فروش ویژه موزن میکرو تاچ سوئیچ بلید

چوربای ازوگلین/ آش ازوگلین / Ezogelin Çorbası
برای من که آش ها و چورباها جایگاه ویژه ای داشته و فکر میکنم در فصول سرد چیزی به اندازه یک چوربای ساده، خوشمزه و مغذی لذت بخش نباشد. این چوربا شبیه چوربای دال عدس/عدس قرمز است ولی با پوره کن، پوره نمیشود و برنج و بلغور هم دارد.
چوربای ازوگلین ترکیه، منتسب به عروس خانمی به نام EZO از شهر قاضی آنتپ ترکیه می باشد. دستوری که من ازش استفاده کردم مربوط به خانم Fatma Önal است که منطبق بر ذائقه خودم تدارک دیدم.
از این مواد میزان معقول و نسبتاً زیادی چوربا به دست می آید.
مواد لازم:
دال عدس/عدس قرمز/Kirmizi Mercimek: یک فنجان فرانسه (فنجان پلوپزی هم می توان در نظر گرفت)
طرز تهیه:
1- دال عدس، پرنج و بلغور را پاک کرده، شسته و درون کاسه ای میریزیم و رویش آب اضافه می کنیم و می گذاریم حداقل یک ساعت خیس بخورد. هرچه بیشتر خیس بخورد، پخت چوربا زمان کمتری می برد.
2- پیاز را پوست کنده و نگینی خرد کرده و با روغن با حرارت متوسط تفت میدهیم تا کاملاً سبک شود. بهتر است زیاد رنگ عوض نکند. (در انتهای این مرحله می توانید پودر نعنا و پودر فلفل را نیز افزوده و خیلی کم تفت دهیم تا خوش رنگ و بوتر شود. ولی من این کار را نمی کنم).
3- آب و دال عدس، برنج و بلغور خیس خرده را به قابلمه می افزائیم و در حرارت متوسط می گذاریم بپزد. حرارت بهتر است تا زمان پخت، متوسط باشد تا خوب بجوشد و پخته شود. هر جا نیاز بود آب اضافه می کنیم. من یکی دو بار آب داغ به چوربا اضافه کردم.
4- وقتی مواد پخت و به عبارتی وا رفت، حرارت را کمتر کرده پودر نعنا و فلفل ترکیه، قرص عصاره مرغ له شده، پودر سیر، نمک در صورت نیاز و رب را که در آب رقیق کرده ایم به چوربا میافزائیم و هم می زنیم و اجازه می دهیم خوب جا بیفتد. تهیه این چوربا کمی علیرغم سادگی اش، کمی زمانبر است.
5- مواد وقتی کاملاً پخت، لعابدار شد و جا افتاد، در انتها کمی کره و کمی آبغوره می افزائیم و می گذاریم چند غل بزند و زیرش را خاموش می کنیم و سرو می کنیم.
6- برای سرو می توانیم کمی فلفل قرمز و نعنا را با کره تفت دهیم و به چوربا بیفزائیم.
7- چوربا را با لیموترش یا آبلیموی تازه در کنار چوربا سرو کنید. نوش جان.
نکات:
1- اگر ضیق وقت دارید، می توانید این چوربا را در زودپز تهیه کنید.
2- به جای قرص عصاره مرغ می توانید از قرص عصاره گوشت و یا آب گوشت و یا آب مرغ استفاده کنید.
3- به سایر نکات در طول پخت اشاره شد.