عضویت در کانال تلگرامی سایت

تبلیغات

طرز تهیه ماست یونانی خانگی کم چرب

ماست یونانی نوعی ماست با درصد پروتئین بالاتر از ماست معمولی است که بافت خامه ای دارد و برای رفع گرسنگی بسیار مفید است. در این مطلب با طرز تهیه ماست یونانی آشنا خواهید شد. شما می‌توانید به راحتی این ماست را در منزل تهیه کرده و از خواص سرشار آن برخوردار شوید. ماست یکی از مواد غذایی پروتئینی پرطرفدار است که در تهیه انواع دسر مورد استفاده قرار می‌گیرد و یا طبق عادات غذایی ایرانیان با سبزیجات مختلف مخلوط شده و تحت عنوان ماست موسیر، ماست کنگر، ماست و خیار، و ... همراه غذای اصلی سرو می‌گردد. 
ماست یونانی یک نوع ماست با درصد پروتئین بالاتر از ماست معمولی می‌باشد. اگر در فرایند تولید آن از شیر کم چرب استفاده شود، برای بیماران دیابتی بسیار مفید است و سطح قند خون را در مدت زمان طولانی تنظیم می‌کند. ماست یونانی کم چرب سرشار از انرژی و مناسب برای رژیم‌های غذایی کم چرب است. در روش‌های صنعتی از پودر شیر، خامه و یا پکتین برای غلیظ کردن ماست استفاده می‌شود ولی در روش خانگی با یک مرحله آبگیری از ماست می‌توان به ماست مطلوب دست یافت. 

ماست از شیری تهیه می‌شود که با اضافه کردن باکتری‌های سالم به آن، تخمیر می‌گردد. در فرایند تولید ماست یونانی، آب پنیر مایع شیر از طریق یک توری نازک کشیده شده و ماست غلیظ می‌شود. یکی از مزایای ماست یونانی این است که حاوی پنج تا شش نوع کشت باکتریایی است که آن را به یک ماده میکروارگانیسمی یا پروبیوتیک تبدیل می‌کنند. برای آشنایی با طرز تهیه ماست یونانی خانگی کم چرب با ما همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه ماست یونانی خانگی شیر کم چرب 2 لیتر مایه ماست 4 قاشق غذاخوری
طرز تهیه ماست یونانی خانگی شیر را در یک ظرف استیل ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید تا به جوش آید و دمای آن به 85 درجه سانتیگراد برسد. اجازه دهید شیر به مدت 5 دقیقه بجوشد تا باکتری‌های آن از بین رفته و آب آن تبخیر شود تا ماست غلیظ‌تری از آن به دست آید. پس از این مدت، شیر را از روی حرارت برداشته و در داخل یک ظرف یخ قرار دهید تا دمای آن پایین بیاید و به 43 درجه سانتیگراد برسد. برای اندازه گیری دمای شیر بهتر است از دماسنج استفاده کنید و در صورت عدم دسترسی به دماسنج، انگشت کوچک دست خود را در شیر فرو برید و چند ثانیه تامل کنید، اگر دست شما نسوزد دمای شیر مناسب است. در واقع دمای شیر باید کمی بیشتر از دمای بدن شما باشد. مایه ماست را در یک کاسه ریخته و خوب هم بزنید تا صاف و یکدست شود، سپس آن را به شیر اضافه کرده و خیلی آرام هم بزنید تا کاملا با شیر مخلوط شود. درب ظرف را ببندید، آن را در یک محیط نسبتا گرم قرار داده و دور آن را پارچه یا پتو بپیچید، حدود 5 ساعت فرصت دهید تا ماست ببندد و آماده شود. دمای ماست نباید از 43 درجه کمتر شود. پس از اینکه ماست آماده شد، آن را در یک کیسه پارچه‌ای نخی ریخته و آویزان کنید یا کیسه را در یک آبکش قرار داده و آبکش را روی یک پایه یا ظرفی که آبکش روی در آن قرار گیرد، بگذارید تا آب ماست گرفته شود. پس از 2 ساعت، ماست را از کیسه خارج کرده در یک ظرف لعابی یا چینی بریزید و در یخچال قرار دهید تا خنک شود. ماستی که به این شکل تهیه می شود را می توان به مدت طولانی در یخچال نگهداری کرد و آن را در تهیه انواع سس و دسر مورد استفاده قرار داد.   ماست یونانی خانگی کم چرب
ارزش غذایی و میزان کالری یک فنجان ماست یونانی میزان کالری 160 پروتئین 23 گرم چربی 3 گرم کلسترول 10 میلی گرم سدیم 85 میلی گرم قند 5 گرم مقایسه ماست یونانی و ماست معمولی میزان پروتئین ماست یونانی تقریبا دو برابر ماست معمولی است و همین امر باعث شده ماست یونانی در بین افرادی که سعی در کنترل وزن خود دارند، محبوبیت خاصی داشته باشد. میزان کربوهیدرات ماست یونانی از ماست معمولی کمتر است و بنابراین برای افراد دیابتی می تواند مفید باشد. میزان کلسیم ماست معمولی تقریبا سه برابر ماست یونانی است، بنابراین ماست معمولی برای افرادی که نیاز به کلسیم دارند مناسب تر است. میزان سدیم ماست معمولی تقریبا دو برابر ماست یونانی است. میزان کالری ماست یونانی در مقایسه با ماست معمولی کمتر است. ماست یونانی غلیظ تر و خامه‌ای تر از ماست معمولی است و در آشپزی می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد زیرا در اثر حرارت دلمه نمی‌بندد.


