عضویت در کانال تلگرامی سایت

تبلیغات

آشنایی با نحوه کاشت کینوا در ایران

کاشت کینوا امروزه برای تولید آرد، غنی کردن آرد گندم، تولید بیسکویت و پاستا در سراسر جهان صورت می‌گیرد و در کشور ما نیز، کاشت آن آینده‌ای درخشان و جایگاه ویژه‌ای در کشاورزی خواهد داشت. برای آشنایی با نحوه کاشت کینوا دانستن نکاتی در خصوص زمان کاشت و نحوه آماده سازی، زمین لازم و ضروری است.

ستاره | سرویس گیاهان و حیوانات - تغییرات آب و هوای سال‌های اخیر در ایران، مشکل کم‌آبی و شور شدن خاک‌های کشاورزی باعث شده است توجه به کشت محصولات جدید، یک نیاز جدی تلقی شود. گیاه کینوا به دلیل تحمل به شوری خاک، خشکی و یخ‌زدگی، گیاهـی مناسـب بـرای رسـیدن بـه کشـاورزی پایـدار، تغذیه مناسـب و تولیـد صنعتـی است. کاشت کینوا در محدوده وسیعی از خاک‌های کشور به‌وی‍ژه خاک‌های شور و نوسانات دما قابل انجام است و نیاز آبی بسیار کمی دارد. نحوه کاشت کینوا در ایران
نحوه کاشت کینوا

دانستن نکات زیر برای کاشت گیاه کینوا و رسیدن به بهترین عملکرد ضروری است.

زمان کاشت کینوا

بهترین زمان کشت کینوا در مزرعه هنگامی است که درجه حرارت خاک به ۵ تا ۷ درجه سانتی‌گراد می‌رسد. این زمان در کشور ما بسته به محل، اواخر زمستان در استان‌های جنوبی و فصل بهار در استان‌های مرکزی و غربی کشور است.


آماده‌سازی زمین و طرز کاشت فاصله ردیف‌ها در کاشت کینوا، باید ۴۵ تا ۶۰ سانتیمتر و بذر‌ها در عمق ۱ تا ۳ سانتی‌متری کاشته شوند. برای کاشت این گیاه در مزارع بزرگ، استفاده از ماشین آلات کشاورزی لازم است هر چند میتوان کاشت بذر‌ها را با دست یا با یک بذرافشان ردیف کاشت. معمولاً جوانه‌زنی بذر ۲۴ ساعت بعد از کاشت در رطوبت مناسب رخ می‌دهد و نهال جوان در سه تا پنج روز پدیدار می‌شود. هنگامی که ارتفاع گیاه به ۲۰ تا ۲۵ سانتی‌متر می‌رسد، وجین اول انجام می‌شود. بعد از گذشت ۴ تا ۷ ماه، گیاه کینوا آماده برداشت است. وقتی گیاه رو به خشک شدن می‌رود، برداشت صورت می‌گیرد. برداشت یا با دست و یا توسط کمباین انجام می‌گیرد. پس از برداشت، دانه کینوا باید بوجاری شود تا از ناخالص‌ها جدا شده و در یک محیط خشک و خنک نگهداری شود. برداشت کینوا
معرفی گیاه کینوا

کینـوا بـا نـام علمـی quinoa Chenopodium گیاهی یکساله از خانـواده اسـفناج و جــزء گــروه سـبزیجات برگـی طبقه بندی مـی‌شـود. کاشت کینوا در سراسر جهان به منظور تولید دانه انجام می‌گیرد و قدمتی ۵۰۰۰ ساله دارد. این گیاه بومی جنوب آمریکا به خصوص کشور‌های پرو، اکوادور و بولیوی است و از برگ‌های آن نیز در برخی مناطق، برای تهیه غذا و به صورت سبزی تازه استفاده می‌شود.

مانند سایر غلات، کینوا هم در رنگ‌های مختلف وجود دارد. کینوا سفید بیشتر از بقیه در دسترس است و در واقع یک رنگ مایل به زرد دارد که به آن کینوا طلایی هم گفته می‌شود. این گیاه مانند گندم خودگرده افشان بوده و گاهی اوقات ۱۰ تا ۱۵ درصد دگرگرده افشانی از خود نشان می‌دهد و دارای سیستم ریشه‌ای قوی است. برگ‌های آن به طور معمول سبز، اما در گیاهان بالغ به رنگ زرد، قرمز یا بنفش است.

