عضویت در کانال تلگرامی سایت

تبلیغات

طرز تهیه زولبیا بامیه در خانه (آموزش تصویری)

تهیه زولبیا بامیه در خانه، نکات و اصولی دارد که رعایت آنها می تواند در درست کردن یک شیرینی با کیفیت، سالم و خوشمزه تاثیر به سزایی داشته باشد. در این مقاله قصد داریم شما را با طرز تهیه زولبیا بامیه با تصویر به صورت خانگی آشنا نمائیم.

امروزه زولبیا غالبا شبکه گردی است به اندازه پیش دستی و به رنگ عسلی، با میله‌های نازک و شکننده، که در گذشته زولبیای بشقابی نامیده می‌شد؛ اما تا یکی دو دهه پیش زولبیا چیزی بود به اندازه نعلبکی، به رنگ زرد روشن که چندتایی از آن را به رنگ عسلی سوخته (و گاه گلی) درمی آوردند، با میله‌هایی به کلفتی مداد و تا حدی نرم.
در کشور‌های عربی زولبیا را زلابیه یا لقمه القاضی می‌نامند و در هندوستان جلبی. اما مایه زلابیه عربی و جلبی هندی به هم نزدیک است و با زولبیای ایرانی قدری تفاوت دارد.
در قدیم مقداری از مزه خاص زولبیا به خاطر روغن کنجد بود که همیشه در پختن آن به کار می‌رفت. امروزه روغن کنجد گرانتر از آن است که در شیرینی پزی صرف داشته باشد، ولی برای اطمینان از سالم بودن این شیرینی وسوسه انگیز بهتر است زولبیا بامیه خانگی را با استفاده از روغن کنجد درست کرد. دستور تهیه زولبیا و بامیه خانگی کمی با هم متفاوت است؛ ولی مواد مورد نیاز برای طبخ هر دو، شامل دو قسمت است: یک قسمت مربوط به مایه زولبیا بامیه و دیگری مربوط به شربت (بار) آن است. در این مقاله با طرز تهیه زولبیا بامیه خانگی و آشنایی با میزان کالری آن با ما همراه باشید.  زولبیا بامیه خانگی
طرز تهیه زولبیا بامیه خانگی ۱. طرز تهیه زولبیا مواد لازم برای تهیه مایه زولبیا پودر نشاسته 1/2 پیمانه ماست چکیده 1/2 پیمانه آرد سفید 2 قاشق غذاخوری زعفران ساییده به میزان لازم روغن کنجد یا روغن مایع برای سرخ کردن به میزان لازم


دستور تهیه مایه زولبیا:

نشاسته و ماست و آرد را با نیم پیمانه آب در کاسه‌ای بریزید و هم بزنید (یا در مخلوط کن بگردانید) تا خمیر شلی به دست آید.

مایه زولبیا

اگر خمیر، سفت شد اندکی آب و اگر زیاد شل شد، اندکی آرد اضافه کنید و هم بزنید. مقداری زعفران ساییده را در ۱ قاشق آب جوش حل کرده و با خمیر مخلوط کنید. زعفران را اندک اندک اضافه کنید تا به رنگی که می‌خواهید برسید. خمیر را نیم ساعت در جای گرم استراحت دهید. مواد لازم برای تهیه شربت زولبیا شکر 6 پیمانه عسل 3-4 قاشق غذاخوری گلاب 4-5 قاشق غذاخوری آبلیموی تازه 2 قاشق غذاخوری

دستور تهیه شربت زولبیا:

شکر، عسل، گلاب و آبلیموی تازه را با ۳ پیمانه آب در قابلمه کوچکی ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید. پس از اینکه ۶-۵ دقیقه جوشید، محلول را از روی حرارت برداشته و اجازه دهید تا خنک شود.

پختن زولبیا:

مایه زولبیا را در قیف کیسه دار یا سرنگ قنادی ریخته و آماده بگذارید. در تابه بلندی به عمق ۴-۳ سانتی متر، تا ارتفاع ۲ سانتیمتر روغن بریزید و روی حرارت ملایم داغ کنید. با یک قاشق چایخوری اندکی از مایه زولبیا را داخل روغن بریزید، اگر فورا بالا آمد روغن آماده است. با فشار دادن قیف یک دایره به اندازه نعلبکی از مایه زولبیا در روغن بریزید و چند حلقه دیگر توی این دایره بزنید.

