عضویت در کانال تلگرامی سایت

تبلیغات

با این غذای جنوبی تناسب اندام خود را حفظ کنید

یتیمک یکی از غذا‌های محلی استان بوشهر بوده که حاوی انواع ویتامین‌های A.، C.، D.، گروه ویتامین‌های B. مانند B. ۱، B. ۲، B. ۳، B. ۶، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، کلسیم، پروتئین، فیبر، قند، منگنز، منیزیم، روی (زینک)، فسفر و آهن است.

برای بررسی خواص یتیمک و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفتگو کردیم که در ادامه مشروح آن را می‌خوانید.

مهم‌ترین خواص یتیمک
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی درباره مهم‌ترین خواص یتمیک اظهار کرد: یتیمک جزء غذا‌های رژیمی است بنابراین برای افرادی که قصد دارند به تناسب اندام برسند، بسیار مفید است.

وی درباره خواص دیگر یتیمک بیان کرد: این غذا به علت داشتن فیبر نقشی موثر در بهبود عملکرد روده‌ها، هضم بهتر غذا و رفع یبوست دارد.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: یتیمک به علت وجود کلسیم، منیزیم و فسفر استخوان‌ها و دندان‌ها را محکم و از بروز پوکی استخوان و آرتروز در افراد جلوگیری می‌کند.

عظمایی تأکید کرد: یتیمک حاوی پروتئین گیاهی است بنابراین به تقویت عمومی، افزایش انرژی و عضلانی شدن بدن کمک می‌کند، این غذا تأثیری چشمگیر در شادابی و طراوت پوست و مو دارد.

وی تصریح کرد: یتیمک به علت داشتن ویتامین‌های A. و C. خاصیت آنتی اکسیدانی دارد بنابراین سیستم ایمنی بدن را تقویت و بدن را در برابر بیماری‌های مختلف به ویژه انواع سرطان‌ها محافظت می‌کند، این غذا نقشی موثر در تصفیه خون و دفع سموم از بدن دارد.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی یادآوری کرد: یتیمک به علت داشتن آهن برای زنان باردار و جنین بسیار مفید است، اما نباید در مصرف آن زیاده‌روی شود.

مواد لازم برای تهیه یتیمک (چهار تا پنج نفر)
بادنجان پنج عدد
پیاز متوسط ۲ عدد
لوبیا چشم بلبلی ۱.۵ پیمانه
تمبر هندی یک بسته
آب یک تا ۱.۵ لیوان
روغن کنجد، دنبه یا زیتون به مقدار لازم
فلفل سیاه و پودر زرچوبه به مقدار لازم

طرز تهیه یتیمک
لوبیا را از قبل خیس سپس آب را عوض کنید و بپزید.
- پیاز‌ها را در ماهیتابه نگینی خُرد کنید و با کمی روغن تفت دهید.
- پودر زرچوبه و فلفل سیاه را به پیاز‌های تفت داده شده بیفزایید.
- بادنجان‌ها را پوست بکنید سپس آن‌ها را داخل محلول آب و نمک بگذارید تا مواد تلخ آن (سولانین) خارج شود.
- بادنجان‌ها را مکعبی خُرد و به پیاز‌های تفت داده شده اضافه کنید.
- تمبر هندی را در آب جوشیده شده ولرم خیس سپس آن را صاف و به سایر مواد اضافه کنید.
- لوبیای پخته شده را هم به مواد بیفزایید.
- آب را به مواد اضافه و صبر کنید تا یتیمک در حرارت ملایم به خوبی بپزد.
- یتیمک را با نان تازه میل کنید.

منبع: باشگاه خبرنگاران

گزارش تخلف

تمامی مطالب از سایت های مجاز فارسی و ایرانی تهیه و جمع آوری شده است، در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.

تبلیغات

جدیدترین اخبار

داغ ترین اخبار