گیاه کینوا


ارزش غذایی و خواص کینوا

اهمیت غذایی کینوا بـه دلیـل ترکیـب کامـل اسـیدآمینه، کلسـیم، فسـفر و آهـن فـراوان و سـدیم کـم موجود در آن اسـت و به دلیل وجود نداشتن گلوتن در آن نوعی گیاه دارویی نیز محسوب می‌شود. پروتئیـن موجود در دانه‌های کینـوا از نظـر کّمـی و کیفـی بر دیگر دانه‌های غلات برتری دارد و نسبت به گندم تعـادل اسـید آمینـه مطلـوب‌تـری بـرای تغذیـه انســان دارد.
مقابله با آسیب و پیری سلول‌ها، پیشگیری از سرطان، حفظ سلامت دستگاه گوارش، مقابله با دیابت نوع دو، کمک به لاغری و کاهش وزن، خاصیت ضد التهاب و تسکین سردرد‌های میگرنی از خواص کینوا (خاویار گیاهی) است.


شرایط محیطی برای کاشت کینوا

خاک: کینوا گیاهی مقاوم است و در محدوده وسیعی از خاک‌ها حتی خاک‌های شور رشد می‌کند. با این وجود بهترین خاک برای کاشت کینوا، خاک شنی با پ. هاش ۶ تا ۷ و زهکش مناسب است.

آبیاری: نیاز آبی کینوا بسیار کم است و در مناطقی که بارندگی اتفاق می‌افتد نیاز به آبیاری جداگانه ندارد. در کاشـت کینـوا در مزارع، امـکان اسـتفاده از آبیـاری تحـت فشـار و اسـتفاده از نوارهـای تیـپ آبیـاری وجـود دارد و میزان و نحوه آبیـاری باتوجـه بـه شـرایط منطـقه متفـاوت اسـت. این محصول به ۵ تا ۷ بار آبیاری در طی مرحله رشد نیاز دارد.

نور: کینوا گیاهی آفتاب دوست است و به نور کامل خورشید نیاز دارد.

درجه حرارت: کینوا به تغییرات دما نیز مقاوم است و محدوده دمایی ۸- تا ۳۹ درجه سانتیگراد را تحمل میکند. بهترین رشد و عملکرد این گیاه در محدوده دمایی ۱۸ تا ۲۰ درجه سانتیگراد است.

کوددهی: استفاده از کود‌های نیتروژنه و کمپوست باعث بالا رفتن عملکرد کینوا میشود.

آفات و بیماری‌ها: آفـات زیـادی همچـون کـرم بـرگ‌خـوار، کناکنـا، لوپـر، کـرم طوقـدار و... بـه این گیاه حملـه مـی کننـد و موجـب ۴۰ درصـد خسـارت مـی شـوند. همچنین به غیر از آفات و بیماری‌ها، حشرات و پرندگان نیز، از مشکلات شایع در کاشت کینوا هستند و برای بهره‌برداری بیشتر، توصیه می‌شود از ارقام با کیفیت بالا که در برابر آفات و بیماری‌ها مقاوم هستند، استفاده شود.

به طورکلی کاشت کینوا در کشور، یک فرصت اقتصادی و سرمایه‌گذاری جدید است و به عقیده کارشناسان این رشته، حتی اگر استقبال خوبی از این محصول در بازار داخلی رخ ندهد، با توجه به تقاضای بالایی که در دنیا برای این ماده ارزشمند وجود دارد، می‌توان روی توسعه کشت این گیاه سرمایه‌گذاری کرد.


برگرفته از: کتاب کشت کینوا و نتایج تحقیقات مربوط به آن

گزارش تخلف

تمامی مطالب از سایت های مجاز فارسی و ایرانی تهیه و جمع آوری شده است، در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.

تبلیغات

جدیدترین اخبار

  • با این چای سکته قلبی و مغزی را فراری دهید

    دمنوش بادرنجبوبه (چای مورد علاقه حضرت علی (ع)) این گیاه از تیره نعناعیان است که بین ماه‌های تیر و مرداد گل می‌دهد، ساقه‌های آن راست و چهار گوش بوده...

  • طرز تهیه کوفته انار

    مواد لازم برای تهیه کوفته انار: برای ۳۰ الی ۴۰ عدد کوفته گوشت چرخ کرده بدون چربی ۱ کیلو پیاز متوسط ۱ عدد رنده شده و آب گرفته شده گردو ۱/۵...

  • خورشت آلو اسفناج؛ خوشمزه‌ترین غذای سنتی ایرانی

    برترین ها: یکی از مقوی ترین غذاهای ایرانی ، خورشت آلو اسفناج است . همانطور که میدانید اسفناج طعمی شبیه به آهن دارد و عده زیادی به همین دلیل ، از...

