عضویت در کانال تلگرامی سایت

تبلیغات

طرز تهیه فرنی با شیر خشک برای نوزاد

فرنی با شیر خشک نوعی غذای کمکی نوزاد است که با آرد برنج یا نشاسته گندم درست می‌شود. فرنی ساده‌ترین غذای نوزاد بعد از شش ماهگی است که تغذیه کودک با آن در کنار غذای اصلی (شیر) در وزن گیری او بسیار موثر است.

فرنی با شیر خشک برای نوزاد
ستاره |
سرویس آشپزی -
فرنی ساده‌ترین غذای کمکی نوزاد است که با شیر گاو، شیر خشک و شیر مادر درست می‌شود. از آنجایی که غذای اصلی نوزاد تا قبل از یک سالگی "شیر" است، غذای کمکی به هیچ وجه نباید جایگزین شیر شود. غذای کمکی نوزاد از ۱ قاشق مرباخوری در روز شروع شده و به تدریج افزایش می‌یابد، ولی اگر با شروع غذای کمکی تمایل کودک به خوردن شیر کم شود باید حجم و تعداد دفعات تغذیه کودک با غذای کمکی کاهش یابد تا او بتواند شیر بیشتری دریافت کند. در مطالب قبلی با طرز تهیه غذای کمکی نوزاد در دوره‌های مختلف رشد، طرز تهیه پوره سیب زمینی برای نوزاد و طرز تهیه فرنی برای نوزاد ۵ ماهه آشنا شدید و در این مقاله قصد داریم طرز تهیه فرنی با شیر خشک را با (۱) آرد برنج و (۲) نشاسته گندم مرور کنیم.
۱. طرز تهیه فرنی با شیر خشک و آرد برنج مواد لازم آرد برنج 2 قاشق مرباخوری آب 1 فنجان شیر خشک 1 پیمانه
دستور تهیه: آب را در ظرف کوچکی که بهتر است لعابی باشد ریخته و آرد برنج را به آن اضافه کنید. آرد برنج را با پشت قاشق صاف کنید تا کاملا در آب حل شود. ظرف را روی حرارت ملایم قرار دهید و در حالی که مرتب هم می‌زنید اجازه دهید آرد برنج ۱۵ الی ۲۰ دقیقه بپزد. پس از اینکه مایه‌ یکنواختی با غلظتی شبیه ماست به دست آمد، آن را از روی حرارت برداشته و صبر کنید تا کمی خنک شود و از داغی بیفتد.

غلظت فرنی

وقتی فرنی ولرم شد، ۱ پیمانه شیر خشک به آن اضافه کنید و به نوزاد خود بدهید. فرنی اضافه را می‌توانید قبل از مصرف در ظرف دردار بریزید و تا ۲ روز در یخچال نگهداری کنید. 

نکته: شیر خشک را به هیچ وجه به فرنی داغ اضافه نکنید زیرا در اثر حرارت خواص خود را از دست می دهد. 

۲. طرز تهیه فرنی با شیر خشک و نشاسته گندم مواد لازم نشاسته گندم 1 قاشق غذاخوری آب 1 فنجان شیر خشک 1 پیمانه بادام 4 عدد


دستور تهیه:

بادام‌ها را ۳ الی ۴ ساعت در آب گرم خیس کنید، سپس پوست آن‌ها را گرفته و رنده کنید تا به صورت پودر درآید. بادام رنده شده را از صافی عبور دهید تا مطمئن شوید ذره درشتی در آن باقی نمانده است. آب را در ظرف کوچکی که بهتر است لعابی باشد ریخته و نشاسته گندم را به آن اضافه کنید. نشاسته را با پشت قاشق صاف کنید تا در آب حل شود. پودر بادام را نیز اضافه کنید، سپس ظرف را روی حرارت ملایم قرار داده و مرتب هم بزنید تا به جوش آید. نشاسته را ۱۵ الی ۲۰ دقیقه بپزید تا غلیظ شود، سپس از روی حرارت بردارید. اجازه دهید تا فرنی ولرم شود، سپس شیر خشک را به آن اضافه کرده و هم بزنید.

نکته: در صورت تمایل می‌توانید ۱ قاشق چایخوری شکر به فرنی اضافه کنید، ولی بهتر است فرنی برای نوزاد را بدون شکر درست کنید.

