عضویت در کانال تلگرامی سایت

تبلیغات

طرز تهیه آش گشنیز با اسفناج و آش گشنیز با ماست

آش گشنیز، یک غذای بسیار مغذی و مناسب برای سرماخوردگی می‌باشد و پزشکان طب سنتی معتقدند به علت طبیعت سردی که دارد برای درمان جوش صورت مفید می باشد. در این مقاله با طرز تهیه آش گشنیز با اسفناج و با ماست آشنا خواهید شد. گشنیز گیاه بومی جنوب اروپا و مناطق مدیترانه است و در بیشتر نقاط ایران می‌روید. این گیاه از زمان‌های قدیم وجود داشته و برای درمان بیماری‌های مختلف از آن استفاده می‌کردند. از نظر طب سنتی  گشنیز و تخم آن دارای طبیعت سرد و خشک است.

گشنیز، گیاهی معطر است که در تهیه انواع کوکو و آش مانند آش رشته، آش دوغ و ... استفاده می‌شود. تخم آن را نیز تفت داده و پودر کرده و به عنوان ادویه مخصوصا در غذا‌های هندی استفاده می‌کنند. پودر تخم گشنیز در تهیه سوسیس و کالباس نیز به عنوان یک طعم دهنده عالی مورد استفاده قرار می‌گیرد.


برای آشنایی با سبزی آش رشته برای طبخ یک آش خوشمزه به مقاله زیر مراجعه کنید:

برای آشنایی با سبزی آش دوغ شهرهای مختلف به مقاله زیر مراجعه کنید:

بیشتر بخوانید: سبزی آش دوغ شهرهای مختلف شامل چیست؟ آش گشنیز یکی از انواع آش مغذی و مناسب برای سرما خوردگی است. مواد اصلی مورد استفاده در این آش، گشنیز، حبوبات و برنج می باشد؛ ولی در شهرهای مختلف به سبک‌های متفاوتی طبخ می‌شود و مواد دیگری به آن اضافه یا از آن حذف می‌گردد. در این مقاله قصد داریم شما را با طرز تهیه آش گشنیز به دو روش، با اسفناج و با ماست آشنا سازیم. آش گشنیز  ۱. آش گشنیز با اسفناج مواد لازم عدس 1 پیمانه پیاز 2 عدد گشنیز و اسفناج به نسبت مساوی 250 گرم برنج 1/2 پیمانه شلغم متوسط 2 عدد سیر 2 حبه آب مرغ 6 لیوان نمک، زردچوبه و روغن به میزان لازم طرز تهیه آش گشنیز با اسفناج عدس را پس از پاک کردن، شسته و به مدت ۲ ساعت خیس کنید. برنج را پاک کرده، بشویید و با آب و کمی نمک خیس کنید.   پیازها را بصورت ریز خرد کرده و با کمی روغن تا حدی که پیاز نرم شود، تفت دهید و سپس کمی زردچوبه به آن اضافه کنید. وقتی پیاز نرم شد، آب مرغ را به آن اضافه کرده، عدس را آبکش کرده و به آن اضافه کنید. وقتی آش به جوش آمد، حرارت را ملایم کرده و درب قابلمه را ببندید تا عدس نیم پز شود. وقتی عدس نیم پز شد، برنج را اضافه کرده و فرصت دهید تا برنج بپزد. سیر را ریز خرد کنید. گشنیز و اسفناج را ریز خرد کنید. شلغم را به صورت مکعبی خرد کنید.

پس از ۱۵ دقیقه سیر، گشنیز، اسفناج، و شلغم خرد شده را به آش اضافه کنید و اجازه دهید با حرارت ملایم بپزند و آش جا بیفتد.