گروه آشپزی ستاره

گزارش تخلف

تمامی مطالب از سایت های مجاز فارسی و ایرانی تهیه و جمع آوری شده است، در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.

تبلیغات

جدیدترین اخبار

داغ ترین اخبار

  • فست فود‌های خانگی خوشمزه (۲)

    وب سایت سر آشپز پاپیون: وقتی صحبت از فست فود به میان می آید سریع تصویری از یک غذای چرب و چیلی پر از سوسیس و کالباس جلوی چشممان نقش می بندد و...

  • غذا‌هایی که نیاز به قاشق ندارند!

    وب سایت روزیاتو: بدون شک بیشتر ما با آداب و اصول اولیه غذاخوردن آشنا هستیم و اگر فردی این مسایل ساده را رعایت نکند بسیار متعجب خواهیم شد. اما در...

  • فرنی مخصوص ماه رمضان

    مواد لازم: شیر ۳.۵ پیمانه نشاسته گندم ۱/۲ پیمانه شکر ۱/۲ پیمانه گلاب ۲ قاشق غذا خوری زعفران ۱/۴ قاشق چای خوری خلال بادام ۱ قاشق مربا خوری خلال...

  • دستور پخت کوکو سبزی و مدل‌های تزئین آن

    برترین ها: کوکو سبزی غذایی بسیار پر طرفدار و خوشمزه است که بسیار سریع و آسان هم تهیه می‌شود و معمولا غذای متداولی در سفره های ایرانیست. درماه...

  • طرز تهیه کوفته مرغ با کدو سبز

    کوفته مرغ به همراه کدو سبز یک غذای فوق العاده سالم و البته خوشمزه است. با نگاهی به محتویات غذا خیلی سریع به رژیمی بودن آن پی می بریم....

  • دستور پخت باقالی پلو با گردن

    باقالی پلو را که همه میشناسید و میدانید با غذا‌های گوشتی مختلفی سرو میشود. رایج‌ترین آن‌ها باقالی پلو با ماهیچه، باقالی پلو با مرغ و باقالی پلو با...

  • خشک کردن موسیر

    آموزش در ادامه مطلب.. "به نام خدا" ابتدا موسیرها را پوست کنده، با چاقو حلقه حلقه کرده(نه نازک نه خیلی ضخیم) در ظرفی...

  • نکات کاربردی برای درست کردن پاستا

    از زبان یک سرآشپز معروف که در درست کردن پاستا مهارت خاصی دارد بشنوید که موقع درست کردن پاستا چه اشتباهاتی را نباید مرتکب شوید: ۱. از قابلمه‌ی...

  • آموزش تهیه‌ی کمپوت توت فرنگی

    فصل تابستان در راه و گرما هم شروع شده است. پس وقت آن است که دست به کار شویم و نوشیدنی‌های خنک درست کنیم و از این تابستان فوق العاده لذت ببریم. با...

  • طرز تهیه نان شیرمال کشمشی ویژه ماه رمضان

    نان شیرمال یکی از نان‌های سنتی و خوشمزه است که به روش‌های مختلف طبخ می‌شود. در ادامه روش تهیه نان شیرمال کشمشی خوشمزه‌ای را به نقل از تصویر زندگی...