فرنی با شیر خشک برای نوزاد


طرز تهیه نشاسته گندم در خانه گندم را شسته و با آب خیس کنید. گندم خیس کرده را در محیط خنک و باز قرار دهید که بو نگیرد. آب گندم را به مدت ۳ الی ۴ روز و هر روز ۲ تا ۳ بار عوض کنید. پس از این مدت دانه‌های گندم را با دست فشار دهید اگر نرم شده بود، آن‌ها را آبکش کنید و با کمی آب در مخلوط کن یا غذاساز بریزید تا له شوند. گندم له شده را در پارچه نخی بریزید و فشار دهید تا شیره آن خارج شود. روی تفاله گندم دوباره کمی آب بریزید و در پارچه ریخته و فشار دهید. این کار را آنقدر تکرار کنید تا شیره گندم کاملا خارج شود. شیره گندم را در ظرفی ریخته و ظرف را به مدت یک شب در جای خنکی قرار دهید تا نشاسته ته نشین شود و آب آن جدا شود. آب روی نشاسته را به آرامی با استفاده از یک قاشق بردارید و دقت کنید آب و نشاسته دوباره مخلوط نشوند. پس از اینکه آب روی نشاسته را کاملا خارج کردید دوباره روی نشاسته کمی آب سرد بریزید و صبر کنید تا نشاسته ته نشین شود و مراحل فوق را تکرار کنید. نشاسته را به ضخامت حداکثر ۲ سانتی‌متر در یک سینی بزرگ پهن کنید و در آفتاب قرار دهید تا خشک شود. وقتی نشاسته کاملا خشک شد و سطح آن ترک خورد، آن را با قاشق از کف سینی جمع کنید و در شیشه در بسته در جای خنک نگهداری کنید.

گزارش تخلف

تمامی مطالب از سایت های مجاز فارسی و ایرانی تهیه و جمع آوری شده است، در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.

تبلیغات

جدیدترین اخبار

داغ ترین اخبار

  • آش ماشاب قم؛ یک خوشمزه پاییزی

    روزنامه خراسان: در این مطلب می‌خواهیم طرز تهیه آش ماشاب که غذای محلی شهر قم است را خدمتتان آموزش دهیم، غذایی که با گوشت و ماش تهیه می‌شود. این آش...

  • طرز تهیه املت با رب خوشمزه

    املت با رب، خوراکی ساده و خوشمزه‌ای است که به راحتی با تخم مرغ و رب تهیه می‌شود. رب گوجه، رب انار و قارچ بهترین مواد اولیه این غذا...

  • طرز تهیه صبحانه فریتاتا با سبزیجات

    مواد لازم: ۶ عدد تخم مرغ ۳ عدد فلفل دلمه‌ای ۱ عدد پیاز ۲۰۰ گرم کلم بروکلی ۲۰۰ گرم لوبیا سبز ۱/۴ لیمو ۵۰ میلی لیتر روغن زیتون ۲ حبه سیر ۵۰...

  • طرز تهیه کباب کوبیده حرفه‌ای در منزل

    کباب کوبیده یکی از محبوب‌ترین انواع کباب‌های سنتی کشورمان است، اما درست کردن آن در منزل چندان راحت نیست! زیرا اغلب این کباب در منقل می‌ریزد. راه حل...

  • طرز تهیه ترشی چند میوه

    دو عدد سیب، دو عدد پرتقال و سه عدد کیوی را شسته، پوست کنده، برش عرضی می‌دهیم و در یک شیشه می‌چینیم. مواد لازم برای تهیه ترشی چند میوه سیب دو...

  • آموزش مرحله به مرحله تهیه سس هلندی

    وب‌سایت دونفره: سس هلندی یکی از سس های اصلی در آشپزی فرانسوی هست، این سس خوشمزه رو با انواع سبزیجات بخارپز شده یا کبابی شده و همچنین با تخم مرغ آب...

  • حوله خشک کن چیست؟

    حوله خشک کن چیست؟ این پرسشی است که شاید دانستن پاسخ آن برای بسیاری از افراد مهم باشد. به خصوص آن دسته از افرادی که تا پیش از این در...

  • قرص لومیدکس (Lomidex) چیست و مصرف آن چه عوارضی دارد؟

    قرص لومیدکس (Lomidex) با نام دیگر لوپرامید (Loperamide) از داروهای ضد اسهال است که با کند کردن فعالیت حرکتی روده، میزان دفع آب و...

  • انواع مزه اصلی و اینکه کجای زبان احساس می‌شود؟

    انواع مزه اصلی شامل شیرینی، ترشی، شوری و تلخی می‌شود. بعضی از محققان مزه ملس را نیز به عنوان یکی از مزه‌های اصلی می‌شناسند. بنابراین...

  • دوتار (معرفی دوتارهای مناطق مختلف ایران)

    دوتار یک ساز زهی زخمه‌ای است که توسط انگشتان دست نواخته می‌شود. این ساز در مناطقی مثل شمال و شرق خراسان، منطقه‌ی ترکمنی (گلستان)،...