عضویت در کانال تلگرامی سایت

تبلیغات

طرز تهیه بز قورمه، غذای سنتی کرمان

بز قورمه یکی از غذاهای سنتی استان کرمان است که تقریبا با تمام ذائقه‌های ایرانی سازگاری دارد. در این مطلب قصد داریم طرز تهیه این غذای سنتی و نکاتی برای بهبود طبخ آن را معرفی کنیم.

بز قورمه، غذای سنتی کرمان
ستاره | سرویس آشپزی - این غذا در گذشته با گوشت بزغاله تهیه می‌شده است، از اینرو به آن بز قورمه می‌گویند. یکی از ویژگی‌های مثبت این غذا، امکان سرو آن هم با نان و هم با برنج است؛ در استان کرمان نیز با هر دو روش سرو می‌گردد. اگر به کرمان سفر کرده باشید، احتمالا با این غذا آشنایی دارید، در غیر این صورت نگران نباشید، زیرا به راحتی می‌توانید آن را به همان سبک سنتی که در کرمان طبخ می‌شود، در منزل تهیه کنند و در کنار خانواده و عزیزان تان از میل کردن آن لذت ببرید. همچنین بز قورمه عطر و بوی خوبی دارید و به راحتی نیز می‌توان آن را تزیین کرد.
مواد لازم برای تهیه بز قورمه مواد لازم گوشت گوسفند 500 گرم نخود نیم کوب 1 و 1/2 لیوان سیر 1 بوته نعناع داغ 2 الی 3 قلشق سوپخوری زعفران 3 قاشق غذاخوری کشک 1 و 1/2 لیوان نمک به میزان لازم فلفل به میزان لازم زردچوبه به میزان لازم

چند نکته:

از قسمت های چربی دار گوشت و سردست گوسفند استفاده کنید. مقداری از سیر را به صورت سیر داغ درست کنید و همراه با یک قاشق سوپخوری نعناع داغ برای تزیین روی غذا به کار ببرید. از چند ساعت قبل باید نخود را خیس کنید. حتما از نخود نیم کوب یا لپه شده استفاده نمایید، برای اینکار پس از آنکه نخود چند ساعت در آب ماند، با چنگ زدن آن را لپه کنید.
طرز تهیه بز قورمه

بز قورمه

پیاز را نگینی ریز خرد کنید و کمی آن را تفت دهید. گوشت را به پیاز اضافه کرده و کمی تفت دهید. سپس زردچوبه را به غذا اضافه کنید.

اکنون درون یک قابلمه ۴ الی ۵ لیوان آب بریزید و پس از آنکه به جوش آمد، گوشت، پیاز و نخود را دورن آن بریزید.

سیر داغ را تهیه کنید و مقداری از آن را برای تزئین غذا نگهدارید و مابقی را به گوشت در حال پخت اضافه کنید. نصف نعناع داغی که داشتید را نیز به گوشت بیفزایید. هنگامی که گوشت کاملا پخت، فلفل را نیز اضافه کنید. اگر این غذا را با برنج میل کنید، اجازه ندهید تمام آب گوشت تبخیر شود. در صورتی که این غذا را با نان سرو می کنید، باید آب کمی داشته باشد و تقریبا شبیه خوراک شود. اکنون زعفران را اضافه کرده و سپس کشک را نیز درون قابلمه بریزید.

پس از اضافه کردن کشک، آن را بچشید و اگر کم نمک بود، مقداری نمک به آن اضافه کنید. پیش از افزودن کشک به غذا، نمک نزنید، زیرا اگر کشکی که استفاده می‌کنید شور باشد، احتمال دارد غذا نیز شور شود.

هنگامی که کشک شروع به جوشیدن کرد، بز قورمه آماده است. غذا را در ظرف مناسبی بکشید و روی آن را با سیرداغ و نعناع داغ تزیین کنید.

طرز تهیه بز قورمه
چند نکته:

حتما زمانی که نخود را به گوشت اضافه کردید، ادویه‌های یاد شده را نیز به کار ببرید. حبوبات هنگام پخت بوی نامطبوعی دارند و در صورتی که از ادویه استفاده نکرده باشید، در نهایت غذای خوش طعمی نیز نخواهید داشت. البته می‌توانید نخود را جداگانه بپزید و آب را دور بریزید و زمانی که گوشت پخته شد، نخود را اضافه کنید.

