عضویت در کانال تلگرامی سایت

تبلیغات

طرز تهیه خورشت قورمه سبزی جا افتاده و خوشمزه

خورشت قورمه سبزی یک غذای خوشمزه اصیل و لذیذ ایرانی است. قرمه سبزی در گوشه و کنار ایران به طور معمول به یک شیوه و با مواد اولیه تقریبا مشابه با توجه به ذائقه آن منطقه تهیه می شود. در این دستور پخت سعی شده عمومی ترین خورش قورمه سبزی آموزش داده شود.

طرز تهیه خورشت قورمه سبزی جا افتاده و خوشمزه - قرمه سبزی خوشمزه - انواع قورمه سبزی

ستاره | سرویس آشپزی - قورمه سبزی از جمله غذاهای محبوب ایرانی‌ها به شمار می‌آید. با طرز تهیه این خورشت خوشمزه همراه ما باشید.
مواد لازم برای تهیه خورشت قورمه سبزی برای 4 تا 6 نفر

سبزی قورمه سبزی شامل: تره، جعفری، کمی برگ چغندریا اسفناج در صورت تمایل، گیشنیز، شنبلیله 1 کیلو لوبیا چیتی یا قرمز یک سوم لیوان پیاز یک عدد گوشت گوسفند خورشتی حدودا 300 گرم   شنبلیله خشک 1 قاشق غذاخوری نمک و فلفل و ادویه به میزان لازم  لیمو عمانی 4 تا 5 عدد گرد لیمو به مقدارکافی روغن جهت سرخ کردن سبزی و گوشت به مقدارکافی
طرز تهیه خورشت قورمه سبزی لوبیا را از شب قبل می خیسانیم و دو یا سه بار آب آن را عوض می کنیم. سپس به همراه آب و نمک میگذاریم تا کمی بجوشد. لیمو عمانی را در ظرف آب می اندازیم تا کمی نرم شود و با چنگال آن را سوراخ میکنیم. پیاز را نگینی خرد کرده و با کمی روغن سرخ می کنیم تا طلایی شود. گوشت را با توجه به سایز مورد نظرمان خرد می کنیم و با پیاز کمی تفت می دهیم تا رنگ گوشت عوض شده و سرخ شود به صورتی که آب آن خارج شود. سپس به آن زرد چوبه و کمی فلفل ترجیحا فلفل قرمز اضافه می کنیم و تفت می دهیم. لوبیا ها را به گوشت و پیاز اضافه کرده و با اندکی آب می گذاریم نیم پز شوند. در این حین سبزی را شسته و خرد می کنیم. سپس آن راسرخ می کنیم. اگر از سبزی فریز شده استفاده می کنید سبزی را به صورت یخ زده بدون آن که یخ آن باز شود در روغن قراردهید تا پس از سرخ شدن، سبزی به صورت لاستیکی و سیاه رنگ نشود.  بعد از نیم پز شدن لوبیا و گوشت، سبزی سرخ شده، لیمو عمانی و آب را به مواد اضافه می کنیم و اجازه می دهیم خورش با حرارت ملایم کاملا پخته و جا بیفتد.  در آخر نمک و فلفل و گرد لیمو رو اضافه می کنیم .در بعضی مناطق به خورش قرمه سبزی رب گوجه و آبلیمو اضافه میکنند که بستگی به ذائقه افراد دارد.

 

