عضویت در کانال تلگرامی سایت

تبلیغات

نکاتی هنگام پخت غذای سالم

در هنگام درست کردن غذا‌ها این نکات را بدانید

در ادامه توصیه‌هایی به منظور پخت مواد غذایی به شیوه صحیح ارائه می‌شود:

• از نمک یددار تصفیه شده در طبخ استفاده کنید.

• در صورت امکان، برنج را به صورت کته مصرف کنید تا مواد غذایی آن در اثر آبکش کردن از بین نرود.

• از سرخ کردن غذا‌ها تا حد امکان اجتناب شود. در مواردی که نیاز به سرخ کردن مواد غذایی وجود دارد فقط از روغن مایع مخصوص سرخ کردن استفاده شود.

• تا حد امکان از مصرف دنبه گوسفند برای سرخ کردن مواد اولیه خودداری کنید.

• به طور کلی غذا‌ها به طور کم چرب تهیه شوند. به طور مثال پوست و چربی مرغ یا چربی قابل رویت گوشت را پیش از طبخ جدا کنید.

• از مصرف زیاد روغن در تهیه غذا‌ها خودداری کنید. استفاده از غذا‌های آب پز و یا کبابی در این مورد بهتر است.

• درباره مرغ و انواع گوشت چه به صورت آب‌پز و چه به صورت کبابی دقت کنید که کاملا پخته شوند تا از انتقال بیماری‌های واگیر جلوگیری شود.

• در طبخ کباب کوبیده دقت شود گوشت کم چرب مصرف و تمام قسمت‌های آن به طور یکنواخت مغز پخت شود.

• از آنجا که نقش مهم و موثر سبزی‌ها در پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های قلب و عروق، سرطان، بیماری‌های گوارشی و ... به اثبات رسیده است، غذا‌های مختلف حاوی سبزی طبخ شود. به عنوان مثال تهیه غذا‌هایی مثل لوبیاپلو، باقلاپلو، شویدپلو، عدس‌پلو، استامبولی و … به منظور افزایش مصرف انواع سبزی و حبوبات توصیه می‌شود.

• با توجه به نقش نمک در افزایش فشار خون از حداقل مقدار نمک در طبخ غذا‌ها استفاده کنید.

• سعی کنید آبگوشت را به صورت پرچرب تهیه نکنید.

• برای طبخ سبزیجات اول آب را بجوشانید و بعد سبزی را در آن بریزید.

• مقدار کاهش عناصر معدنی و ویتامین‌های موجود در سبزی جات با افزایش مقدار آب مصرفی زیاد می‌شود.

• هر چه زمان جوشاندن سبزیجات بیشتر باشد ویتامین C. بیشتری از دست می‌رود.

• توصیه می‌شود برای حفظ و بقاء مواد مغذی سبزی‌ها حتی‌المقدور این مواد آب پز و یا بخارپز تهیه شوند.

• پخت بیش از حد گل کلم منجر به کاهش ارزش غذایی آن بخصوص ویتامین C. خواهد شد.

• سبزی‌ها را موقع طبخ خیلی خرد و له نکنید، چون در اثر خرد کردن زیاد مواد مغذی آن از بین می‌رود.

• هنگام طبخ سبزی‌ها باید در ظرف را بست و همچنین از طبخ طولانی مدت سبزی‌ها خودداری کرد.

• مقدار لازم سبزی خشک شده را در مقدار آبی که برای پخت لازم است خیس کنید و بسته به نوع سبزی مدت یک تا پنج ساعت به حال خود بگذارید تا خیس بخورد سپس سبزی را همراه با آبی که در آن خیسانده‌اید به غذا اضافه کنید تا بپزداگر آب آن دارای گل ولای بود اول آبکشی کنید بعد طبخ کنید.

• حتما قبل از مصرف هر نوع کشک مقداری آب به آن اضافه کنید و حداقل ۱۰-۵ دقیقه در حال به هم زدن بجوشانید. از انواع کشک کم نمک استفاده کنید.

• شیر خام را به محض جوش آمدن باید ۱۰ دقیقه بجوشانید و هنگام جوشیدن مرتبا هم بزنید.

• برای طبخ تخم مرغ باید آن را قبل از طبخ بشوییم.

• تخم‌مرغ باید بعد از شکستن بوی نامطبوع ندهد و زرده و سفیده آن مخلوط نشده باشد و سفیده آن بایستی غلیظ و کشدار باشد.

• برای سرخ کردن از ظروف نچسب استفاده شود.

