عضویت در کانال تلگرامی سایت

تبلیغات

طرز تهیه آش ترش و نکاتی برای طبخ آن

آش ترش یکی از غذاهای سنتی ایران است. تنوع آب و هوایی در کشورمان سبب شده است که هر خطه غذاهای مخصوص به خود را داشته باشد. در این مطلب قصد داریم طرز تهیه این آش را معرفی کنیم.

طرز تهیه آش ترش ستاره | سرویس آشپزی - امروزه رژیم غذایی همه ما پر از غذا‌های چرب و سرخ کردنی است که برای سلامتی ضرر دارند؛ اما در کشورمان غذا‌های سنتی داریم که علاوه بر خوش طعم بودن، سالم نیز هستند. یکی از آن‌ها آش ترش است. این آش در مناطق مختلفی از کشورمان تهیه می‌شود، به همین دلیل روش‌های متفاوتی برای تهیه آن وجود دارد. در اینجا روشی معرفی خواهد شد که با ذائقه اغلب مردم کشورمان هماهنگ‌تر است. مواد مورد نیاز برای تهیه آش ترش

مواد اولیه‌ای که برای تهیه این نوع آش به آن‌ها نیاز داریم را در جدول زیر مشاهده می‌کنید.

مواد لازم نخود 1 پیمانه لوبیا چیتی  1 پیمانه عدس نصف پیمانه لبو 3 عدد آلو خورش 150 گرم سبزی آش 350 گرم رشته آش 250 گرم پیاز داغ 1 پیمانه سرکه نصف پیمانه زردچوبه 1 قاشق مرباخوری نمک،‌ فلفل و نعناع به میزان لازم


چند نکته:

برای تهیه پیاز داغ، ابتدا پیاز را در ماهیتابه بریزید تا آب آن گرفته شود و سپس روغن اضافه کنید. با این روش به روغن کمتری احتیاج است و غذا سالم‌تر خواهد بود. زردچوبه را هنگام سرخ شدن پیاز به آن اضافه کنید.

در مناطق مختلف به جای لبو از میوه‌های بومی همان منطقه استفاده می‌شود.

از نعناع داغ برای تزیین آش استفاده خواهد شد. سبزی آش را کاملا خرد کنید. طرز تهیه آش ترش

حبوبات را از چند ساعت قبل خیس کنید. برای پختن حبوبات دو روش وجود دارد، در روش اول لوبیا، نخود و عدس را جداگانه می‌پزید و آب اضافی آن‌ها را دور می‌ریزید. در روش دوم ابتدا نخود را اضافه می‌کنید و پس از یک ساعت لوبیا را بیفزایید و بعد از گذشت نیم ساعت عدس را نیز اضافه کنید.

فرض می‌کنیم که حبوبات از قبل پخته شده‌اند. آن‌ها را داخل یک قابلمه بریزید و حدود ۴ لیوان آب به آن اضافه نمایید.

آلو را بشویید و خیس کنید و چنگ بزنید تا اگر گرد و خاک در بافت آن وجود دارد، کاملا تمیز شود. وقتی که آلو کاملا تمیز شد، مقدار کمی آب به آن اضافه و مدتی صبر کنید. آلو را همراه با آب آن به آش اضافه نمایید. اکنون نوبت اضافه کردن پیاز است. سپس سبزی را نیز به آش ترش بیفزایید.

طرز تهیه آش ترش و نکاتی برای طبخ آن

لبو را جداگانه بپزید و سپس پوست آن را بگیرد. سپس آن را نگینی خرد کنید، اما خیلی ریز نشود. سبزی که پخت، لبو را به همراه مقداری از آبی که لبو در آن پخته شده است، به آش اضافه کنید.

بعد از آنکه لبو‌ها یکی دو جوش زد، باید رشته را داخل آش بریزید. رشته‌ها را به سه قسمت خرد و سپس به آش اضافه کنید.

بعد از آنکه رشته پخته شد، نوبت اضافه کردن چاشنی یعنی همان سرکه است. در انتها نیز نمک و فلفل را اضافه کنید.

آش آماده است و باید آن را در ظرف مناسبی بکشید و از نعناع داغ و مقداری پیاز داغ برای تزیین استفاده نمایید. رنگ آش ترش به دلیل استفاده از زردچوبه و لبو تقریبا نارنجی می‌شود، از اینرو در سفره خودنمایی خواهد کرد و همه را به اشتها می‌آورد.