  • چیز کیک هندوانه دسر خوشمزه برای شب یلدا

    شب یلدا یکی از دور همی‌های سنتی ایرانیان است و چیز کیک یک دسر پر طرفدار. چیز کیک هندوانه یک ذسر شیک و خوشمزه و مناسب برای دسر شب یلداست....

  • طرز تهیه روغن حیوانی

    روغن حیوانی یکی از فراورده‌های حاصل از شیر گاو یا گوسفند است و از کره به دست آمده از دوغ درست می‌شود. برای تهیه روغن حیوانی زرد و خوش...

  • تهیه ترشی زمستانیِ انار و لبو

    ماهنامه سرآشپز - سارا خسرویان: از میوه های فصل زمستان استفاده کنید با آنها نوعی ترشی درست کنید که یک هفته ای هم آماده می شود. درر این مطلب طرز...

  • طرز تهیه سالاد پرتقال و انار

    وب‌سایت گنج: اگر این روزها سری به انواع رستوران های لوکس بزنید می بینید که گاها تنوع و قیمت سالاد از غذای اصلی بیشتر است. در تهیه سالاد تنوع زیادی...

  • آموزش و طرز تهیه دونات مغزدار ایتالیایی

    در این مطلب تاپ ناز طرز تهیه دونات مغزدار ایتالیایی خوشمزه را به شما آموزش می دهیم که می توانید در وعده عصرانه به همراه چای میل کنید و از طعمش...

  • طرز تهیه شیرینی مخصوص کریسمس و جشن سال نو میلادی (3)

    طرز تهیه شیرینی مخصوص کریسمس دو مدل از بهترین شیرینی هاي‌ مخصوص کریسمس را برای شما در این جا قرار دادیم. در کریسمس با شیرینی خانگی خود جشن سال...

  • طرز تهیه بیسکویت ساده وانیلی

    مواد لازم برای بیسکویت ساده وانیلی: آرد ۲ پیمانه نمک یک چهارم قاشق چایخوری کره نرم شده در دمای محیط ۲۰۰ گرم شکر نصف پیمانه وانیل یک...

  • رولت هندوانه برای شب یلدا

    درست کردن این رولت هندوانه برای شب یلدا شاید در نگاه اول کمی سخت به نظر برسد، ولی با دستور تهیه‌ای که در ادامه مطلب مشاهده خواهید کرد، میتوانید با...

  • طرز تهیه میلک شیک سیب و موز

    برای داشتن این میلک شیک بهشتی چند تا نکته را رعایت کنید شیر را حتما داخل فریزر بگذارید، موزی که استفاده می‌کنید حتما یخ زده باشد اگر به...

  • طرز تهیه کیک کدو حلوایی مغزدار

    مواد لازم برای کیک کدو حلوایی مغزدار: * آرد ۳۰۰ گرم (۱۵۰ گرم آرد سفید + ۱۵۰ گرم آرد ذرت) * پودر شکر ۲۰۰ گرم پودر دارچین یک قاشق سوپخوری بکینگ...

  • طرز تهیه تنقلات خانگی خوشمزه و پرطرفدار

    تهیه تنقلات خانگی بسیار ساده است و در کمترین زمان ممکن آماده می‌شود. این تنقلات که در دورهمی‌ها و همچنین به عنوان میان وعده مورد...

  • دستور تهیه “سس گوجه فرنگی” خانگی در ۵ دقیقه

    موادی که برای درست کردن سس گوجه فرنگی نیاز خواهیم داشت: رب گوجه فرنگی ۳ ق. غ. کره ۱۰۰ گرم آب لیمو ترش تازه ۱/۲ پیمانه آب ۱ پیمانه آرد...

  • “تیرامیسوی لیوانی” را با این طرز تهیه خوشمزه درست کنید!

    مواد لازم برای تهیه ترامیسو را به این ترتیب آماده کنید: لیدی فینگر ۱۰ عدد پنیر خامه‌ای ۱۱۵ گرم خامه ترش نصف فنجان شکر ۳ ق. غ. قهوه دم...

  • تکنیک‌های سرآشپز‌های ماهر

    کافی است دو واژه پخت و پز و علم را در یک جمله، کنار یکدیگر ببینیم تا عبارت «آشپزی مولکولی» به ذهن علم دوستان خطور کند. سرآشپزهای ماهر با استفاده از...

  • مدل‌های کیک هندوانه‌ای شب یلدا

    شب یلدا فقط دور هم نشینی و خوش و بش کردن نیست، این سنت دیرینه رسم‌های خاصی دارد و ایرانی‌ها در شب یلدا خوراکی و غذا‌های خاصی تدارک میبینند...

