عضویت در کانال تلگرامی سایت

تبلیغات

۹ راز خوشمزه‌تر شدن ماهی شکم‌پر

با سرد شدن هوا، خوردن ماهی و تهیه انواع غذا‌های دریایی بیش از هر زمان دیگری رواج پیدا می‌کند.

ایرانی‌ها بیشتر ماهی را سرخ شده تهیه می‌کنند، اما پخت آن در فر هم به دلیل آنکه با روغن کمتری انجام می‌شود، طرفداران بسیاری دارد، آن هم به صورت شکم‌پر.

مقدار کالری

این مواد غذایی در مجموع ۱۴۵۰ کیلوکالری انرژی دارند. اگر این غذا را ۴ نفر سرو کنند، مقدار کالری دریافتی برای هر نفر بیش از ۳۶۰ کیلوکالری خواهد بود. البته از آنجا که ماهی شکم‌پر با برنج خورده می‌شود، به ازای هر ۵ قاشق غذاخوری (سر صاف) برنج، باید ۸۰ کیلوکالری به مقدار انرژی یاد شده اضافه کرد.

همراه غذا

می‌توانید این غذا را با برنج در وعده ناهار یا در صورت تمایل به دریافت انرژی کمتر، با ۲ تا ۳ برش نان (در وعده شام) میل کنید که در این صورت خوردن نان سبوس‌دار را به شما توصیه می‌کنیم. می‌توانید برنج را کته کنید. در صورت خوردن این غذا با نان، در کنار ماهی کمی سبزی‌های نشاسته‌ای مانند نخودفرنگی و حتی سیب‌زمینی قرار دهید.

مواد لازم برای ۴ نفر:

ماهی قزل‌آلا: یک عدد ۸۰۰ کیلوکالری

پیاز خرد شده: یک لیوان ۲۵ کیلوکالری

گشنیز خرد شده: یک لیوان ۲۵ کیلوکالری

سیر تازه خرد شده: نصف لیوان ۱۰ کیلوکالری

رب انار: ۳ قاشق غذاخوری ۵ کیلوکالری

گردو: ۱۰ عدد ۲۲۵ کیلوکالری

روغن کانولا: ۳ قاشق غذاخوری ۲۷۰ کیلوکالری

کره: یک قاشق غذاخوری ۹۰ کیلوکالری

آب لیموی: تازه ۴ قاشق غذاخوری ۰ کیلوکالری

نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، زعفران به میزان دلخواه ۰ کیلوکالری

طرز تهیه:

* رو و داخل شکم ماهی را با آب‌لیموی تازه آغشته کنید و آن را نیم ساعت در یخچال قرار دهید.

* پیاز را در تابه‌ای که یک قاشق غذاخوری در آن روغن کانولا ریخته‌اید، تفت دهید.

* پس از نرم شدن پیازها، سیر خردشده و گردوی کوبیده و پس از کمی تفت دادن، رب انار را اضافه کنید.

* حالا گشنیز خرد شده را نیز بیفزایید و این مخلوط را از روی حرارت بردارید.

* ماهی را از یخچال بیرون بیاورید و داخل شکم آن را با مایه تهیه شده پر کنید.

* ته تابه‌ای نچسب را با ۲ قاشق غذاخوری روغن کانولا چرب کنید و ماهی را در آن قرار دهید و تابه را در فر (با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد) بگذارید.

* پس از گذشت ۴۰ دقیقه، ماهی آماده سرو کردن خواهد بود. البته ۱۰ دقیقه قبل از بیرون آوردن غذا برای سرو کردن، روی ماهی کمی زعفران آب شده بریزید و آن را با یک قاشق غذاخوری کره آب شده آغشته کنید و بگذارید در فر برشته شود.

۹ راز ماهی شکم‌پر

ماهی شکم‌پر از غذا‌هایی است که در شمال و جنوب ایران به شیوه‌های مختلف پخته می‌شود. این تفاوت به نوع ماهی، سبزی و ادویه‌هایی که به کار می‌رود، برمی‌گردد مثلاً در جنوب معمولاً ماهی سنگسر و حلوا سیاه به شکل شکم‌پر تهیه و بیشتر برای طبخ آن‌ها از شنبلیله استفاده می‌شود و برای طعم‌دار کردن آن هم ادویه کاری و تمبرهندی به کار می‌رود در حالی که در مناطق شمالی، ماهی سفید را شکم‌پر تهیه می‌کنند و سبزی‌هایی مانند گشنیز، سیر و جعفری و ادویه‌هایی مانند زردچوبه به آن می‌افزایند.