• بهتر است برای سرخ کردن درجه حرارت کم باشد تا روغن به نقطه دود نرسد و از روغن جامد نیز استفاده نشود.

• در روش کبابی کردن به دلیل بالا بودن حرارت، کاهش مواد مغذی زیاداست وحرارت به صورت یکنواخت به همه جای موادغذایی پخش نمی‌شود و ممکن است مغز موادغذایی به طور کامل نپزد. چربی گوشت‌ها و یا چربی که که ما به گوشت اضافه می‌کنیم درهنگام کباب کردن تولید آکرولئین می‌کند که سرطان‌زاست، بنابراین بهتر است از روش کبابی استفاده نکنیم.

• روغن زیتون به دلیل اینکه نقطه دود نسبتا پایینی دارد، برای سرخ کردن مناسب نیست.

• در هنگام سرخ کردن مواد غذایی در داخل روغن نمک اضافه نکنیم چرا که موجب کاهش نقطه دود روغن شده و سبب ایجاد مواد سمی و سرطان زا می‌شود.

• روش کباب کردن برای پیشگیری از زبانه کشیدن آتش و ایجاد دود و شعله‌های بلند تا حدامکان باید از برش‌های کوچک و متوسط و بدون چربی گوشت استفاده کنیم.

• در روش کباب کردن هر چقدر زمان ماندن گوشت‌ها برروی آتش کوتاه‌تر باشد از تولید ترکیبات سرطان‌زا کاسته می‌شود.

• اگر گوشت را قبل از کباب کردن به مدت یک تا دو ساعت با سبزیجاتی مانند آویشن، رزماری، پونه، ریحان و سیر مزه دار کنیم، در کاهش تشکیل ترکیبات سرطان‌زا بسیار موثر است.

• تخم مرغ را هنگام طبخ بصورت جداگانه بشکنید تا در صورت مشاهده علائم فساد آن را مصرف نکنید.

• وجود لکه‌های خون (مویرگ‌های خونی) در داخل تخم‌مرغ علامت نطفه‌دار بودن و رشد جنین است و هم از نظر شرعی و هم از نظر بهداشتی استفاده از آن جایز نیست.

• برای سرخ کردن از ظروف نچسب استفاده شود.

• روغن مخصوص سرخ کردنی را نباید بیشتر از دو تا سه بار برای سرخ کردن استفاده نمود و حداکثر ظرف یک روز می‌توان از این نوع روغن برای سه دفعه استفاده کرد به شرط آن که پس از هر بار استفاده، مواد غذایی را از روغن خارج کرده، روغن را از صافی تمیز و خشک عبور داده و پس از سرد شدن آن را در جای خشک و تاریک و درون ظرف شیشه‌ای درب دار قرار داد.

• برای مصارف شیرینی پزی می‌توان در صورت لزوم از روغن سفت و جامد استفاده کرد، ولی در برنامه غذایی سالم مصرف شیرینی‌ها نیز محدود شود.

• از مصرف ادویه‌هایی که دارای رنگ مشکوک و غیر طبیعی هستند باید خودداری کرد.

• هنگام استفاده از رب گوجه فرنگی از قاشق تمیز استفاده نمایید.

گزارش تخلف

تمامی مطالب از سایت های مجاز فارسی و ایرانی تهیه و جمع آوری شده است، در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.

تبلیغات

جدیدترین اخبار

  • با این چای سکته قلبی و مغزی را فراری دهید

    دمنوش بادرنجبوبه (چای مورد علاقه حضرت علی (ع)) این گیاه از تیره نعناعیان است که بین ماه‌های تیر و مرداد گل می‌دهد، ساقه‌های آن راست و چهار گوش بوده...

  • طرز تهیه کوفته انار

    مواد لازم برای تهیه کوفته انار: برای ۳۰ الی ۴۰ عدد کوفته گوشت چرخ کرده بدون چربی ۱ کیلو پیاز متوسط ۱ عدد رنده شده و آب گرفته شده گردو ۱/۵...

  • خورشت آلو اسفناج؛ خوشمزه‌ترین غذای سنتی ایرانی

    برترین ها: یکی از مقوی ترین غذاهای ایرانی ، خورشت آلو اسفناج است . همانطور که میدانید اسفناج طعمی شبیه به آهن دارد و عده زیادی به همین دلیل ، از...

  • چیز کیک هندوانه دسر خوشمزه برای شب یلدا

    شب یلدا یکی از دور همی‌های سنتی ایرانیان است و چیز کیک یک دسر پر طرفدار. چیز کیک هندوانه یک ذسر شیک و خوشمزه و مناسب برای دسر شب یلداست....