آش گشنیز با اسفناج

۲. آش گشنیز با ماست مواد لازم  جو پوست کنده  270 گرم (1 پیمانه)  هویج نگینی خرد شده  1/2 پیمانه  سیب زمینی متوسط  1 عدد  روغن  1 قاشق غذاخوری  سیر رنده شده  2 حبه  آرد  2 قاشق غذاخوری  ماست سفت و کمی ترش  1 کیلوگرم  گشنیز ساطوری شده  1 پیمانه آب مرغ 2 پیمانه پودر فلفل قرمز 1/4 قاشق مرباخوری نمک به میزان لازم
طرز تهیه آش گشنیز با ماست جو را شسته و به مدت ۵-۶ ساعت خیس کنید، سپس آن را با ۸ پیمانه آب و یک قاشق غذاخوری روغن روی حرارت ملایم قرار دهید تا بپزد و لعاب بیندازد. هویج را نگینی خرد کرده و در پایان پخت جو به همراه نمک و آب مرغ به جو اضافه کنید و اجازه دهید هویج بپزد. سیب زمینی را نگینی خرد کرده و زمانی که هویج نیم پز شد به آش اضافه کنید و فرصت دهید تا سیب زمینی بپزد. ماست، آرد و سیر رنده شده را با هم مخلوط کرده و خوب هم بزنید تا مایع یکدستی حاصل شود. آش را از روی حرارت برداشته و به تدریج به ماست اضافه کنید و هم بزنید. مخلوط حاصل را روی حرارت ملایم قرار داده و مرتب هم بزنید تا به جوش آید. گشنیز را خیلی ریز خرد کرده و به همراه نمک و آبلیمو یا آبغوره (در صورت شیرین بودن ماست) به آش اضافه کنید. پس از ۱۵ دقیقه آش آماده است آن را از روی حرارت برداشته و در ظرف مناسب بکشید.

 آش گشنیز با ماست

گروه آشپزی ستاره

گزارش تخلف

تمامی مطالب از سایت های مجاز فارسی و ایرانی تهیه و جمع آوری شده است، در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.

تبلیغات

جدیدترین اخبار

داغ ترین اخبار

  • فست فود‌های خانگی خوشمزه (۲)

    وب سایت سر آشپز پاپیون: وقتی صحبت از فست فود به میان می آید سریع تصویری از یک غذای چرب و چیلی پر از سوسیس و کالباس جلوی چشممان نقش می بندد و...

  • غذا‌هایی که نیاز به قاشق ندارند!

    وب سایت روزیاتو: بدون شک بیشتر ما با آداب و اصول اولیه غذاخوردن آشنا هستیم و اگر فردی این مسایل ساده را رعایت نکند بسیار متعجب خواهیم شد. اما در...

  • فرنی مخصوص ماه رمضان

    مواد لازم: شیر ۳.۵ پیمانه نشاسته گندم ۱/۲ پیمانه شکر ۱/۲ پیمانه گلاب ۲ قاشق غذا خوری زعفران ۱/۴ قاشق چای خوری خلال بادام ۱ قاشق مربا خوری خلال...

  • دستور پخت کوکو سبزی و مدل‌های تزئین آن

    برترین ها: کوکو سبزی غذایی بسیار پر طرفدار و خوشمزه است که بسیار سریع و آسان هم تهیه می‌شود و معمولا غذای متداولی در سفره های ایرانیست. درماه...

  • طرز تهیه کوفته مرغ با کدو سبز

    کوفته مرغ به همراه کدو سبز یک غذای فوق العاده سالم و البته خوشمزه است. با نگاهی به محتویات غذا خیلی سریع به رژیمی بودن آن پی می بریم....

  • دستور پخت باقالی پلو با گردن

    باقالی پلو را که همه میشناسید و میدانید با غذا‌های گوشتی مختلفی سرو میشود. رایج‌ترین آن‌ها باقالی پلو با ماهیچه، باقالی پلو با مرغ و باقالی پلو با...

  • خشک کردن موسیر

    آموزش در ادامه مطلب.. "به نام خدا" ابتدا موسیرها را پوست کنده، با چاقو حلقه حلقه کرده(نه نازک نه خیلی ضخیم) در ظرفی...

  • نکات کاربردی برای درست کردن پاستا

    از زبان یک سرآشپز معروف که در درست کردن پاستا مهارت خاصی دارد بشنوید که موقع درست کردن پاستا چه اشتباهاتی را نباید مرتکب شوید: ۱. از قابلمه‌ی...

  • آموزش تهیه‌ی کمپوت توت فرنگی

    فصل تابستان در راه و گرما هم شروع شده است. پس وقت آن است که دست به کار شویم و نوشیدنی‌های خنک درست کنیم و از این تابستان فوق العاده لذت ببریم. با...

  • طرز تهیه نان شیرمال کشمشی ویژه ماه رمضان

    نان شیرمال یکی از نان‌های سنتی و خوشمزه است که به روش‌های مختلف طبخ می‌شود. در ادامه روش تهیه نان شیرمال کشمشی خوشمزه‌ای را به نقل از تصویر زندگی...