نکته‌هایی که باید هنگام پخت این غذا رعایت کرد عبارتند از:

۱. برای طبخ این غذا هر ماهی‌ای را می‌توانید انتخاب کنید، ولی ماهی سنگسر، صبور و سفید جز بهترین‌ها هستند. البته ماهی‌های نازک را نیز می‌توان به صورت شکم‌پر طبخ کرد بنابراین خریدن ماهی تازه و مناسب اولین قدم است. بعد از آن، روش مزه‌دار کردن ماهی به هرچه خوشمزه‌تر شدن آن کمک می‌کند.

۲. برای هرچه خوش‌طعم‌تر شدن مواد غذایی داخل شکم ماهی کمی آن‌ها را تفت دهید و بعد استفاده کنید.

۳. اگر می‌خواهید این غذا را به سبک جنوبی تهیه کنید، نباید ادویه کاری را از قلم بیندازید، اما برای طبخ آن به سبک شمالی، باید از ادویه‌هایی نظیر زردچوبه و زعفران استفاده کرد.

۴. برخی افراد دور ماهی کاغذ آلومینیومی می‌پیچند یا کف سینی فر را با این کاغذ می‌پوشانند، اما بهتر است کف سینی را با سبزی‌هایی نظیر هویج، کرفس و پیاز بپوشانید. به این ترتیب هم بوی غذا در فضای خانه پخش نمی‌شود، هم ماهی به کف سینی نمی‌چسبد.

بسیاری از افراد سبزی‌پلو را با ماهی شکم‌پر می‌خورند، اما بهتر است برنج سفید در کنار آن سرو شود، زیرا ماهی شکم‌پر به اندازه کافی مزه‌دار است و خوردن برنج مخلوط شده با سبزی‌های معطر با آن چندان مناسب نخواهد بود

۵. ابتدا سینی محتوی ماهی را در طبقه پایین فر قرار داده و سپس به طبقه بالاتر منتقل کنید تا علاوه بر پختن، روی ماهی نیز برشته شود.

۶. شما می‌توانید ماهی‌های پولک درشتی مانند ماهی سفید را به صورت نعل اسب در سینی فر خم کنید و به صورت ایستاده در آن قرار دهید و روی پوست ماهی را به مخلوط آب لیمو زعفران آغشته کنید. به این روش پوست ماهی پس از پخت کاملاً برشته شده و به راحتی از گوشت جدا خواهد شد.

۷. این غذا را می‌توانید در ماهیتابه نیز تهیه کنید البته به این شرط که ماهی نیم‌پز باشد و محتویات داخل شکم آن حتماً تفت داده شده باشند. حین سرخ کردن نیز نباید در تابه را گذاشت، زیرا در این صورت ماهی له می‌شود و شکل خود را از دست خواهد داد.

۸. بسیاری از افراد سبزی‌پلو را با ماهی شکم‌پر می‌خورند، اما بهتر است برنج سفید در کنار آن سرو شود، زیرا ماهی شکم‌پر به اندازه کافی مزه‌دار است و خوردن برنج مخلوط شده با سبزی‌های معطر با آن چندان مناسب نخواهد بود.

۹. نوشیدنی‌ای که همراه این غذا به شما پیشنهاد می‌کنم، شربت آب‌لیموی تازه است. از خوردن این غذا با آب‌میوه‌های مختلف از جمله آب پرتقال و آب آلبالو بپرهیزید، زیرا طعم مناسبی را ایجاد نخواهند کرد.

اگر اضافه وزن دارید

بهتر است از حداقل روغن برای طبخ این غذا استفاده کنید. همراه آن به جای برنج، سبزی‌های نشاسته‌ای نظیر نخودفرنگی، ذرت و سیب‌زمینی بخورید تا در عین احساس سیری، کالری کمتری دریافت کنید.

