عضویت در کانال تلگرامی سایت

تبلیغات

نکاتی هنگام پخت غذای سالم

در هنگام درست کردن غذا‌ها این نکات را بدانید

در ادامه توصیه‌هایی به منظور پخت مواد غذایی به شیوه صحیح ارائه می‌شود:

• از نمک یددار تصفیه شده در طبخ استفاده کنید.

• در صورت امکان، برنج را به صورت کته مصرف کنید تا مواد غذایی آن در اثر آبکش کردن از بین نرود.

• از سرخ کردن غذا‌ها تا حد امکان اجتناب شود. در مواردی که نیاز به سرخ کردن مواد غذایی وجود دارد فقط از روغن مایع مخصوص سرخ کردن استفاده شود.

• تا حد امکان از مصرف دنبه گوسفند برای سرخ کردن مواد اولیه خودداری کنید.

• به طور کلی غذا‌ها به طور کم چرب تهیه شوند. به طور مثال پوست و چربی مرغ یا چربی قابل رویت گوشت را پیش از طبخ جدا کنید.

• از مصرف زیاد روغن در تهیه غذا‌ها خودداری کنید. استفاده از غذا‌های آب پز و یا کبابی در این مورد بهتر است.

• درباره مرغ و انواع گوشت چه به صورت آب‌پز و چه به صورت کبابی دقت کنید که کاملا پخته شوند تا از انتقال بیماری‌های واگیر جلوگیری شود.

• در طبخ کباب کوبیده دقت شود گوشت کم چرب مصرف و تمام قسمت‌های آن به طور یکنواخت مغز پخت شود.

• از آنجا که نقش مهم و موثر سبزی‌ها در پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های قلب و عروق، سرطان، بیماری‌های گوارشی و ... به اثبات رسیده است، غذا‌های مختلف حاوی سبزی طبخ شود. به عنوان مثال تهیه غذا‌هایی مثل لوبیاپلو، باقلاپلو، شویدپلو، عدس‌پلو، استامبولی و … به منظور افزایش مصرف انواع سبزی و حبوبات توصیه می‌شود.

• با توجه به نقش نمک در افزایش فشار خون از حداقل مقدار نمک در طبخ غذا‌ها استفاده کنید.

• سعی کنید آبگوشت را به صورت پرچرب تهیه نکنید.

• برای طبخ سبزیجات اول آب را بجوشانید و بعد سبزی را در آن بریزید.

• مقدار کاهش عناصر معدنی و ویتامین‌های موجود در سبزی جات با افزایش مقدار آب مصرفی زیاد می‌شود.

• هر چه زمان جوشاندن سبزیجات بیشتر باشد ویتامین C. بیشتری از دست می‌رود.

• توصیه می‌شود برای حفظ و بقاء مواد مغذی سبزی‌ها حتی‌المقدور این مواد آب پز و یا بخارپز تهیه شوند.

• پخت بیش از حد گل کلم منجر به کاهش ارزش غذایی آن بخصوص ویتامین C. خواهد شد.

• سبزی‌ها را موقع طبخ خیلی خرد و له نکنید، چون در اثر خرد کردن زیاد مواد مغذی آن از بین می‌رود.

• هنگام طبخ سبزی‌ها باید در ظرف را بست و همچنین از طبخ طولانی مدت سبزی‌ها خودداری کرد.

• مقدار لازم سبزی خشک شده را در مقدار آبی که برای پخت لازم است خیس کنید و بسته به نوع سبزی مدت یک تا پنج ساعت به حال خود بگذارید تا خیس بخورد سپس سبزی را همراه با آبی که در آن خیسانده‌اید به غذا اضافه کنید تا بپزداگر آب آن دارای گل ولای بود اول آبکشی کنید بعد طبخ کنید.

• حتما قبل از مصرف هر نوع کشک مقداری آب به آن اضافه کنید و حداقل ۱۰-۵ دقیقه در حال به هم زدن بجوشانید. از انواع کشک کم نمک استفاده کنید.

• شیر خام را به محض جوش آمدن باید ۱۰ دقیقه بجوشانید و هنگام جوشیدن مرتبا هم بزنید.

• برای طبخ تخم مرغ باید آن را قبل از طبخ بشوییم.

• تخم‌مرغ باید بعد از شکستن بوی نامطبوع ندهد و زرده و سفیده آن مخلوط نشده باشد و سفیده آن بایستی غلیظ و کشدار باشد.

• برای سرخ کردن از ظروف نچسب استفاده شود.