‌می‌توانید گوشت و پیاز را در ابتدا تفت ندهید، اما تفت دادن گوشت با پیاز و ادویه باعث می‌شود هم بوی نامطبوع گوشت از بین برود و هم بافت گوشت در زمان پخت منسجم بماند.

گاهی در این غذا از مغز گردو هم استفاده می‌شود، البته در دستور اصلی آن گردو نیست، اما در صورت تمایل می‌توانید آخر کار گردو را خرد یا آسیاب کرده و به غذا اضافه کنید.

در صورت سرو این غذا با نان، می توانید همانند آبگوشت معمولی از سیب زمینی نیز استفاده کنید. برای اطمینان از سلامت کشکی که استفاده می‌کنید، بهتر است آن را اول بجوشانید. طرز تهیه بز قورمه، غذای سنتی کرمان


بز قورمه را می‌توان کوبید و مانند گوشت کوبیده سرو کرد، در این صورت آن را با نان سور می‌کنند. البته در شیوه سنتی از نان محلی استفاده می‌شود. در صورتی که می‌خواهید این غذا را بکوبید، باید اجازه دهید که آب آن کاملا تبخیر شود و سپس همانند گوشت کوبیده آبگوشت، آن را بکوبید. اگر قصد دارید این غذا را با برنج میل کنید، برنج را به صورت کته طبخ کرده و سعی کنید غذا کمی آب داشته باشد. در این صورت نباید گوشت و نخود را بکوبید.

اگرچه طبخ این غذا ساده است، اما یک غذای کامل و سرشار از مواد مقوی است. گوشت و نخودی که در آن وجود دارد، منبع خوبی از پروتئین است. کشک کلسیم فراوانی دارد و به استحکام استخوان کمک می‌کند. وجود سیر و نعناع نیز باعث تعدیل طبع سرد کشک خواهد شد، به علاوه سیر سرشار از فولیک اسید است و به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک فراوانی می‌کند.

گزارش تخلف

تمامی مطالب از سایت های مجاز فارسی و ایرانی تهیه و جمع آوری شده است، در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.

تبلیغات

جدیدترین اخبار

  • طرز تهیه لیمو عمانی خانگی

    وب‌سایت سرآشپز پاپیون - سودابه بانو: در این مطلب قصد داریم بهتون طرز تهیه لیمو عمانی رو یاد بدیم. به راحتی میتونید تو خونه درست کنید و از لیمو...

  • طرز تهیه لیمو عمانی خانگی

    وب‌سایت سرآشپز پاپیون - سودابه بانو: در این مطلب قصد داریم بهتون طرز تهیه لیمو عمانی رو یاد بدیم. به راحتی میتونید تو خونه درست کنید و از لیمو...

  • طرز تهیه سس ماست تزاتزیکی

    «اختصاصی تابناک باتو» تزاتزیکی Tzatziki یک سُس مشهور یونانی است. این سس را با گوشت‌های کباب شده، نان پیتا، بِرگرها، کوکو و یا چیپس...

  • طرز تهیه پنکیک پنیر با موز و عسل

    مواد لازم: ۲۰۰ گرم پنیر خامه‌ای ۱ عدد تخم مرغ ۱ عدد موز ۳ قاشق غذاخوری آرد وانیل ۳ قاشق غذاخوری روغن ۲ قاشق غذاخوری شکر نمک عسل طرز تهیه...

  • طرز تهیه استیک مرغ

    استیک مرغ غذایی خوشمزه و پرطرفداری است که به راحتی و در زمانی کوتاه آماده می‌شود. این غذا شباهت زیادی به شنیسل مرغ دارد ولی مواد مورد...

  • ساده‌ترین روش تهیه کیک براونی اینجاست!

    وب‌سایت بدونیم - مریم اسدی: با این دستور بدون نقص تنها با ۷ ماده تشکیل دهنده کیک براونی درست کنید و عصرانه ای دلچسب در کنار خانواده داشته باشید....