چند نکته:

اگر حبوبات را از قبل پخته‌اید، حتما به یاد داشته باشید که آب اضافی آن را دور بریزید.

گاهی برای اینکه مزه آش ملس شود، کمی شکر به لبو اضافه می‌کنند و پس از پخته شدن آب لبو نیز به آش اضافه می‌شود.

اضافه کردن آب لبو به آش باعث می‌شود غذا خوش طعم‌تر شود و رنگ زیبایی نیز پیدا کند.

اگر آب آش کم بود، مقداری آب جوش به آن اضافه کنید. طرز تهیه آش ترش این آش غذای کاملا سالمی است، زیرا فقط برای تهیه پیاز داغ آن از روغن استفاده می‌شود. همچنین استفاده از شکر برای طبخ لبو نیز اختیاری است و می‌توانید آن را به کار نبرید تا غذا سالم‌تر باشد. به علاوه این آش ارزش غذایی زیادی دارد، حبوبات موجود در آن پروتئین بسیاری دارد و سبزی آش نیز این غذا را منبع خوبی از فیبر کرده است. لبو نیز خواص فراوانی دارد، این ماده غذایی که طبع آن گرم است، برای درمان کم خونی، پیشگیری از سرطان، درمان سرماخوردگی، کاهش کلسترول، درمان ورم روده و... مفید است. همچنین این ماده غذایی به دلیل داشتن اسید فولیک به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند. علاوه بر این دارای مقادیری از ویتامین‌های K، C، A، E و B6 نیز است.

سعی کنید حتی الامکان در رژیم غذایی خود از غذا‌های سنتی و سالمی که در گوشه و کنار کشورمان طبخ می‌شود، استفاده کنید. به این ترتیب نه تنها رژیم غذایی مملو از مواد مغذی خواهید داشت، بلکه به دلیل استفاده کمتر از روغن، شکر و نمک آسیبی به سلامتی شما نخواهند رساند. در عصر حاضر که استفاده از فست فود‌ها رواج بسیاری پیدا کرده و همانطور که می‌دانید این مواد غذایی بسیار برای بدن مضر هستند، شاید وقت آن رسیده است که به سنت‌های خود در زمینه غذا بازگردیم و سلامتی را برای خود و عزیزانمان به ارمغان بیاوریم.

گزارش تخلف

تمامی مطالب از سایت های مجاز فارسی و ایرانی تهیه و جمع آوری شده است، در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.

تبلیغات

جدیدترین اخبار

  • با این چای سکته قلبی و مغزی را فراری دهید

    دمنوش بادرنجبوبه (چای مورد علاقه حضرت علی (ع)) این گیاه از تیره نعناعیان است که بین ماه‌های تیر و مرداد گل می‌دهد، ساقه‌های آن راست و چهار گوش بوده...

  • طرز تهیه کوفته انار

    مواد لازم برای تهیه کوفته انار: برای ۳۰ الی ۴۰ عدد کوفته گوشت چرخ کرده بدون چربی ۱ کیلو پیاز متوسط ۱ عدد رنده شده و آب گرفته شده گردو ۱/۵...

  • خورشت آلو اسفناج؛ خوشمزه‌ترین غذای سنتی ایرانی

    برترین ها: یکی از مقوی ترین غذاهای ایرانی ، خورشت آلو اسفناج است . همانطور که میدانید اسفناج طعمی شبیه به آهن دارد و عده زیادی به همین دلیل ، از...

  • چیز کیک هندوانه دسر خوشمزه برای شب یلدا

    شب یلدا یکی از دور همی‌های سنتی ایرانیان است و چیز کیک یک دسر پر طرفدار. چیز کیک هندوانه یک ذسر شیک و خوشمزه و مناسب برای دسر شب یلداست....

  • طرز تهیه روغن حیوانی

    روغن حیوانی یکی از فراورده‌های حاصل از شیر گاو یا گوسفند است و از کره به دست آمده از دوغ درست می‌شود. برای تهیه روغن حیوانی زرد و خوش...

  • تهیه ترشی زمستانیِ انار و لبو

    ماهنامه سرآشپز - سارا خسرویان: از میوه های فصل زمستان استفاده کنید با آنها نوعی ترشی درست کنید که یک هفته ای هم آماده می شود. درر این مطلب طرز...

