زمان ممکن تهیه شده و به دلیل انرژی بالایی که دارد...

  • طرز تهیه پودینگ وانیلی

    مواد لازم: شکر: ۱/۳ پیمانه نشاسته: ۲ قاشق غذاخوری شیر پرچرب: ۲ پیمانه زرده تخم مرغ: ۲ عدد کره نرم شده: ۲ قاشق غذاخوری وانیل: ۲ قاشق...

  • طرز تهیه کوفته سوبلی

    «تابناک باتو»  غذایی که امروز تصمیم گرفتیم تا به شما آموزش دهیم یکی از کوفته‌های خوشمزه است که به کوفته سوبلی ایتالیایی مشهور است. از مواد...

  • طرز تهیه انواع پودینگ؛ یکی از یکی خوشمزه‌تر

    برترین ها: پودینگ یا فرنی یک نوع غذا در نوع غیر شیرین و نوعی دسر در نمونه شیرین خودش است. این روز‌ها کلمه پودینگ به معنای یک دسر شیرین است در...

  • طرز تهیه ته دیگ مجلسی در طرح های شیک و زیبا

    ته دیگ مجلسی را می توان برای پلو و ماکارونی با استفاده از سبزیجات و مواد متنوعی درست کرد و با صرف کمی حوصله و خلاقیت، طرح های شیک و...

  • پیراشکی مرغ و کلم؛ یک غذای خوشمزه و پرطرفدار

    برترین‌ها - زهرا موسوی: پیراشکی مرغ و کلم یک پیراشکی خوشمزه با بافتی نرم و لطیف است. مرغ و کلم طعم دار شده یک فیلینگ عالی برای این پیراشکی...

  • طرز تهیه رول لازانیا

    مواد لازم برای رول لازانیا: پیاز ۱ عدد کرفس ۳ ساقه روغن زیتون به مقدار لازم گوجه فرنگی گیلاسی ۱ پیمانه تخم مرغ ۱ عدد ورق...

  • طرز تهیه سالاد روسی خوشمزه به ۳ روش

    سالاد روسی سالاد مخصوص شب عید روسی‌ها بوده و طعم و شکلی شبیه به سالاد الویه دارد. طرز تهیه سالاد روسی نیز تا حدی مشابه با سالاد الویه...

  • استیک ۱۲۰۰ دلاری در لاس وگاس+عکس

    این استیک ۱۲۰۰ دلاری گران‌قیمت در MB Steak رستورانی در هتل کازینوی "هارد راک" سرو می‌شود. این استیک که در واقع همراه با دنده با وزن ۱۶ پوندی است...

  • غذا‌های مخصوص ماه رمضان چیست؟

    کیوان بهرامی اظهار کرد: برای تقویت دهانه معده، همراه با فرنی، شله‌زرد یا شیربرنج‌تان کمی مربا بخورید، البته شاید برای کسانی که گرمی و خشکی...

  • نان لقمه‌ای شکم پر

    نان لقمه‌ای شکم پر تکه‌های نان حجیم است که میان آن سبزیجات تفت داده شده ریخته می‌شود. این نان به دلیل ظاهر نرم و پف بسیار، به راحتی خورده می‌شود و...

  • افطاری شب دوازدهم ماه رمضان؛ نان لقمه‌ای شکم پر

    برترین ها: نان لقمه‌ای شکم پر تکه‌های نان حجیم است که میان آن سبزیجات تفت داده شده ریخته می‌شود. این نان به دلیل ظاهر نرم و پف بسیار، به راحتی...

  • طرز تهیه سوپ اسفناج

    مواد لازم برای تهیه سوپ اسفناج ۱/۲ پیمانه جو پرک ۳ قاشق غذاخوری پیاز داغ ۱۵۰ گرم اسفناج ۴ پیمانه آب گوشت یا مرغ ۱/۲ پیمانه شیر در صورت...

  • طرز تهیه رولت خرما با بیسکویت پتی بور به ۳ روش

    رولت خرما با بیسکویت پتی بور یک دسر بسیار مقوی به خصوص برای کودکان است. می‌توانید در این دسر از مغزیجات هم استفاده کنید. این دسر را...

  • نوشیدنی‌های مخصوص ماه مبارک رمضان

    محمد باقر مینایی متخصص طب سنتی درباره نکات مهم برای داشتن تغذیه‌ای سالم در ماه مبارک رمضان اظهار کرد: یکی از نکات بسیار مهم در تغذیه و به...

  • بهترین غذا برای سحری چیست؟

    نودالیت با طعمی شبیه به ماکارونی و تهیه شده از آرد گندم یکی از بهترین غذاها برای سحری است. این غذا به راحتی و در کمترین زمان حاضر...

  • مارمالاد زردآلو | آموزش طرز تهیه مارمالاد زردآلو

    مارمالاد زردآلو بسیار خوشمزه و بی نظیر است و می توانید در منزل آن را تهیه کنید و از طعم عالی آن لذت ببرید. مواد لازم برای...

  • طرز تهیه تیرامیسو با بیسکویت پتی بور به ۲ روش

    تیرامیسو یک دسر ایتالیایی است که در اصل با بیسکویت لیدی فینگر تهیه می‌شود اما می‌توان آن را با بیسکویت پتی بور نیز درست کرد. طرز تهیه...

  • تا به حال اسم میگو نارگیلی را شنیده‌اید؟

    برترین‌ها - ترجمه از زهرا موسوی: میگو نارگیلی سوخاری لایه بیرونیش برشته و داخل آن آبدار است. این میگوی برشته خوشمزه همراه با یک سس ساده که تنها...

  • طرز تهیه سالاد سزار سنسو

    طرز تهیه سالاد سزار سنسو مانند سالاد سزار است، ولی در سالاد سنسو به جای مرغ گریل شده از مرغ سوخاری پنیری یا ناگت مرغ استفاده می‌شود....

  • طرز تهیه شیرینی گل انار خوشمزه

    شیرینی گل انار یا باقلوای گل اناری، نوعی شیرینی است که درون خمیر آن با مواد میانی بسیار شیرین پر می‌شود. طرز تهیه شیرینی گل انار بسیار...

  • آموزش تهیه خرما ارده مخصوص افطار

    خرما عضو جدانشدنی سفره‌های سحری و افطار ماه رمضونه. حالا ما خیلی راحت و بی دردسر میتونیم این پای ثابت سفره هامون رو خوشمزه تره، مقوی‌تر و...

  • طرز تهیه سالاد میوه بهاری به ۳ روش

    سالاد میوه بهاری را با ترکیب هر نوع میوه‌ی بهاری می‌توانید تهیه کنید. این سالاد را هم می‌توانید بدون سس میل کرده و هم می‌توانید یک سس...

داغ ترین اخبار