پختن زولبیا

همین که زولبیا بالا آمد، آن را با کفگیر برگردانید و پیش از آنکه رنگ آن تیره شود از روغن خارج کنید و در شربت بگذارید. با فشار کفگیر، زولبیا را در شربت فرو کنید. هنگام آماده شدن زولبیای بعدی، زولبیای قبلی را از شربت درآورده و در دیس قرار دهید. ۲. طرز تهیه بامیه مواد لازم برای تهیه مایه بامیه آرد 2 پیمانه تخم مرغ 6 عدد محلول زعفران به میزان لازم روغن به میزان لازم

دستور تهیه بامیه:

۱ پیمانه آب را با ۱ قاشق مرباخوری روغن و کمی محلول زعفران در قابلمه کوچکی بریزید.

مخلوط آب، روغن و زعفران

آب و روغن و زعفران را روی حرارت ملایم به جوش آورید.

مخلوط آب و روغن و زعفران جوش آمده

آرد را الک کنید، یک باره در دیگ آب جوش بریزید و با همزن دستی یا برقی بزنید تا خمیر صاف نیمه شلی به دست آید.

خمیر بامیه

خمیر نباید زیاد شل شود، چون بعدا آن را با تخم مرغ شل خواهید کرد. خمیر را ۸-۷ دقیقه روی حرارت ملایم در قابلمه بغلطانید تا بوی خامی آرد گرفته شود؛ سپس بردارید و اجازه دهید خنک شود.

خمیر بامیه

تخم مرغ‌ها را در کاسه‌ای شکسته و هم بزنید. خمیر خنک شده را با همزن دستی یا برقی بزنید، یا در مخلوط کن بریزید و بگردانید. تخم مرغ را کم کم اضافه کنید و بزنید تا خمیر شل شود (هرگاه خمیر شل شد باقی تخم مرغ را برای مصرف دیگری نگه دارید).

مایه بامیه پس از افزودن تخم مرغ

خمیر را در ماسوره بریزید.

خمیر بامیه در ماسوره

هر بار خمیر را به اندازه یک بند انگشت (حداقل ۳ سانتی متر) در روغن انداخته و دنباله آن را با یک کارد یا قیچی قطع کنید.

انداختن خمیر بامیه در روغن

بامیه ها را در روغن بیندازید و این کار را تکرار کنید تا سطح روغن پر شود. 

سرخ شدن بامیه

بامیه‌ها را پس از سرخ شدن از روغن خارج کرده و در شربت گرم (نه داغ) قرار دهید.

قرار دادن بامیه در شربت

برای تهیه بامیه شیاردار از ماسوره کنگره دار استفاده کنید.

ماسوره کنگره دار در دو سایز

بامیه را می‌توانید گرد یا دراز درست کنید، بسته به اینکه سوراخ سر ماسوره چه اندازه باشد و هر بار چه مقدار مایه در روغن بیندازید.