اگر یبوست دارید

این غذا را با سبزی‌های بخارپز شده‌ای نظیر هویج و قارچ میل کنید. روغن مصرفیتان نیز روغن زیتون باشد و آن را با برش‌های نان سبوس‌دار میل کنید. به این ترتیب فیبر بیشتری دریافت کرده‌اید که به کاهش شدت بیماری گوارشی‌تان کمک بسیاری خواهد کرد.

اگر بیماری قلبی دارید

از کره در تهیه این غذا استفاده نکنید و به جای آن روغن زیتون به کار ببرید. آب نارنج به این غذا بیفزایید و از سبزی‌های معطر دیگری مانند جعفری و شوید نیز استفاده کنید. می‌توانید در آن سیر تازه بیشتری بریزید و ماهی شکم‌پر را با کلم بروکلی بخارپز شده میل کنید. به این ترتیب مواد غذایی‌ای استفاده کرده‌اید که به دلیل وجود آنتی‌اکسیدان‌های فراوان در کنترل بیماریتان موثر خواهند بود.

منبع: هفته نامه سلامت

گزارش تخلف

تمامی مطالب از سایت های مجاز فارسی و ایرانی تهیه و جمع آوری شده است، در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.

تبلیغات

جدیدترین اخبار

  • طرز تهیه پاستا پنه با سس پستو خوش طعم و لذیذ

    پاستا پنه با سس پستو، نوعی فست فود خوشمزه و پرانرژی است که به سادگی و در کوتاه ترین زمان ممکن تهیه شده و به دلیل انرژی بالایی که دارد...

  • طرز تهیه پودینگ وانیلی

    مواد لازم: شکر: ۱/۳ پیمانه نشاسته: ۲ قاشق غذاخوری شیر پرچرب: ۲ پیمانه زرده تخم مرغ: ۲ عدد کره نرم شده: ۲ قاشق غذاخوری وانیل: ۲ قاشق...

  • طرز تهیه کوفته سوبلی

    «تابناک باتو»  غذایی که امروز تصمیم گرفتیم تا به شما آموزش دهیم یکی از کوفته‌های خوشمزه است که به کوفته سوبلی ایتالیایی مشهور است. از مواد...

  • طرز تهیه انواع پودینگ؛ یکی از یکی خوشمزه‌تر

    برترین ها: پودینگ یا فرنی یک نوع غذا در نوع غیر شیرین و نوعی دسر در نمونه شیرین خودش است. این روز‌ها کلمه پودینگ به معنای یک دسر شیرین است در...

  • طرز تهیه ته دیگ مجلسی در طرح های شیک و زیبا

    ته دیگ مجلسی را می توان برای پلو و ماکارونی با استفاده از سبزیجات و مواد متنوعی درست کرد و با صرف کمی حوصله و خلاقیت، طرح های شیک و...

  • پیراشکی مرغ و کلم؛ یک غذای خوشمزه و پرطرفدار

    برترین‌ها - زهرا موسوی: پیراشکی مرغ و کلم یک پیراشکی خوشمزه با بافتی نرم و لطیف است. مرغ و کلم طعم دار شده یک فیلینگ عالی برای این پیراشکی...

  • طرز تهیه رول لازانیا

    مواد لازم برای رول لازانیا: پیاز ۱ عدد کرفس ۳ ساقه روغن زیتون به مقدار لازم گوجه فرنگی گیلاسی ۱ پیمانه تخم مرغ ۱ عدد ورق...

  • طرز تهیه سالاد روسی خوشمزه به ۳ روش

    سالاد روسی سالاد مخصوص شب عید روسی‌ها بوده و طعم و شکلی شبیه به سالاد الویه دارد. طرز تهیه سالاد روسی نیز تا حدی مشابه با سالاد الویه...

  • استیک ۱۲۰۰ دلاری در لاس وگاس+عکس

    این استیک ۱۲۰۰ دلاری گران‌قیمت در MB Steak رستورانی در هتل کازینوی "هارد راک" سرو می‌شود. این استیک که در واقع همراه با دنده با وزن ۱۶ پوندی است...