• بهتر است برای سرخ کردن درجه حرارت کم باشد تا روغن به نقطه دود نرسد و از روغن جامد نیز استفاده نشود.

• در روش کبابی کردن به دلیل بالا بودن حرارت، کاهش مواد مغذی زیاداست وحرارت به صورت یکنواخت به همه جای موادغذایی پخش نمی‌شود و ممکن است مغز موادغذایی به طور کامل نپزد. چربی گوشت‌ها و یا چربی که که ما به گوشت اضافه می‌کنیم درهنگام کباب کردن تولید آکرولئین می‌کند که سرطان‌زاست، بنابراین بهتر است از روش کبابی استفاده نکنیم.

• روغن زیتون به دلیل اینکه نقطه دود نسبتا پایینی دارد، برای سرخ کردن مناسب نیست.

• در هنگام سرخ کردن مواد غذایی در داخل روغن نمک اضافه نکنیم چرا که موجب کاهش نقطه دود روغن شده و سبب ایجاد مواد سمی و سرطان زا می‌شود.

• روش کباب کردن برای پیشگیری از زبانه کشیدن آتش و ایجاد دود و شعله‌های بلند تا حدامکان باید از برش‌های کوچک و متوسط و بدون چربی گوشت استفاده کنیم.

• در روش کباب کردن هر چقدر زمان ماندن گوشت‌ها برروی آتش کوتاه‌تر باشد از تولید ترکیبات سرطان‌زا کاسته می‌شود.

• اگر گوشت را قبل از کباب کردن به مدت یک تا دو ساعت با سبزیجاتی مانند آویشن، رزماری، پونه، ریحان و سیر مزه دار کنیم، در کاهش تشکیل ترکیبات سرطان‌زا بسیار موثر است.

• تخم مرغ را هنگام طبخ بصورت جداگانه بشکنید تا در صورت مشاهده علائم فساد آن را مصرف نکنید.

• وجود لکه‌های خون (مویرگ‌های خونی) در داخل تخم‌مرغ علامت نطفه‌دار بودن و رشد جنین است و هم از نظر شرعی و هم از نظر بهداشتی استفاده از آن جایز نیست.

• برای سرخ کردن از ظروف نچسب استفاده شود.

• روغن مخصوص سرخ کردنی را نباید بیشتر از دو تا سه بار برای سرخ کردن استفاده نمود و حداکثر ظرف یک روز می‌توان از این نوع روغن برای سه دفعه استفاده کرد به شرط آن که پس از هر بار استفاده، مواد غذایی را از روغن خارج کرده، روغن را از صافی تمیز و خشک عبور داده و پس از سرد شدن آن را در جای خشک و تاریک و درون ظرف شیشه‌ای درب دار قرار داد.

• برای مصارف شیرینی پزی می‌توان در صورت لزوم از روغن سفت و جامد استفاده کرد، ولی در برنامه غذایی سالم مصرف شیرینی‌ها نیز محدود شود.

• از مصرف ادویه‌هایی که دارای رنگ مشکوک و غیر طبیعی هستند باید خودداری کرد.

• هنگام استفاده از رب گوجه فرنگی از قاشق تمیز استفاده نمایید.

گزارش تخلف

تمامی مطالب از سایت های مجاز فارسی و ایرانی تهیه و جمع آوری شده است، در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.

تبلیغات

جدیدترین اخبار

  • دستور تهیه “سس گوجه فرنگی” خانگی در ۵ دقیقه

    موادی که برای درست کردن سس گوجه فرنگی نیاز خواهیم داشت: رب گوجه فرنگی ۳ ق. غ. کره ۱۰۰ گرم آب لیمو ترش تازه ۱/۲ پیمانه آب ۱ پیمانه آرد...

  • “تیرامیسوی لیوانی” را با این طرز تهیه خوشمزه درست کنید!

    مواد لازم برای تهیه ترامیسو را به این ترتیب آماده کنید: لیدی فینگر ۱۰ عدد پنیر خامه‌ای ۱۱۵ گرم خامه ترش نصف فنجان شکر ۳ ق. غ. قهوه دم...

  • تکنیک‌های سرآشپز‌های ماهر

    کافی است دو واژه پخت و پز و علم را در یک جمله، کنار یکدیگر ببینیم تا عبارت «آشپزی مولکولی» به ذهن علم دوستان خطور کند. سرآشپزهای ماهر با استفاده از...

  • مدل‌های کیک هندوانه‌ای شب یلدا

    شب یلدا فقط دور هم نشینی و خوش و بش کردن نیست، این سنت دیرینه رسم‌های خاصی دارد و ایرانی‌ها در شب یلدا خوراکی و غذا‌های خاصی تدارک میبینند...

