عضویت در کانال تلگرامی سایت

تبلیغات

طرز تهیه آش گشنیز با اسفناج و آش گشنیز با ماست

آش گشنیز، یک غذای بسیار مغذی و مناسب برای سرماخوردگی می‌باشد و پزشکان طب سنتی معتقدند به علت طبیعت سردی که دارد برای درمان جوش صورت مفید می باشد. در این مقاله با طرز تهیه آش گشنیز با اسفناج و با ماست آشنا خواهید شد. گشنیز گیاه بومی جنوب اروپا و مناطق مدیترانه است و در بیشتر نقاط ایران می‌روید. این گیاه از زمان‌های قدیم وجود داشته و برای درمان بیماری‌های مختلف از آن استفاده می‌کردند. از نظر طب سنتی  گشنیز و تخم آن دارای طبیعت سرد و خشک است.

گشنیز، گیاهی معطر است که در تهیه انواع کوکو و آش مانند آش رشته، آش دوغ و ... استفاده می‌شود. تخم آن را نیز تفت داده و پودر کرده و به عنوان ادویه مخصوصا در غذا‌های هندی استفاده می‌کنند. پودر تخم گشنیز در تهیه سوسیس و کالباس نیز به عنوان یک طعم دهنده عالی مورد استفاده قرار می‌گیرد.


برای آشنایی با سبزی آش رشته برای طبخ یک آش خوشمزه به مقاله زیر مراجعه کنید:

برای آشنایی با سبزی آش دوغ شهرهای مختلف به مقاله زیر مراجعه کنید:

بیشتر بخوانید: سبزی آش دوغ شهرهای مختلف شامل چیست؟ آش گشنیز یکی از انواع آش مغذی و مناسب برای سرما خوردگی است. مواد اصلی مورد استفاده در این آش، گشنیز، حبوبات و برنج می باشد؛ ولی در شهرهای مختلف به سبک‌های متفاوتی طبخ می‌شود و مواد دیگری به آن اضافه یا از آن حذف می‌گردد. در این مقاله قصد داریم شما را با طرز تهیه آش گشنیز به دو روش، با اسفناج و با ماست آشنا سازیم. آش گشنیز  ۱. آش گشنیز با اسفناج مواد لازم عدس 1 پیمانه پیاز 2 عدد گشنیز و اسفناج به نسبت مساوی 250 گرم برنج 1/2 پیمانه شلغم متوسط 2 عدد سیر 2 حبه آب مرغ 6 لیوان نمک، زردچوبه و روغن به میزان لازم طرز تهیه آش گشنیز با اسفناج عدس را پس از پاک کردن، شسته و به مدت ۲ ساعت خیس کنید. برنج را پاک کرده، بشویید و با آب و کمی نمک خیس کنید.   پیازها را بصورت ریز خرد کرده و با کمی روغن تا حدی که پیاز نرم شود، تفت دهید و سپس کمی زردچوبه به آن اضافه کنید. وقتی پیاز نرم شد، آب مرغ را به آن اضافه کرده، عدس را آبکش کرده و به آن اضافه کنید. وقتی آش به جوش آمد، حرارت را ملایم کرده و درب قابلمه را ببندید تا عدس نیم پز شود. وقتی عدس نیم پز شد، برنج را اضافه کرده و فرصت دهید تا برنج بپزد. سیر را ریز خرد کنید. گشنیز و اسفناج را ریز خرد کنید. شلغم را به صورت مکعبی خرد کنید.

پس از ۱۵ دقیقه سیر، گشنیز، اسفناج، و شلغم خرد شده را به آش اضافه کنید و اجازه دهید با حرارت ملایم بپزند و آش جا بیفتد.