  • غذا‌های مخصوص ماه رمضان چیست؟

    کیوان بهرامی اظهار کرد: برای تقویت دهانه معده، همراه با فرنی، شله‌زرد یا شیربرنج‌تان کمی مربا بخورید، البته شاید برای کسانی که گرمی و خشکی...

  • نان لقمه‌ای شکم پر

    نان لقمه‌ای شکم پر تکه‌های نان حجیم است که میان آن سبزیجات تفت داده شده ریخته می‌شود. این نان به دلیل ظاهر نرم و پف بسیار، به راحتی خورده می‌شود و...

  • افطاری شب دوازدهم ماه رمضان؛ نان لقمه‌ای شکم پر

    برترین ها: نان لقمه‌ای شکم پر تکه‌های نان حجیم است که میان آن سبزیجات تفت داده شده ریخته می‌شود. این نان به دلیل ظاهر نرم و پف بسیار، به راحتی...

  • طرز تهیه سوپ اسفناج

    مواد لازم برای تهیه سوپ اسفناج ۱/۲ پیمانه جو پرک ۳ قاشق غذاخوری پیاز داغ ۱۵۰ گرم اسفناج ۴ پیمانه آب گوشت یا مرغ ۱/۲ پیمانه شیر در صورت...

  • طرز تهیه رولت خرما با بیسکویت پتی بور به ۳ روش

    رولت خرما با بیسکویت پتی بور یک دسر بسیار مقوی به خصوص برای کودکان است. می‌توانید در این دسر از مغزیجات هم استفاده کنید. این دسر را...

  • نوشیدنی‌های مخصوص ماه مبارک رمضان

    محمد باقر مینایی متخصص طب سنتی درباره نکات مهم برای داشتن تغذیه‌ای سالم در ماه مبارک رمضان اظهار کرد: یکی از نکات بسیار مهم در تغذیه و به...

  • بهترین غذا برای سحری چیست؟

    نودالیت با طعمی شبیه به ماکارونی و تهیه شده از آرد گندم یکی از بهترین غذاها برای سحری است. این غذا به راحتی و در کمترین زمان حاضر...

  • مارمالاد زردآلو | آموزش طرز تهیه مارمالاد زردآلو

    مارمالاد زردآلو بسیار خوشمزه و بی نظیر است و می توانید در منزل آن را تهیه کنید و از طعم عالی آن لذت ببرید. مواد لازم برای...

  • طرز تهیه تیرامیسو با بیسکویت پتی بور به ۲ روش

    تیرامیسو یک دسر ایتالیایی است که در اصل با بیسکویت لیدی فینگر تهیه می‌شود اما می‌توان آن را با بیسکویت پتی بور نیز درست کرد. طرز تهیه...

  • تا به حال اسم میگو نارگیلی را شنیده‌اید؟

    برترین‌ها - ترجمه از زهرا موسوی: میگو نارگیلی سوخاری لایه بیرونیش برشته و داخل آن آبدار است. این میگوی برشته خوشمزه همراه با یک سس ساده که تنها...

  • طرز تهیه سالاد سزار سنسو

    طرز تهیه سالاد سزار سنسو مانند سالاد سزار است، ولی در سالاد سنسو به جای مرغ گریل شده از مرغ سوخاری پنیری یا ناگت مرغ استفاده می‌شود....

  • طرز تهیه شیرینی گل انار خوشمزه

    شیرینی گل انار یا باقلوای گل اناری، نوعی شیرینی است که درون خمیر آن با مواد میانی بسیار شیرین پر می‌شود. طرز تهیه شیرینی گل انار بسیار...

  • آموزش تهیه خرما ارده مخصوص افطار

    خرما عضو جدانشدنی سفره‌های سحری و افطار ماه رمضونه. حالا ما خیلی راحت و بی دردسر میتونیم این پای ثابت سفره هامون رو خوشمزه تره، مقوی‌تر و...

  • طرز تهیه سالاد میوه بهاری به ۳ روش

    سالاد میوه بهاری را با ترکیب هر نوع میوه‌ی بهاری می‌توانید تهیه کنید. این سالاد را هم می‌توانید بدون سس میل کرده و هم می‌توانید یک سس...

داغ ترین اخبار