نکات مهم در طبخ خورشت قرومه سبزی مجلسی بهتر است سبزی خورشت قورمه سبزی خیلی ریز خرد شود چون به این ترتیب خورش بهتر جا می افتد. آب را به صورت یک جا به خورشت اضافه نمایید. حتی الامکان برای پخت قورمه سبزی از سبزی تازه استفاده کنید. چرا که خورش قورمه سبزی خوشمزه تر و خوش رنگ تر می شود و صد البته ویتامین های موجود در سبزی بهتر حفظ می شود. اگر می خواهید سبزی قورمه سبزی را در فریزر نگهداری کنید بهتر است که آن را سرخ نشده در فریزر بگذارید و موقع پخت سرخ کنید تا سالم تر و خوش رنگ تر (سبزتر) باشد. چون از نظر بهداشت غذا روغن مایع نباید یخ بزند و مصرف روغن جامدهم برای سلامتی مضر است. شنبلیله خورش قورمه سبزی نباید زیاد باشد چون خورش تلخ می شود. اگر سبزی قورمه سبزی درشت خرد شده باشد خورش هر چه بجوشد جا نمی افتد. در بعضی از نواحی شمال کشور، سبزی های محلی خود را نیز به قورمه سبزی اضافه می کنند. سرخ کردن زیاد سبزی باعث تیره شدن رنگ آن و در نتیجه از دست دادن خواص غذایی آن می شود. نسبت سبزی های مختلف در قورمه سبزی بستگی به ذائقه خانواده دارد. ولی در هر حال اگر تره زیاد باشد طعم خورش تند می شود. اسفناج زیاد به خورش، مزه خورش آلو اسفناج می دهد. شنبلیله زیاد خورش را تلخ می کند و بوی گشنیز هم در خورش قورمه سبزی نباید خیلی محسوس باشد. نکته دیگر آنکه اگر سبزی موقع خرد کردن آب انداخت آب آن را دور نریخته و به خورش اضافه کنید. هنگام سرخ کردن سبزی قورمه سبزی ، روغن سبزی را اول به آن اضافه کنید و به اصطلاح نگذارید آب سبزی خشک شود بعد روغن بریزید چون رنگ روغن روی خورش جا افتاده و سبزی سبز و خوش رنگ می شود. هنگام خاموش کردن شعله می توان قطعه هایی از یخ به خورش اضافه کرد تا روغن خورش به سطح خورش بیاید.

 

نکات ریز در مورد گوشت قورمه سبزی گوشت قورمه سبزی نباید خیلی ریز باشد. در اندازه گردویی درشت مطلوب است و می تواند با استخوان یا بدون استخوان باشد. از گوشت راسته نیز می توان استفاده کرد. استفاده از گوشت گوساله یا گوسفند بستگی به ذائقه خانواده دارد ولی این خورش باگوشت گوسفند بدون چربی خوشمزه تر است. برخی علاوه بر گوشت خورشی و عصاره موجود در آن از عصاره مرغ، یا قلم استخوان استفاده می کنند.

 

نکات ریز در مورد چاشنی قورمه سبزی لیمو عمانی جز لاینفک خورش قورمه سبزی است که دو نوع روشن و تیره دارد. برای قورمه سبزی بهتر است از نوع لیمو عمانی تیره رنگ استفاده شود. لیموعمانی همراه با آبلیمو و آبغوره استفاده می شود. به کار بردن رب گوجه فرنگی همراه با لیموعمانی ، از میزان رنگ سبزی خورش قورمه سبزی می کاهد. از گرد لیموعمانی در قورمه سبزی استفاده می شود که البته رنگ خورش را تیره می کند. برخی نیز در خورش قورمه سبزی از چاشنی آب نارنج استفاده می کنند.

 

نکات ریز در مورد لوبیای قورمه سبزی لوبیای قورمه سبزی، لوبیای قرمز یا چیتی است. در بعضی از شهرها (شهرهای خراسان) از لوبیا چشم بلبلی در خورش قورمه سبزی استفاده می شود. طرز تهیه خورشت قورمه سبزی جا افتاده و خوشمزه طرز تهیه خورشت قورمه سبزی جا افتاده و خوشمزه

گزارش تخلف

تمامی مطالب از سایت های مجاز فارسی و ایرانی تهیه و جمع آوری شده است، در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.

تبلیغات

جدیدترین اخبار

  • ساده ترین دستور کیک براونی

    مواد مورد نیاز: ۱۱۰ گرم کره + ۱ قاشق چای خوری کره برای چرب کردن ظرف کیک ۱۷۰ گرم شکلات تلخ یا نیمه شیرین ۱ و ¼ پیمانه شکر ۱ قاشق چای خوری وانیل ۳...

  • طرز تهیه متفاوت درست کردن استاک مرغ خوشمزه

    استاک‌ها یکی از ارکان مهم در آشپزی هستند. شاید به جرات بتوان گفت که در بعضی از غذا‌ها یک استاک خوب و اصولی پنجاه درصد طعم و کیفیت غذای...

  • طرز تهیه متفاوت درست کردن استاک مرغ خوشمزه

    استاک‌ها یکی از ارکان مهم در آشپزی هستند. شاید به جرات بتوان گفت که در بعضی از غذا‌ها یک استاک خوب و اصولی پنجاه درصد طعم و کیفیت غذای...

  • نوشیدنی‌های مفید برای شروع صبحی سالم

    براساس گزارش «مدیکال دیلی»، شاید شما قصد داشته باشید کافئین را ترک کنید یا شرایط پزشکی شما به گونه‌ای است که باید مصرف کافئین و قهوه را کاهش دهید....