  • آموزش پخت چند غذای محلی ایرانی

    ایران کشوری کهن با فرهنگی غنی است. در کشور ما چند قوم تاریخی وجود دارند که از دیرباز در این خطه زندگی کرده اند. خوراک و تغذیه هر قوم منحصر به فرد...

  • دمنوش‌های مناسب فصول سرد سال

    حتما شما هم هنگام وارد شدن به عطاری ها از خواندن اسامی عجیب و غریب و ظاهر جالب برخی گیاهان دارویی هیجان زده شده اید و دوست دارید از آنها سر در...

  • دمنوش‌های مناسب فصول سرد سال

    حتما شما هم هنگام وارد شدن به عطاری ها از خواندن اسامی عجیب و غریب و ظاهر جالب برخی گیاهان دارویی هیجان زده شده اید و دوست دارید از آنها سر در...

  • طرز تهیه شیرینی خوشمزه “پای نارگیل” با روشی آسان

    “پای نارگیل” یک شیرینی بسیار خوشمزه است که می توانید با روشی آسان آن را در منزل تهیه کنید و در وعده عصرانه با یک فنجان چای میل کنید....

  • طرز تهیه شیرینی خوشمزه “پای نارگیل” با روشی آسان

    “پای نارگیل” یک شیرینی بسیار خوشمزه است که می توانید با روشی آسان آن را در منزل تهیه کنید و در وعده عصرانه با یک فنجان چای میل کنید....

  • ساده ترین دستور کیک براونی

    مواد مورد نیاز: ۱۱۰ گرم کره + ۱ قاشق چای خوری کره برای چرب کردن ظرف کیک ۱۷۰ گرم شکلات تلخ یا نیمه شیرین ۱ و ¼ پیمانه شکر ۱ قاشق چای خوری وانیل ۳...

  • طرز تهیه متفاوت درست کردن استاک مرغ خوشمزه

    استاک‌ها یکی از ارکان مهم در آشپزی هستند. شاید به جرات بتوان گفت که در بعضی از غذا‌ها یک استاک خوب و اصولی پنجاه درصد طعم و کیفیت غذای...

  • طرز تهیه متفاوت درست کردن استاک مرغ خوشمزه

    استاک‌ها یکی از ارکان مهم در آشپزی هستند. شاید به جرات بتوان گفت که در بعضی از غذا‌ها یک استاک خوب و اصولی پنجاه درصد طعم و کیفیت غذای...

  • نوشیدنی‌های مفید برای شروع صبحی سالم

    براساس گزارش «مدیکال دیلی»، شاید شما قصد داشته باشید کافئین را ترک کنید یا شرایط پزشکی شما به گونه‌ای است که باید مصرف کافئین و قهوه را کاهش دهید....

  • آموزش پخت ساده شیرینی سنتی نان چایی قزوین

    مواد لازم برای شیرینی نان چایی آرد به میزان لازم کره ۱ پیمانه تخم مرغ ۳ عدد پودر قند ۱ پیمانه ماست ۱ قاشق سوپخوری بکینگ پودر ۱ دوم...

  • طرز تهیه نان فرانسوی سنتی

    مواد لازم نان فرانسوی سنتی ۱/۲ عدد مخمر خشک ۱ عدد سفیده تخم مرغ ۱/۵ قاشق چای خوری نمک ۱ قاشق غذا خوری آب ۲ فنجان آب گرم ۴۵ درجه سانتی...

  • طرز تهیه نان فرانسوی سنتی

    مواد لازم نان فرانسوی سنتی ۱/۲ عدد مخمر خشک ۱ عدد سفیده تخم مرغ ۱/۵ قاشق چای خوری نمک ۱ قاشق غذا خوری آب ۲ فنجان آب گرم ۴۵ درجه سانتی...

  • روش تهیه لبو و شلغم در مایکروفر

    مواد لازم: چغندر: یک کیلو آب: نصف پیمانه شکر: به میزان دلخواه طرز تهیه لبو: چغندر‌ها را شسته و تمیز کرده و به صورت حلقه‌ای برش دهید....