آش گشنیز با اسفناج

۲. آش گشنیز با ماست مواد لازم  جو پوست کنده  270 گرم (1 پیمانه)  هویج نگینی خرد شده  1/2 پیمانه  سیب زمینی متوسط  1 عدد  روغن  1 قاشق غذاخوری  سیر رنده شده  2 حبه  آرد  2 قاشق غذاخوری  ماست سفت و کمی ترش  1 کیلوگرم  گشنیز ساطوری شده  1 پیمانه آب مرغ 2 پیمانه پودر فلفل قرمز 1/4 قاشق مرباخوری نمک به میزان لازم
طرز تهیه آش گشنیز با ماست جو را شسته و به مدت ۵-۶ ساعت خیس کنید، سپس آن را با ۸ پیمانه آب و یک قاشق غذاخوری روغن روی حرارت ملایم قرار دهید تا بپزد و لعاب بیندازد. هویج را نگینی خرد کرده و در پایان پخت جو به همراه نمک و آب مرغ به جو اضافه کنید و اجازه دهید هویج بپزد. سیب زمینی را نگینی خرد کرده و زمانی که هویج نیم پز شد به آش اضافه کنید و فرصت دهید تا سیب زمینی بپزد. ماست، آرد و سیر رنده شده را با هم مخلوط کرده و خوب هم بزنید تا مایع یکدستی حاصل شود. آش را از روی حرارت برداشته و به تدریج به ماست اضافه کنید و هم بزنید. مخلوط حاصل را روی حرارت ملایم قرار داده و مرتب هم بزنید تا به جوش آید. گشنیز را خیلی ریز خرد کرده و به همراه نمک و آبلیمو یا آبغوره (در صورت شیرین بودن ماست) به آش اضافه کنید. پس از ۱۵ دقیقه آش آماده است آن را از روی حرارت برداشته و در ظرف مناسب بکشید.

 آش گشنیز با ماست

گروه آشپزی ستاره

گزارش تخلف

تمامی مطالب از سایت های مجاز فارسی و ایرانی تهیه و جمع آوری شده است، در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.

تبلیغات

جدیدترین اخبار

داغ ترین اخبار

  • طرز تهیه راحت الحلقوم در مایکروفر

    مواد لازم برای راحت الحلقوم در مایکروفر یک سینی مربعی ۲۰ سانتی آب سرد ۲ و نیم فنجان نشاسته ذرت سه چهارم فنجان + نصف فنجان برای آرد پاشی شکر ۳ فنجان...

  • طرز تهیه پیتزای سیب زمینی ترکیه ای

    مواد لازم برای پیتزای سیب زمینی سیب زمینی پخته و رنده شده:۱ کیلو آرد:۳ قاشق غذاخوری تخم مرغ:۳ - ۲ عدد برنج پخته:به میزان لازم سوسیس خرد شده یا...

  • طرز تهیه کوکوی لوبیا سبز تبریزی

    مواد لازم برای کوکوی لوبیا سبز تبریزی بدون گوشت لوبیا سبز خرد شده ۴۰۰ گرم هویچ خرد شده ۱۰۰ گرم (۲ عدد متوسط) سیب زمینی خرد شده ۱ عدد متوسط تخم...

  • طرز تهیه دلمه قارچ خوشمزه

    مواد اولیه دلمه قارچ یا همان قارچ شکم پر متفاوت و سلیقه‌ای است. این قارچ با پنیر بسیار مورد علاقه کودکان می‌باشد که اغلب آن را به نام قارچ پنیری...

  • اشعار شهادت امام باقر (علیه السلام)

    شهادت امام محمدباقر در هفتم ذیحجه سال ۱۱۴ هجرى اتفاق افتاد. شعر‌های سروده شده به مناسبت شهادت امام محمد باقر نشان از ارادت شاعران شیعه...

  • آموزش ماساژ بدن؛ چگونه خود را ماساژ دهیم؟

    آیا آموزش ماساژ به خود کار سختی است؟ خیر، ماساژ دادن به خود می‌تواند در التیام درد قسمت‌های گوناگون بدن تاثیرگذار باشد. شما می‌توانید...

  • متن مداحی شهادت امام باقر (ع)

    با توجه به فرارسیدن سالروز شهادت امام محمد باقر (ع) پنجمین امام شیعیان در روز هفتم ذی‌الحجه، مجموعه‌ای از برترین متن‌های مداحی امام...

  • آهن زنگ نزن چیست و چه کاربرد‌هایی دارد؟

    آهن زنگ نزن یکی از پرکابردترین فولادهایی است که در صنایع مختلف از آن استفاده می‌شود و نقش مهمی در زندگی روزمره انسان دارد. همانطور که...

  • عوارض خودارضایی در پسران چیست؟

    عوارض خودارضایی در پسران موضوعیست که برای بسیاری از آقایان به خصوص پسران جوان سوال‌برانگیز است. خودارضایی به عقیده برخی کارشناسان غیر...

  • طرز تهیه ساندویچ‌ بستنی هلویی

    مواد لازم زمان آماده سازی: ۳۰ دقیقه زمان پخت: ۱۶۵ دقیقه ۱۹۵ دقیقه جوی دوسر۱٫۵ فنجان گردو  دوسوم فنجان آرد ذرت  یک‌سوم فنجان نمک کوشر  نصف قاشق...