  • طرز تهیه کیک پرتقالی

    مواد لازم برای تهیه کیک پرتقالی: آب پرتقال: صد گرم آرد: ۲۵۰ گرم وانیل: یک چهارم قاشق چای خوری پوست پرتقال رنده شده: یک قاشق غذاخوری بیکینگ...

  • طرز تهیه سالاد پنیر قالبی

    پنیر پارمزان که به آن پارمسان هم گفته می‌شود، نوعی پنیر ایتالیایی است که تهیه آن بسیار زمان بر است و چیزی حدود هشت ماه طول می‌کشد. گاهی...

  • خوراکی های یلدایی؛ با این ایده ها یلدا را جشن بگیرید

    برترین ها – مهسا خالقی: اگر از اون دسته آدم ها هستيد که خيلي دلتون ميخواد براي يه شب يلداي به ياد موندني تدارک ببينيد اما متاسفانه هیچ ایده ای...

  • تکنیک‌های چیدمان میز غذاخوری

    اصول چیدمان میز غذاخوری (قسمت۱) میزبان یک مهمانی بزرگ و خاص هستید و یا قصد تدارک عروسی را دارید؟ چیدمان میز غذا چقدراهمیت دارد؟ آیا از...

  • طرح‌های هنرمندانه‌ی کیک‌های ژله‌ای(1)

    «سای بون»، در اواخر سال 2017 به بیماری سرطان سینه مبتلا شد و تصمیم گرفت در روزهایی که حال جسمی او، یاری می‌کند، به کارهایی که علاقه دارد،...

داغ ترین اخبار

  • طرز تهیه تنقلات خانگی خوشمزه و پرطرفدار

    تهیه تنقلات خانگی بسیار ساده است و در کمترین زمان ممکن آماده می‌شود. این تنقلات که در دورهمی‌ها و همچنین به عنوان میان وعده مورد...

  • طرز تهیه کیک کدو حلوایی مغزدار

    مواد لازم برای کیک کدو حلوایی مغزدار: * آرد ۳۰۰ گرم (۱۵۰ گرم آرد سفید + ۱۵۰ گرم آرد ذرت) * پودر شکر ۲۰۰ گرم پودر دارچین یک قاشق سوپخوری بکینگ...

  • طرز تهیه روغن حیوانی

    روغن حیوانی یکی از فراورده‌های حاصل از شیر گاو یا گوسفند است و از کره به دست آمده از دوغ درست می‌شود. برای تهیه روغن حیوانی زرد و خوش...

  • مدل‌های کیک هندوانه‌ای شب یلدا

    شب یلدا فقط دور هم نشینی و خوش و بش کردن نیست، این سنت دیرینه رسم‌های خاصی دارد و ایرانی‌ها در شب یلدا خوراکی و غذا‌های خاصی تدارک میبینند...

  • دستور تهیه “سس گوجه فرنگی” خانگی در ۵ دقیقه

    موادی که برای درست کردن سس گوجه فرنگی نیاز خواهیم داشت: رب گوجه فرنگی ۳ ق. غ. کره ۱۰۰ گرم آب لیمو ترش تازه ۱/۲ پیمانه آب ۱ پیمانه آرد...

  • طرز تهیه شیرینی مخصوص کریسمس و جشن سال نو میلادی (3)

    طرز تهیه شیرینی مخصوص کریسمس دو مدل از بهترین شیرینی هاي‌ مخصوص کریسمس را برای شما در این جا قرار دادیم. در کریسمس با شیرینی خانگی خود جشن سال...

  • آموزش و طرز تهیه دونات مغزدار ایتالیایی

    در این مطلب تاپ ناز طرز تهیه دونات مغزدار ایتالیایی خوشمزه را به شما آموزش می دهیم که می توانید در وعده عصرانه به همراه چای میل کنید و از طعمش...

  • طرز تهیه سالاد پرتقال و انار

    وب‌سایت گنج: اگر این روزها سری به انواع رستوران های لوکس بزنید می بینید که گاها تنوع و قیمت سالاد از غذای اصلی بیشتر است. در تهیه سالاد تنوع زیادی...

  • تهیه ترشی زمستانیِ انار و لبو

    ماهنامه سرآشپز - سارا خسرویان: از میوه های فصل زمستان استفاده کنید با آنها نوعی ترشی درست کنید که یک هفته ای هم آماده می شود. درر این مطلب طرز...

  • تکنیک‌های سرآشپز‌های ماهر

    کافی است دو واژه پخت و پز و علم را در یک جمله، کنار یکدیگر ببینیم تا عبارت «آشپزی مولکولی» به ذهن علم دوستان خطور کند. سرآشپزهای ماهر با استفاده از...