  • آموزش پخت ساده شیرینی سنتی نان چایی قزوین

    مواد لازم برای شیرینی نان چایی آرد به میزان لازم کره ۱ پیمانه تخم مرغ ۳ عدد پودر قند ۱ پیمانه ماست ۱ قاشق سوپخوری بکینگ پودر ۱ دوم...

  • طرز تهیه نان فرانسوی سنتی

    مواد لازم نان فرانسوی سنتی ۱/۲ عدد مخمر خشک ۱ عدد سفیده تخم مرغ ۱/۵ قاشق چای خوری نمک ۱ قاشق غذا خوری آب ۲ فنجان آب گرم ۴۵ درجه سانتی...

  • طرز تهیه نان فرانسوی سنتی

    مواد لازم نان فرانسوی سنتی ۱/۲ عدد مخمر خشک ۱ عدد سفیده تخم مرغ ۱/۵ قاشق چای خوری نمک ۱ قاشق غذا خوری آب ۲ فنجان آب گرم ۴۵ درجه سانتی...

  • روش تهیه لبو و شلغم در مایکروفر

    مواد لازم: چغندر: یک کیلو آب: نصف پیمانه شکر: به میزان دلخواه طرز تهیه لبو: چغندر‌ها را شسته و تمیز کرده و به صورت حلقه‌ای برش دهید....

  • طرز تهیه هویج پلو با گوشت

    مواد لازم گوشت گوسفندی: ۳۰۰ گرم برنج: ۴ پیمانه پیاز: یک عدد بزرگ سیر: چند حبه فلفل قرمز و سیاه و...

  • روش فریز کردن لوبیا سبز

    فریز کردن لوبیا سبز را تنها در چند مرحله بسیار ساده انجام دهید. ۱- تا جایی که می‌توانید لوبیا سبز‌ها را تازه انتخاب کنید. ۲- لوبیا سبز‌ها...

  • روش فریز کردن لوبیا سبز

    فریز کردن لوبیا سبز را تنها در چند مرحله بسیار ساده انجام دهید. ۱- تا جایی که می‌توانید لوبیا سبز‌ها را تازه انتخاب کنید. ۲- لوبیا سبز‌ها...

  • طرز تهیه لواشک انار خانگی با طعم ترش و شیرین

    همانطور که می‌دانید لواشک را می‌توان با انواع میوه‌های مختلف نظیر آلو و سیب و کیوی و زرد آلو و … تهیه کرد. لواشک انار از انواع خوراکی‌ها و تنقلات...

  • طرز تهیه لواشک انار خانگی با طعم ترش و شیرین

    همانطور که می‌دانید لواشک را می‌توان با انواع میوه‌های مختلف نظیر آلو و سیب و کیوی و زرد آلو و … تهیه کرد. لواشک انار از انواع خوراکی‌ها و تنقلات...

  • معرفی چند غذا برای معده درد

    غذا برای معده درد شامل خوراک‌هایی است که می‌تواند در کنار درمان‌های دارویی در تسکین درد معده موثر باشد و تا حدودی از غشای داخلی معده...

  • طرز تهیه استانبولی با لوبیا سبز

    مواد لازم برنج ۲ پیمانه گوشت چرخ کرده ۵۰۰ گرم پیاز متوسط خرد شده ۱ عدد سیر ۱ حبه ادویه ۱ قاشق چایخوری پودر فلفل قرمز ۱ قاشق چایخوری پودر زیره سبز...

  • طرز تهیه خورش سیرابیج گیلانی

    طرز تهیه خورش سیرابیج گیلانی به گزارش «تابناک با تو»؛ هر شهر و استانی برای خودش نشانه هایی دارد. به نحوی که شناسنامه آن شهر محسوب...

  • طرز تهیه پلو مخلوط با گوشت چرخ کرده

    تقریبا همه ما از خوردن انواع پلو مخلوط با گوشت چرخ کرده لذت می‌بریم و محبوبیت این نوع غذا بر کسی پوشیده نیست. در این مطلب طرز تهیه سه...

  • دسر زغال اخته؛ تقویت کننده عالی سیستم ایمنی بدن

    دسر زغال اخته حاوی انواع ویتامین‌های A ، C ، E ، K ، گروه ویتامین‌های B مانند B۱، B۲، B۶ ، سدیم، پتاسیم، آهن، کلسیم، منیزیم، تانن، قند مانند گلوکز،...

  • دسر زغال اخته؛ تقویت کننده عالی سیستم ایمنی بدن

    دسر زغال اخته حاوی انواع ویتامین‌های A ، C ، E ، K ، گروه ویتامین‌های B مانند B۱، B۲، B۶ ، سدیم، پتاسیم، آهن، کلسیم، منیزیم، تانن، قند مانند گلوکز،...