 بامیه خانگی خوشمزه

نکات مهم و اصولی در تهیه زولبیا بامیه کار پختن زولبیا بهتر است با همکاری دو نفر انجام گیرد، یعنی یک نفر زولبیا را در روغن بریزد و نفر دوم آن را بردارد و در شربت بگذارد؛ دست تنها این کار به هیچ وجه آسان نسیت. اگر به اندازه ۱ قاشق مرباخوری کف دریای ساییده به مایه زولبیا بزنید، زولبیا بلوری و ترد می‌شود (کف دریا تنه خشکیده نوعی جانور دریایی است و باید از عطاری خرید). اضافه کردن ۲-۱ زرده تخم مرغ به مایه زولبیا آن را لطیف و نرم می‌کند. اگر مایه زولبیا زیاد بماند و ترش شود، ممکن است در روغن از هم بپاشد، برای رفع این مشکل باید اندکی آرد سفید به مایه بزنید. شربت زولبیا را برای درست کردن بامیه می‌توان به کار برد؛ همچنین برعکس. روغن زولبیا را برای پختن بامیه می‌توان به کار برد، ولی اگر روغن بامیه را برای پختن زولبیا به کار برید ممکن است کف کند و سر برود.
زولبیا بامیه یک نوع شیرینی سنتی ایرانی است که اغلب با دوغ سرو می‌شود. شما می‌توانید این شیرینی را به عنوان جایگزین قند با چای استفاده کنید. ولی اگر به قند خون بالا مبتلا هستید در مصرف آن احتیاط کنید. ۱۰۰ گرم زولبیا بامیه حاوی ۲۹۶ کالری می‌باشد و شامل ۳۳/۱ گرم قند و ۵۷/۵ گرم کربوهیدرات است. این در حالی است که میزان چربی اشباع، کلسترول و سدیم آن پایین است. جدول ارزش غذایی ۱۰۰ گرم زولبیا بامیه در زیر ارائه شده است: ارزش غذایی 100 گرم زولبیا بامیه کالری 296 چربی کلی 8/4 گرم چربی اشباع 3/8 گرم کلسترول 14 میلی گرم سدیم 85 میلی گرم کربوهیدرات 57/5 گرم قند 33/1 گرم پروتئین 1 گرم

گزارش تخلف

تمامی مطالب از سایت های مجاز فارسی و ایرانی تهیه و جمع آوری شده است، در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.

تبلیغات

جدیدترین اخبار

  • تا به حال کباب کوبیده دو رنگ خورده اید؟!

    مواد لازم:       گوشت گوساله (چرخ کرده): 350 گرم     گوشت قلوه گاه گوسفند (چرخ کرده): 350 گرم     سینه مرغ: 4 عدد     پیاز: 2 عدد     زعفران...

  • ساخت چهره با میوه ها و سبزیجات +عکس

    ۱۴:۳۸ - چهارشنبه ۰۲ خرداد ۱۳۹۷ درباره ما تماس با ما آرشیو...

  • تزئینات سفره و میوه آرایی شب یلدا + عکس

    تزیین میوه و سفره شب یلدا ، تزئینات سفره و میوه آرایی شب یلدا : آخرای پاییز شد،همه دم میزنن از شمردن جوجه ها، اما تو...

  • دستور پخت کیک پرتقالی با روکش شکلات

    به جرات میتونم بگم زیباترین حسی که میتونی توی خونه بهش برسی اینه که یه روز خوب توی هوای دل انگیز یه کیک عالی بپزی که عطرش همه‌ی خونه رو پرکنه و...

  • برنج و لوبیا قرمز، شامی سالم و خوشمزه

    برنج را با مقدار کافی آب و نمک و کمی روغن داخل قابلمه بریزید و بگذارید دم بکشد و در این مدت گوشت و لوبیا را آماده کنید. کف تابه‌ای را با مقدار کمی...

  • توپک نارگیلی فوری با خامه

    روش تهیه ی توپک های نارگیلی با خامه یک دستور العمل ساده و سبک و بسیار خوشمزه است و طعم گیرای نارگیل و خامه شما را به وجد خواهد آورد. می...

  • فست فود‌های خانگی خوشمزه (۱)

    وب سایت سر آشپز پاپیون: وقتی صحبت از فست فود به میان می آید سریع تصویری از یک غذای چرب و چیلی پر از سوسیس و کالباس جلوی چشممان نقش می بندد و...

  • طرز تهیه دیزی سنگی یا آبگوشت سنتی

    اگر ایرانی باشید خوردن یک دیزی سنگی همان آبگوشت سنتی ایرانی حتی روی ارزانترین صندلی غذاخوری هم لذت بخش تر از هر غذایی خواهد بود. بی خود نبود که در...

  • کباب سالمون لیمویی، غذای پروتئینی

    کباب سالمون لیمویی این فرصت را فراهم میکند که یک وعده غذایی جدید حاوی این ماده مفید را به برنامه غذایی خود اضافه کنیم. در ضمن کباب سالمون لیمویی...