  • طرز تهیه کیک پرتقالی

    مواد لازم برای تهیه کیک پرتقالی: آب پرتقال: صد گرم آرد: ۲۵۰ گرم وانیل: یک چهارم قاشق چای خوری پوست پرتقال رنده شده: یک قاشق غذاخوری بیکینگ...

  • طرز تهیه سالاد پنیر قالبی

    پنیر پارمزان که به آن پارمسان هم گفته می‌شود، نوعی پنیر ایتالیایی است که تهیه آن بسیار زمان بر است و چیزی حدود هشت ماه طول می‌کشد. گاهی...

  • خوراکی های یلدایی؛ با این ایده ها یلدا را جشن بگیرید

    برترین ها – مهسا خالقی: اگر از اون دسته آدم ها هستيد که خيلي دلتون ميخواد براي يه شب يلداي به ياد موندني تدارک ببينيد اما متاسفانه هیچ ایده ای...

  • تکنیک‌های چیدمان میز غذاخوری

    اصول چیدمان میز غذاخوری (قسمت۱) میزبان یک مهمانی بزرگ و خاص هستید و یا قصد تدارک عروسی را دارید؟ چیدمان میز غذا چقدراهمیت دارد؟ آیا از...

  • طرح‌های هنرمندانه‌ی کیک‌های ژله‌ای(1)

    «سای بون»، در اواخر سال 2017 به بیماری سرطان سینه مبتلا شد و تصمیم گرفت در روزهایی که حال جسمی او، یاری می‌کند، به کارهایی که علاقه دارد،...

  • طرز تهیه سالاد پیتا و تخم مرغ

    وب‌سایت هفت گنج: اگر این روزها سری به انواع رستوران های لوکس بزنید می بینید که گاها تنوع و قیمت سالاد از غذای اصلی بیشتر است. در تهیه سالاد تنوع...

  • طرز تهیه بلال آب پز به ۲ روش

    بلال آب پز یک میان وعده خوشمزه و مغزی است که به راحتی درست شده و با مقداری کره، نمک و فلفل یا شیر و شکر مزه دار می شود. دو روش تهیه...

  • آموزش طرز تهیه کامل خورشت فسنجان جا افتاده با مرغ غذای شمالی

    طرز تهیه ساده خورشت فسنجان با مرغ خورشت فسنجان یکی از خوشمزه ترین غذاهای خطه شمال کشور است که به دلیل طعم لذیذی که دارد در تمام کشور تهیه و...

  • دستور تهیه کیک سیب و دارچین

    مواد لازم برای کیک سیب و دارچین: آرد: ۱ پیمانه شکر: نصف پیمانه شیر: نصف پیمانه تخم مرغ: ۲ عدد کره: ۷۵ گرم بیکینگ پودر: ۱ قاشق مربا خوری...

  • شکلات هندوانه‌ای دسر مجلسی شب یلدا

    نکته: اگر شکلات رنگی نداشتید میتونید از شکلات سفید استفاده کنید، ولی باید داخلش رنگ بریزید. ریختن رنگ تو شکلات سفید شکلات شما را کمی سفت میکنه و...

  • دسر سیب و موز

    مواد لازم نان تست ۲ ورق سیب ۱ عدد تخم مرغ ۲ عدد خامه ۲ قاشق غذاخوری موز ۱ عدد کشمش بی دانه ۱ قاشق غذاخوری وانیل ۱/۲ قاشق چایخوری دستور...

  • طرز تهیه ترشی انار و لبو

    طرزتهیه ترشی انار و لبو: ابتدا یک دانه لبوی سایز متوسط را بگذارید تا بپزد در حدی که کمی نرم شود، نباید لبو کامل پخته شود، بعد پوست آن را...

  •  دسر فروماژ پرتقال

    این دستور برای ۶ - ۵ نفر کافی است. زرده تخم‌مرغ ۴ عدد شکر یک و یک چهارم پیمانه (۲۰۰ گرم) وانیل یک چهارم قاشق چایخوری آب پرتقال ۵...

  • خورش سویا و کلم بروکلی، غذایی ضد حساسیت و رژیمی

    کلم بروکلی حاوی ویتامین C. و بیوفلاونوئید است سویا هم امگا ۳ دارد، از بتاکاروتن هویج هم نمی‌شود گذشت. همه این مواد کافی است برای این‌که...