  • طرز تهیه روغن حیوانی

    روغن حیوانی یکی از فراورده‌های حاصل از شیر گاو یا گوسفند است و از کره به دست آمده از دوغ درست می‌شود. برای تهیه روغن حیوانی زرد و خوش...

  • تهیه ترشی زمستانیِ انار و لبو

    ماهنامه سرآشپز - سارا خسرویان: از میوه های فصل زمستان استفاده کنید با آنها نوعی ترشی درست کنید که یک هفته ای هم آماده می شود. درر این مطلب طرز...

  • طرز تهیه سالاد پرتقال و انار

    وب‌سایت گنج: اگر این روزها سری به انواع رستوران های لوکس بزنید می بینید که گاها تنوع و قیمت سالاد از غذای اصلی بیشتر است. در تهیه سالاد تنوع زیادی...

  • آموزش و طرز تهیه دونات مغزدار ایتالیایی

    در این مطلب تاپ ناز طرز تهیه دونات مغزدار ایتالیایی خوشمزه را به شما آموزش می دهیم که می توانید در وعده عصرانه به همراه چای میل کنید و از طعمش...

  • طرز تهیه شیرینی مخصوص کریسمس و جشن سال نو میلادی (3)

    طرز تهیه شیرینی مخصوص کریسمس دو مدل از بهترین شیرینی هاي‌ مخصوص کریسمس را برای شما در این جا قرار دادیم. در کریسمس با شیرینی خانگی خود جشن سال...

  • طرز تهیه بیسکویت ساده وانیلی

    مواد لازم برای بیسکویت ساده وانیلی: آرد ۲ پیمانه نمک یک چهارم قاشق چایخوری کره نرم شده در دمای محیط ۲۰۰ گرم شکر نصف پیمانه وانیل یک...

  • رولت هندوانه برای شب یلدا

    درست کردن این رولت هندوانه برای شب یلدا شاید در نگاه اول کمی سخت به نظر برسد، ولی با دستور تهیه‌ای که در ادامه مطلب مشاهده خواهید کرد، میتوانید با...

  • طرز تهیه میلک شیک سیب و موز

    برای داشتن این میلک شیک بهشتی چند تا نکته را رعایت کنید شیر را حتما داخل فریزر بگذارید، موزی که استفاده می‌کنید حتما یخ زده باشد اگر به...

  • طرز تهیه کیک کدو حلوایی مغزدار

    مواد لازم برای کیک کدو حلوایی مغزدار: * آرد ۳۰۰ گرم (۱۵۰ گرم آرد سفید + ۱۵۰ گرم آرد ذرت) * پودر شکر ۲۰۰ گرم پودر دارچین یک قاشق سوپخوری بکینگ...

  • طرز تهیه تنقلات خانگی خوشمزه و پرطرفدار

    تهیه تنقلات خانگی بسیار ساده است و در کمترین زمان ممکن آماده می‌شود. این تنقلات که در دورهمی‌ها و همچنین به عنوان میان وعده مورد...

  • دستور تهیه “سس گوجه فرنگی” خانگی در ۵ دقیقه

    موادی که برای درست کردن سس گوجه فرنگی نیاز خواهیم داشت: رب گوجه فرنگی ۳ ق. غ. کره ۱۰۰ گرم آب لیمو ترش تازه ۱/۲ پیمانه آب ۱ پیمانه آرد...

  • “تیرامیسوی لیوانی” را با این طرز تهیه خوشمزه درست کنید!

    مواد لازم برای تهیه ترامیسو را به این ترتیب آماده کنید: لیدی فینگر ۱۰ عدد پنیر خامه‌ای ۱۱۵ گرم خامه ترش نصف فنجان شکر ۳ ق. غ. قهوه دم...

  • تکنیک‌های سرآشپز‌های ماهر

    کافی است دو واژه پخت و پز و علم را در یک جمله، کنار یکدیگر ببینیم تا عبارت «آشپزی مولکولی» به ذهن علم دوستان خطور کند. سرآشپزهای ماهر با استفاده از...

  • مدل‌های کیک هندوانه‌ای شب یلدا

    شب یلدا فقط دور هم نشینی و خوش و بش کردن نیست، این سنت دیرینه رسم‌های خاصی دارد و ایرانی‌ها در شب یلدا خوراکی و غذا‌های خاصی تدارک میبینند...

