عضویت در کانال تلگرامی سایت

تبلیغات

نحوی پخت دلمه کلم برگ مجلسی

دلمه از اون سری غذاهاست که یک فوت و فنای مخصوص خودش را داره. اگر اون‌ها رو بلد باشیم میشه یه غذای فوق العاده خوشمز و اصیل ومجلسی. در این مطلب طرز تهیه دلمه کلم پیچ رو به صورت مرحله به مرحله قرار دادم که امیدوارم مورد پسندتون قرار بگیره. این دلمه رو هم میتونید به عنوان غذای اصلی میل کنید و هم بسیار مناسب است به عنوان پیش غذا در کنار غذای اصلی در مهمانی‌ها و مجالس میتونه سفرتون رو خیلی شیکتر هم بکنه.

مواد لازم برای تهیه دلمه کلم پیچ

کلم پیچ بزرگ / ۱ عدد
برنج /۲ پیمانه
لپه / یک استکان
گوشت چرخ کرده / ۴۰۰ گرم
سبزی دلمه / ۱ کیلو شامل /تره /گشنیز /جعفری / ترخون / مرزه / شو ید /نعنا / پیارچه
پیاز ۲ عدد بزرگ
نمک وفلفل و زردچوبه به میزان لازم
روغن به میزان لازم
رب به میزان لازم
سرکه یک استکان
شکر دو قاشق

طرز تهیه دلمه کلم

اول یک قابلمه بزرگ برمیداریم وبرگ‌های کلم را که از بند بند ساقه جدا کردیم را روی هم قرار داده داخل قابلمه می‌گذاریم وآب میریزیم وقتی جوش آمد میبینیم که آبا برگ‌ها نرم شدند یا نه وفتی نرم شدند آن‌ها را در سبد ریخته تا خنک شود.

یا اینکه میتوانیم قسمت چوبی کلم یعنی مغز کلم را بصورت یک مخروطی با کارد تیزی در آوریم و داخل آب جوش قرار دهیم تا برگ‌ها کمی نرم شود سپس از آب بیرون آورده و به آرامی برگ‌ها را جدا می‌کنیم.

پیاز‌ها را نگینی خرد کرده وفتی نیم سرخ شد گوشت چرخ کرده را اضافه میکنیم نمک وزردچوبه و رب را هم می‌افزاییم.

برنج را شسته در یک قابلمه ریخته با کمی نمک میگذاریم تا نیم پز شوند. لپه را هم شسته ومی پزید. سبزی‌ها را خوب پاک کرده شسته و خرد کنید

حالا مواد تفت داده شده را در کاسه بزرگی ریخته برنج نیم پز و لپه پخته سبزی دلمه خرد شده را هم اضافه میکنیم. همه مواد را هم میزنیم سپس برگ‌های کلم پیج را از آب خارج کرده و می‌گذاریم تا خنک شوند.

قسمت پشت کلم پیچ که دارای یک رگبرگ ضخیمی است با کارد تیزی کمی می‌گیریم تا بتوانیم از مواد، داخل کلم پیچ ریخته و به راحتی آن را بپیچیم.

کف قابلمه مناسبی که دلمه‌ها درآن جا بشوند را مقداری از برگ‌های کلم می‌چینیم سپس از مواد بالا به اندازه دوقا شق بیشتر یا کمتر بستگی به اون برگ کلم داره برمیداریم وسط کلم گذاشته وآنرا مانند بقچه میپیچیم. یا به دلخواه خودتان دوکی شکل بپیچید طوری که بقچه‌ها یا دوک‌ها باز نشوند.

وقتی مواد مان تمام شد دو ق. روغن جامد ونمک اگر روغن مایع بود ۲ سه ق. روی دلمه داده با ۴ الی ۵ لیوان آب میگذاریم تا بپزد اگر برنج خام بود بیشتر آب لازم داره تا برنج بپزد…

در انتهای پخت سس دلمه را آماده میکنیم سس را به تمام جا‌های دلمه ریخته تا مزه سس بخورد دلمه‌ها بره

سس دلمه

در یک کاسه نصف استکان سرکه و دو ق. غذا خوری شکر ۴ ق. رب و یک مقدار نمک به مواد اضافه کنید سس را هم روی تمام دلمه‌ها ریخته. اگر ترش دوست دارید میتونید شکر کمتر اضافه کنید اگر هم شیرین باز این بسته به ذائقه شما داره.

سس را در ربع آخر پخت دلمه اضافه کنید. امیدوارم این آموزش دلمه کلم پیچ خوشمزه مورد پسند تان قرار بگیرد.

نکات دلمه کلم

اجازه دهید تا سس خوب به خورد دلمه‌ها برود. وفتی دلمه ما تنگ آب شد دلمه کلم پیچ ما آماده است.
شیرینی یا ترشی دلمه بستگی به میل شما داره کم وزیاد سرکه وشکر دست خودتونه خیلی‌ها هم از سرکه شیره استفاده میکنند. خلاصه سس آزادید هرچی دوست دارید بریزید در ضمن وقتی دلمه کلم را آماده کردید حتما مقداری نمک روی دلمه‌ها پاچیده تا دلمه خوشمزه بشه واگر نه اون طعم خوبی با اینکه در سس نمک هم هست نمیده پس حتما اول پخت که میخواهید آب بریزید بپزه نمک بمقدارلازم بریزید. اینم از دلمه کلم پیچ ما درست کنید وکنارسفره رنگین مجلسی خود قرار دهید و لذتش را ببرید.

منبع: ۲ نفره

گزارش تخلف

تمامی مطالب از سایت های مجاز فارسی و ایرانی تهیه و جمع آوری شده است، در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.

تبلیغات

جدیدترین اخبار

داغ ترین اخبار