  • طرز تهیه هویج پلو با گوشت

    مواد لازم گوشت گوسفندی: ۳۰۰ گرم برنج: ۴ پیمانه پیاز: یک عدد بزرگ سیر: چند حبه فلفل قرمز و سیاه و...

  • روش فریز کردن لوبیا سبز

    فریز کردن لوبیا سبز را تنها در چند مرحله بسیار ساده انجام دهید. ۱- تا جایی که می‌توانید لوبیا سبز‌ها را تازه انتخاب کنید. ۲- لوبیا سبز‌ها...

  • روش فریز کردن لوبیا سبز

    فریز کردن لوبیا سبز را تنها در چند مرحله بسیار ساده انجام دهید. ۱- تا جایی که می‌توانید لوبیا سبز‌ها را تازه انتخاب کنید. ۲- لوبیا سبز‌ها...

  • طرز تهیه لواشک انار خانگی با طعم ترش و شیرین

    همانطور که می‌دانید لواشک را می‌توان با انواع میوه‌های مختلف نظیر آلو و سیب و کیوی و زرد آلو و … تهیه کرد. لواشک انار از انواع خوراکی‌ها و تنقلات...

داغ ترین اخبار

  • طرز تهیه هویج پلو با گوشت

    مواد لازم گوشت گوسفندی: ۳۰۰ گرم برنج: ۴ پیمانه پیاز: یک عدد بزرگ سیر: چند حبه فلفل قرمز و سیاه و...

  • طرز تهیه استیک مرغ

    استیک مرغ غذایی خوشمزه و پرطرفداری است که به راحتی و در زمانی کوتاه آماده می‌شود. این غذا شباهت زیادی به شنیسل مرغ دارد ولی مواد مورد...

  • طرز تهیه استانبولی با لوبیا سبز

    مواد لازم برنج ۲ پیمانه گوشت چرخ کرده ۵۰۰ گرم پیاز متوسط خرد شده ۱ عدد سیر ۱ حبه ادویه ۱ قاشق چایخوری پودر فلفل قرمز ۱ قاشق چایخوری پودر زیره سبز...

  • معرفی چند غذا برای معده درد

    غذا برای معده درد شامل خوراک‌هایی است که می‌تواند در کنار درمان‌های دارویی در تسکین درد معده موثر باشد و تا حدودی از غشای داخلی معده...

  • طرز تهیه لواشک انار خانگی با طعم ترش و شیرین

    همانطور که می‌دانید لواشک را می‌توان با انواع میوه‌های مختلف نظیر آلو و سیب و کیوی و زرد آلو و … تهیه کرد. لواشک انار از انواع خوراکی‌ها و تنقلات...

  • طرز تهیه لواشک انار خانگی با طعم ترش و شیرین

    همانطور که می‌دانید لواشک را می‌توان با انواع میوه‌های مختلف نظیر آلو و سیب و کیوی و زرد آلو و … تهیه کرد. لواشک انار از انواع خوراکی‌ها و تنقلات...

  • روش فریز کردن لوبیا سبز

    فریز کردن لوبیا سبز را تنها در چند مرحله بسیار ساده انجام دهید. ۱- تا جایی که می‌توانید لوبیا سبز‌ها را تازه انتخاب کنید. ۲- لوبیا سبز‌ها...

  • روش فریز کردن لوبیا سبز

    فریز کردن لوبیا سبز را تنها در چند مرحله بسیار ساده انجام دهید. ۱- تا جایی که می‌توانید لوبیا سبز‌ها را تازه انتخاب کنید. ۲- لوبیا سبز‌ها...

  • روش تهیه لبو و شلغم در مایکروفر

    مواد لازم: چغندر: یک کیلو آب: نصف پیمانه شکر: به میزان دلخواه طرز تهیه لبو: چغندر‌ها را شسته و تمیز کرده و به صورت حلقه‌ای برش دهید....

  • طرز تهیه نان فرانسوی سنتی

    مواد لازم نان فرانسوی سنتی ۱/۲ عدد مخمر خشک ۱ عدد سفیده تخم مرغ ۱/۵ قاشق چای خوری نمک ۱ قاشق غذا خوری آب ۲ فنجان آب گرم ۴۵ درجه سانتی...