  • طرز تهیه کیک پرتقالی

    مواد لازم برای تهیه کیک پرتقالی: آب پرتقال: صد گرم آرد: ۲۵۰ گرم وانیل: یک چهارم قاشق چای خوری پوست پرتقال رنده شده: یک قاشق غذاخوری بیکینگ...

  • طرز تهیه سالاد پنیر قالبی

    پنیر پارمزان که به آن پارمسان هم گفته می‌شود، نوعی پنیر ایتالیایی است که تهیه آن بسیار زمان بر است و چیزی حدود هشت ماه طول می‌کشد. گاهی...

  • خوراکی های یلدایی؛ با این ایده ها یلدا را جشن بگیرید

    برترین ها – مهسا خالقی: اگر از اون دسته آدم ها هستيد که خيلي دلتون ميخواد براي يه شب يلداي به ياد موندني تدارک ببينيد اما متاسفانه هیچ ایده ای...

  • تکنیک‌های چیدمان میز غذاخوری

    اصول چیدمان میز غذاخوری (قسمت۱) میزبان یک مهمانی بزرگ و خاص هستید و یا قصد تدارک عروسی را دارید؟ چیدمان میز غذا چقدراهمیت دارد؟ آیا از...

  • طرح‌های هنرمندانه‌ی کیک‌های ژله‌ای(1)

    «سای بون»، در اواخر سال 2017 به بیماری سرطان سینه مبتلا شد و تصمیم گرفت در روزهایی که حال جسمی او، یاری می‌کند، به کارهایی که علاقه دارد،...

داغ ترین اخبار

  • طرز تهیه تنقلات خانگی خوشمزه و پرطرفدار

    تهیه تنقلات خانگی بسیار ساده است و در کمترین زمان ممکن آماده می‌شود. این تنقلات که در دورهمی‌ها و همچنین به عنوان میان وعده مورد...

  • طرز تهیه کیک کدو حلوایی مغزدار

    مواد لازم برای کیک کدو حلوایی مغزدار: * آرد ۳۰۰ گرم (۱۵۰ گرم آرد سفید + ۱۵۰ گرم آرد ذرت) * پودر شکر ۲۰۰ گرم پودر دارچین یک قاشق سوپخوری بکینگ...

  • طرز تهیه روغن حیوانی

    روغن حیوانی یکی از فراورده‌های حاصل از شیر گاو یا گوسفند است و از کره به دست آمده از دوغ درست می‌شود. برای تهیه روغن حیوانی زرد و خوش...

  • مدل‌های کیک هندوانه‌ای شب یلدا

    شب یلدا فقط دور هم نشینی و خوش و بش کردن نیست، این سنت دیرینه رسم‌های خاصی دارد و ایرانی‌ها در شب یلدا خوراکی و غذا‌های خاصی تدارک میبینند...

  • دستور تهیه “سس گوجه فرنگی” خانگی در ۵ دقیقه

    موادی که برای درست کردن سس گوجه فرنگی نیاز خواهیم داشت: رب گوجه فرنگی ۳ ق. غ. کره ۱۰۰ گرم آب لیمو ترش تازه ۱/۲ پیمانه آب ۱ پیمانه آرد...

  • طرز تهیه شیرینی مخصوص کریسمس و جشن سال نو میلادی (3)

    طرز تهیه شیرینی مخصوص کریسمس دو مدل از بهترین شیرینی هاي‌ مخصوص کریسمس را برای شما در این جا قرار دادیم. در کریسمس با شیرینی خانگی خود جشن سال...

  • آموزش و طرز تهیه دونات مغزدار ایتالیایی

    در این مطلب تاپ ناز طرز تهیه دونات مغزدار ایتالیایی خوشمزه را به شما آموزش می دهیم که می توانید در وعده عصرانه به همراه چای میل کنید و از طعمش...

  • طرز تهیه سالاد پرتقال و انار

    وب‌سایت گنج: اگر این روزها سری به انواع رستوران های لوکس بزنید می بینید که گاها تنوع و قیمت سالاد از غذای اصلی بیشتر است. در تهیه سالاد تنوع زیادی...

  • تهیه ترشی زمستانیِ انار و لبو

    ماهنامه سرآشپز - سارا خسرویان: از میوه های فصل زمستان استفاده کنید با آنها نوعی ترشی درست کنید که یک هفته ای هم آماده می شود. درر این مطلب طرز...

  • تکنیک‌های سرآشپز‌های ماهر

    کافی است دو واژه پخت و پز و علم را در یک جمله، کنار یکدیگر ببینیم تا عبارت «آشپزی مولکولی» به ذهن علم دوستان خطور کند. سرآشپزهای ماهر با استفاده از...