  • سوپ سفید، پرطرفدارترین سوپ مجلسی

    سوپ سفید یا سوپ جو، از خوشمزه‌ترین و پرطرفدارترین سوپ‌هاست. این سوپ‌ها معمولا سوپ‌های مجلسی، غلیظ و به اصطلاح پروپیمان هستند. سوپ سفید هم از این...

  • نان پنیری خوشمزه مخصوص

    حامد 1 ساعت پیش نان‌ها 8 بازدید...

  • نحوه خشک کردن میوه‌ها در فِر

    یکی از تنقلات مفید و خوشمزه میوه‌های خشک شده هستند. میتوانید این میوه‌ها را به عنوان یک خوردنی مفید برای بچه‌ها درست کنید و از آن ها به جای تنقلات...

  • املت فنجانی؛ یک صبحانه لاکچری

      گام اول:       ابتدا ۳ الی ۴ ورقه ژامبون را خرد کنید.     سپس نصف فلفل دلمه قرمز و نصف فلفل دلمه سبز را خرد کنید.     فلفل دلمه های رنگی...

  • سوفله اسفناج، غذایی بسیار سبک

    این غذا با سس بشامل که با شیر بدون چربی تهیه شده، غذایی بسیار سبک است. آن را سریع بعد از پخت میل کنید. مواد لازم: آرد سوخاری ۳ قاشق...

  • دستور پخت سوپ مرغ و نودل

    از سوپ‌های خیلی خوشمزه‌ای که توی روزای سرد پاییز و زمستون خیلی میچسبه و خودش یه شام کامل محسوب میشه انواع سوپ نودل هست. من خودم معمولا طرفدار سوپ...

  • طرز تهیه رول گوشت به روشی متفاوت

    این غذای گوشتی تهیه شده به روشی متفاوت ولی بسیار آسان است. آن را بپزید و از صرف آن با سبزیجات کبابی لذت ببرید. مواد لازم: روغن کانولا ۲ قاشق...

  • لیالی لبنان، دسر خوشمزه برای افطار

    اختصاصی تابناک باتو ؛ لیالی لبنان، دسری خوشمزه، مقوی و مناسب برای سفره‌های افطار است. امروز تصمیم داریم روش تهیه و مواد اولیه آن را برای شما...

  • سوپ سفيد، پرطرفدارترين سوپ‌ مجلسی

    مجله آشپزی ایده آل: سوپ سفيد يا سوپ جو، از خوشمزه‌ترين و پرطرفدارترين سوپ‌هاست. این سوپ‌ها معمولا سوپ‌هاي مجلسي، غليظ و به اصطلاح پروپيمان هستند....

  • بال مرغ با عسل و زنجبیل، ناهاری تند و خوشمزه

    این بال های ترد، تند و خوشمزه را حتما امتحان کنید. مواد لازم: بال مرغ ۲۵ عدد پیازچه ۵ ساقه عسل ۵ قاشق غذاخوری سس سویا ۲ قاشق...

  • طرز تهیه کوکی بادام شکلاتی

    می توانید کوکی بادام شکلاتی را به عنوان شیرینی در پذیرایی های خود استفاده کنید و از طعم آن لذت ببرید. مواد لازم برای کوکی  بادام  شکلاتی  کره...

  • طرز تهیه نان شیرمال خانگی نرم و خوشمزه

    نان شیرمال را می توان از جمله نان های فانتزی دانست که بخاطر دارا بودن بافتی نرم و پنبه ایی و طعمی بی نظیر طرفداران زیادی دارد. این نان به راحتی در...

  • طرز تهیه مرغ بالزامیک با گوجه برشته

    سس بالزامیک به طور مرتب در حین پخت روی مرغ ریخته می‌شود تا مرغ به خوبی طعم بگیرد. گوجه نیز همراه با روغن زیتون و کمی عسل در فر کباب می‌شود و بعد...

  • دستور پخت بال مرغ مراکشی با سس ماست

    بال مرغ به دلیل چربی زیادی که داره هم بسیار خوش طعمه و مخصوصا اگه کمی بیشتر از حد معمول سرخ یا کباب بشه اطرافش ترد و قرچ و قوروچی میشه که کمتر کسی...

داغ ترین اخبار