  • طرز تهیه ترشی سیر هفت ساله فوری

    مواد لازم سیر ۵۰۰ گرم سرکه بالزامیک ۲ پیمانه سرکه خرما ۲ پیمانه سس سویا ۲-۳ قاشق غذاخوری دستور تهیه: ریشه بوته سیر و لایه ضخیم رویی آن را...

  • طرز تهیه ترشی سیر هفت ساله فوری

    مواد لازم سیر ۵۰۰ گرم سرکه بالزامیک ۲ پیمانه سرکه خرما ۲ پیمانه سس سویا ۲-۳ قاشق غذاخوری دستور تهیه: ریشه بوته سیر و لایه ضخیم رویی آن را...

  • روش تهیه‌ی سیزر سالاد

    مواد اولیه: سینه مرغ=۱ عدد کاهو خرد شده=به مقدار لازم کلم برگ خلال شده=به مقدار لازم لیمو=۲ عدد آبلیمو=۱ قاشق غذاخوری سس مایونز=۲ قاشق...

  • روش تهیه‌ی سیزر سالاد

    مواد اولیه: سینه مرغ=۱ عدد کاهو خرد شده=به مقدار لازم کلم برگ خلال شده=به مقدار لازم لیمو=۲ عدد آبلیمو=۱ قاشق غذاخوری سس مایونز=۲ قاشق...

داغ ترین اخبار

  • طرز تهیه پلو مخلوط با گوشت چرخ کرده

    تقریبا همه ما از خوردن انواع پلو مخلوط با گوشت چرخ کرده لذت می‌بریم و محبوبیت این نوع غذا بر کسی پوشیده نیست. در این مطلب طرز تهیه سه...

  • طرز تهیه خورش سیرابیج گیلانی

    طرز تهیه خورش سیرابیج گیلانی به گزارش «تابناک با تو»؛ هر شهر و استانی برای خودش نشانه هایی دارد. به نحوی که شناسنامه آن شهر محسوب...

  • طرز تهیه استانبولی با لوبیا سبز

    مواد لازم برنج ۲ پیمانه گوشت چرخ کرده ۵۰۰ گرم پیاز متوسط خرد شده ۱ عدد سیر ۱ حبه ادویه ۱ قاشق چایخوری پودر فلفل قرمز ۱ قاشق چایخوری پودر زیره سبز...

  • معرفی چند غذا برای معده درد

    غذا برای معده درد شامل خوراک‌هایی است که می‌تواند در کنار درمان‌های دارویی در تسکین درد معده موثر باشد و تا حدودی از غشای داخلی معده...

  • طرز تهیه لواشک انار خانگی با طعم ترش و شیرین

    همانطور که می‌دانید لواشک را می‌توان با انواع میوه‌های مختلف نظیر آلو و سیب و کیوی و زرد آلو و … تهیه کرد. لواشک انار از انواع خوراکی‌ها و تنقلات...

  • طرز تهیه لواشک انار خانگی با طعم ترش و شیرین

    همانطور که می‌دانید لواشک را می‌توان با انواع میوه‌های مختلف نظیر آلو و سیب و کیوی و زرد آلو و … تهیه کرد. لواشک انار از انواع خوراکی‌ها و تنقلات...

  • روش فریز کردن لوبیا سبز

    فریز کردن لوبیا سبز را تنها در چند مرحله بسیار ساده انجام دهید. ۱- تا جایی که می‌توانید لوبیا سبز‌ها را تازه انتخاب کنید. ۲- لوبیا سبز‌ها...

  • روش فریز کردن لوبیا سبز

    فریز کردن لوبیا سبز را تنها در چند مرحله بسیار ساده انجام دهید. ۱- تا جایی که می‌توانید لوبیا سبز‌ها را تازه انتخاب کنید. ۲- لوبیا سبز‌ها...

  • طرز تهیه هویج پلو با گوشت

    مواد لازم گوشت گوسفندی: ۳۰۰ گرم برنج: ۴ پیمانه پیاز: یک عدد بزرگ سیر: چند حبه فلفل قرمز و سیاه و...

  • روش تهیه لبو و شلغم در مایکروفر

    مواد لازم: چغندر: یک کیلو آب: نصف پیمانه شکر: به میزان دلخواه طرز تهیه لبو: چغندر‌ها را شسته و تمیز کرده و به صورت حلقه‌ای برش دهید....