  • طرز تهیه سوپ سم زدای سیر و زنجبیل

    این سوپ خوشمزه یکی از غذا‌های سالمی است که مواد تشکیل دهنده آن خاصیت سم زدایی دارد. سوپ سیر و زنجبیل سیستم داخلی بدن را پاکسازی می‌کند، به هضم غذا...

  •  طرز تهیه سوپ انار

    انار از آن دسته میوه‌های است که هم ظاهر زیبایی دارد و هم بسیار مفید است. به عنوان مثال جلوی بسته شدن رگ‌ها را می‌گیرد و سرشار از آنتی اکسیدان است....

  • طرز تهیه دسر سیب به ۴ روش مختلف

    انواع دسر سیب با سیب سرخ شده، سیب شکم پر، سیب ژله ای، سیب و موز درست می شود که هر یک طعم و مزه خاص و ظاهری منحصر به فرد دارند و همراه...

  • طرز تهیه مارمالاد پرتقال با طعم فوق العاده دلپذیر

    مارمالاد پرتقال از انواع مربا‌های خمیری شکل است که در میان آن‌ها تکه‌های خرد شده پرتقال وجود ندارد و با توجه به اینکه این نوع مارمالاد در مدت زمان...

  • پیتزا هندوانه ای، یک دسر شیک و آسان برای شب یلدا

    دسر شب یلدا یکی از خوراکی‌هایی است که خانم‌ها خانه برای شب یلدا ترجیح می‌دهند خودشان آن را درست کنند. پیتزا هندوانه هم یکی از بهترین پیشنهاد‌ها...

داغ ترین اخبار

  • دستور تهیه کیک سیب و دارچین

    مواد لازم برای کیک سیب و دارچین: آرد: ۱ پیمانه شکر: نصف پیمانه شیر: نصف پیمانه تخم مرغ: ۲ عدد کره: ۷۵ گرم بیکینگ پودر: ۱ قاشق مربا خوری...

  • آموزش طرز تهیه کامل خورشت فسنجان جا افتاده با مرغ غذای شمالی

    طرز تهیه ساده خورشت فسنجان با مرغ خورشت فسنجان یکی از خوشمزه ترین غذاهای خطه شمال کشور است که به دلیل طعم لذیذی که دارد در تمام کشور تهیه و...

  • طرز تهیه بلال آب پز به ۲ روش

    بلال آب پز یک میان وعده خوشمزه و مغزی است که به راحتی درست شده و با مقداری کره، نمک و فلفل یا شیر و شکر مزه دار می شود. دو روش تهیه...

  • طرز تهیه دسر سیب به ۴ روش مختلف

    انواع دسر سیب با سیب سرخ شده، سیب شکم پر، سیب ژله ای، سیب و موز درست می شود که هر یک طعم و مزه خاص و ظاهری منحصر به فرد دارند و همراه...

  • طرز تهیه ترشی انار و لبو

    طرزتهیه ترشی انار و لبو: ابتدا یک دانه لبوی سایز متوسط را بگذارید تا بپزد در حدی که کمی نرم شود، نباید لبو کامل پخته شود، بعد پوست آن را...

  •  طرز تهیه سوپ انار

    انار از آن دسته میوه‌های است که هم ظاهر زیبایی دارد و هم بسیار مفید است. به عنوان مثال جلوی بسته شدن رگ‌ها را می‌گیرد و سرشار از آنتی اکسیدان است....

  • طرز تهیه سوپ سم زدای سیر و زنجبیل

    این سوپ خوشمزه یکی از غذا‌های سالمی است که مواد تشکیل دهنده آن خاصیت سم زدایی دارد. سوپ سیر و زنجبیل سیستم داخلی بدن را پاکسازی می‌کند، به هضم غذا...

  • خورش سویا و کلم بروکلی، غذایی ضد حساسیت و رژیمی

    کلم بروکلی حاوی ویتامین C. و بیوفلاونوئید است سویا هم امگا ۳ دارد، از بتاکاروتن هویج هم نمی‌شود گذشت. همه این مواد کافی است برای این‌که...

  •  دسر فروماژ پرتقال

    این دستور برای ۶ - ۵ نفر کافی است. زرده تخم‌مرغ ۴ عدد شکر یک و یک چهارم پیمانه (۲۰۰ گرم) وانیل یک چهارم قاشق چایخوری آب پرتقال ۵...

  • دسر سیب و موز

    مواد لازم نان تست ۲ ورق سیب ۱ عدد تخم مرغ ۲ عدد خامه ۲ قاشق غذاخوری موز ۱ عدد کشمش بی دانه ۱ قاشق غذاخوری وانیل ۱/۲ قاشق چایخوری دستور...