  • طرز تهیه سالاد پرتقال و انار

    وب‌سایت گنج: اگر این روزها سری به انواع رستوران های لوکس بزنید می بینید که گاها تنوع و قیمت سالاد از غذای اصلی بیشتر است. در تهیه سالاد تنوع زیادی...

  • آموزش و طرز تهیه دونات مغزدار ایتالیایی

    در این مطلب تاپ ناز طرز تهیه دونات مغزدار ایتالیایی خوشمزه را به شما آموزش می دهیم که می توانید در وعده عصرانه به همراه چای میل کنید و از طعمش...

  • طرز تهیه شیرینی مخصوص کریسمس و جشن سال نو میلادی (3)

    طرز تهیه شیرینی مخصوص کریسمس دو مدل از بهترین شیرینی هاي‌ مخصوص کریسمس را برای شما در این جا قرار دادیم. در کریسمس با شیرینی خانگی خود جشن سال...

  • طرز تهیه بیسکویت ساده وانیلی

    مواد لازم برای بیسکویت ساده وانیلی: آرد ۲ پیمانه نمک یک چهارم قاشق چایخوری کره نرم شده در دمای محیط ۲۰۰ گرم شکر نصف پیمانه وانیل یک...

  • رولت هندوانه برای شب یلدا

    درست کردن این رولت هندوانه برای شب یلدا شاید در نگاه اول کمی سخت به نظر برسد، ولی با دستور تهیه‌ای که در ادامه مطلب مشاهده خواهید کرد، میتوانید با...

  • طرز تهیه میلک شیک سیب و موز

    برای داشتن این میلک شیک بهشتی چند تا نکته را رعایت کنید شیر را حتما داخل فریزر بگذارید، موزی که استفاده می‌کنید حتما یخ زده باشد اگر به...

  • طرز تهیه کیک کدو حلوایی مغزدار

    مواد لازم برای کیک کدو حلوایی مغزدار: * آرد ۳۰۰ گرم (۱۵۰ گرم آرد سفید + ۱۵۰ گرم آرد ذرت) * پودر شکر ۲۰۰ گرم پودر دارچین یک قاشق سوپخوری بکینگ...

  • طرز تهیه تنقلات خانگی خوشمزه و پرطرفدار

    تهیه تنقلات خانگی بسیار ساده است و در کمترین زمان ممکن آماده می‌شود. این تنقلات که در دورهمی‌ها و همچنین به عنوان میان وعده مورد...

  • دستور تهیه “سس گوجه فرنگی” خانگی در ۵ دقیقه

    موادی که برای درست کردن سس گوجه فرنگی نیاز خواهیم داشت: رب گوجه فرنگی ۳ ق. غ. کره ۱۰۰ گرم آب لیمو ترش تازه ۱/۲ پیمانه آب ۱ پیمانه آرد...

  • “تیرامیسوی لیوانی” را با این طرز تهیه خوشمزه درست کنید!

    مواد لازم برای تهیه ترامیسو را به این ترتیب آماده کنید: لیدی فینگر ۱۰ عدد پنیر خامه‌ای ۱۱۵ گرم خامه ترش نصف فنجان شکر ۳ ق. غ. قهوه دم...

  • تکنیک‌های سرآشپز‌های ماهر

    کافی است دو واژه پخت و پز و علم را در یک جمله، کنار یکدیگر ببینیم تا عبارت «آشپزی مولکولی» به ذهن علم دوستان خطور کند. سرآشپزهای ماهر با استفاده از...

  • مدل‌های کیک هندوانه‌ای شب یلدا

    شب یلدا فقط دور هم نشینی و خوش و بش کردن نیست، این سنت دیرینه رسم‌های خاصی دارد و ایرانی‌ها در شب یلدا خوراکی و غذا‌های خاصی تدارک میبینند...

  • طرز تهیه کیک پرتقالی

    مواد لازم برای تهیه کیک پرتقالی: آب پرتقال: صد گرم آرد: ۲۵۰ گرم وانیل: یک چهارم قاشق چای خوری پوست پرتقال رنده شده: یک قاشق غذاخوری بیکینگ...

  • طرز تهیه سالاد پنیر قالبی

    پنیر پارمزان که به آن پارمسان هم گفته می‌شود، نوعی پنیر ایتالیایی است که تهیه آن بسیار زمان بر است و چیزی حدود هشت ماه طول می‌کشد. گاهی...

  • خوراکی های یلدایی؛ با این ایده ها یلدا را جشن بگیرید

    برترین ها – مهسا خالقی: اگر از اون دسته آدم ها هستيد که خيلي دلتون ميخواد براي يه شب يلداي به ياد موندني تدارک ببينيد اما متاسفانه هیچ ایده ای...

  • تکنیک‌های چیدمان میز غذاخوری

    اصول چیدمان میز غذاخوری (قسمت۱) میزبان یک مهمانی بزرگ و خاص هستید و یا قصد تدارک عروسی را دارید؟ چیدمان میز غذا چقدراهمیت دارد؟ آیا از...

  • طرح‌های هنرمندانه‌ی کیک‌های ژله‌ای(1)

    «سای بون»، در اواخر سال 2017 به بیماری سرطان سینه مبتلا شد و تصمیم گرفت در روزهایی که حال جسمی او، یاری می‌کند، به کارهایی که علاقه دارد،...

داغ ترین اخبار

  • طرز تهیه تنقلات خانگی خوشمزه و پرطرفدار

    تهیه تنقلات خانگی بسیار ساده است و در کمترین زمان ممکن آماده می‌شود. این تنقلات که در دورهمی‌ها و همچنین به عنوان میان وعده مورد...

  • طرز تهیه کیک کدو حلوایی مغزدار

    مواد لازم برای کیک کدو حلوایی مغزدار: * آرد ۳۰۰ گرم (۱۵۰ گرم آرد سفید + ۱۵۰ گرم آرد ذرت) * پودر شکر ۲۰۰ گرم پودر دارچین یک قاشق سوپخوری بکینگ...

  • طرز تهیه روغن حیوانی

    روغن حیوانی یکی از فراورده‌های حاصل از شیر گاو یا گوسفند است و از کره به دست آمده از دوغ درست می‌شود. برای تهیه روغن حیوانی زرد و خوش...

  • مدل‌های کیک هندوانه‌ای شب یلدا

    شب یلدا فقط دور هم نشینی و خوش و بش کردن نیست، این سنت دیرینه رسم‌های خاصی دارد و ایرانی‌ها در شب یلدا خوراکی و غذا‌های خاصی تدارک میبینند...

  • دستور تهیه “سس گوجه فرنگی” خانگی در ۵ دقیقه

    موادی که برای درست کردن سس گوجه فرنگی نیاز خواهیم داشت: رب گوجه فرنگی ۳ ق. غ. کره ۱۰۰ گرم آب لیمو ترش تازه ۱/۲ پیمانه آب ۱ پیمانه آرد...

  • طرز تهیه شیرینی مخصوص کریسمس و جشن سال نو میلادی (3)

    طرز تهیه شیرینی مخصوص کریسمس دو مدل از بهترین شیرینی هاي‌ مخصوص کریسمس را برای شما در این جا قرار دادیم. در کریسمس با شیرینی خانگی خود جشن سال...

  • آموزش و طرز تهیه دونات مغزدار ایتالیایی

    در این مطلب تاپ ناز طرز تهیه دونات مغزدار ایتالیایی خوشمزه را به شما آموزش می دهیم که می توانید در وعده عصرانه به همراه چای میل کنید و از طعمش...

  • طرز تهیه سالاد پرتقال و انار

    وب‌سایت گنج: اگر این روزها سری به انواع رستوران های لوکس بزنید می بینید که گاها تنوع و قیمت سالاد از غذای اصلی بیشتر است. در تهیه سالاد تنوع زیادی...

  • تهیه ترشی زمستانیِ انار و لبو

    ماهنامه سرآشپز - سارا خسرویان: از میوه های فصل زمستان استفاده کنید با آنها نوعی ترشی درست کنید که یک هفته ای هم آماده می شود. درر این مطلب طرز...

  • تکنیک‌های سرآشپز‌های ماهر

    کافی است دو واژه پخت و پز و علم را در یک جمله، کنار یکدیگر ببینیم تا عبارت «آشپزی مولکولی» به ذهن علم دوستان خطور کند. سرآشپزهای ماهر با استفاده از...